Hverdagen kaller..

Det er blitt tirsdag, og en ny uke er igang. En ny uke i kalde vinterfylte Trondheim, men med mange spennende gjøremål! ! ! Nå har jeg jo tross alt latet meg i nesten tre uker! 

Både jeg og Lilja har vært litt tufs etter vi kom hjem fra ferie, og samtidig så har vi sovet veldig lite pga tidsforskjellen. Lilja har ikke klart å stille seg om, og dermed vært våken opptil 8 ganger om natten, noe verken jeg eller Robins etter spesielt stor pris på! Uansett, nå har det blitt tirsdag, og i natt sov hun faktisk bra! Det er nå på tide å legge bort puppen, og fokusere på sammenhengende søvn, så til helga blir det no more pupp!

Selv om hun bare får melk på kvelden, om hun våkner på natten og til kos om morgenen, så tror jeg hun vil komme til å bli sutrete om hun ikke får. Er det noen som kanskje har noen luretriks så dette blir en “smertefri” avvenning?

På søndag var det butikkdag. En ny kampanje er i oppstartsfasen hos Rema 1000, og denne måneden er det “kjøttdeigretter” som står i fokus. Spennende! – og ikke minst mange gode retter å prøve seg på.Mens mammsen og pappsen jobbet, var Lilja hos tante Sonja og onkel Stephan. Etterpå ble det lunsj og skravling! 🙂


Lilja har blitt hektet på squeezy, og blir helt vill når hun ser jeg tar frem en slik! Greit det er sunt da, ihvertfall!

Mandag var på plass, en ny uke, og jeg og lilja var på plass i butikken.

Jeg merker det at lillemor blir eldre, fordi nå er det ikke bare å legge henne i vognen også sitter hun der, sover i flere timer eller bare ligger stille… nå må hun enten stroppes fast i vogna, eller herje selv på gulvet. Vi valgte det siste alternativet, og jeg vil påstå at hun kommer til å bli en kløpper på remagulvet om en stund.


…et dårlig sjakktrekk var å ha på henne hvite klær, så til neste uke skal vi ha investert i sko og “arbeidstøy” !


….”mamma, æ å vill opp i stigen! “. Jeg fikk sjelden gjøre noe alene….!


Ja, så la jeg ifra meg en osteloffbit i vogna, og den glemte jeg! Det gjorde ikke Lilja, så hun storkoste seg!!

 

I dag, tirsdag, har vi vært på helsestasjonen på kontroll, og en tur på jobben til pappa, Boss, og tar straks turen til Rema 1000 Flatåsen for å bygge opp kampanjetorg. En hektisk start på uken, og akkurat slik jeg liker å ha det. I morgen har jeg store planer om å ikke forlate huset, men fylle fryseren med gjærbakst, og torsdag er det klart for årets andre kjøpmannsmøte. 

…..kommer med et innlegg om kontrollen etter jeg har vært på Rema, så får dere se hvor fint det blir der også! Forresten så har jeg bestilt interiørvarer igjen, så snart er det nye spennende varer å se på butikken!

I`ll let you know!

 

 

 

Bangkok – I LOVE Chinatown.. !

Plassen er nå Bangkok, og vi tester ut et nytt hotell. Denne gangen er det Robin som har bestilt, og da ble det hotelrom deretter. Altså, stort. Jeg er mer på den at vi trenger jo bare et seng og et bad, men i guttas øyne skal det helst være dobbelt av alt. Ihvertfall når man først er på ferie. UANSETT, hotellrommet var kjempefint, med utsikt over byen.Hotellet het “Anantara”, og lå litt i utkanten av Sukhumvit Road. Ikke like sentralt som Lebua State Tower.

Jeg kunne sitte i badekaret å se utover nattelivet… LUKSUS!!


…kjøkkenet og stua. Den første kvelden bestilte vi oss pizza og så film! Slitne etter mye reising..!


…turisten studere det forrige hotellet vårt, som også er en severdighet. Et ganske enormt bygg!!

På ettermiddagen gikk turen til Chinatown. Vi spurte mange thaier om når det var best å dra dit, men fikk aldri noe skikkelig svar. Vi tok en overpriset TukTuk, og etter en 10 minutters “dødsdømt biltur” var vi fremme (..trafikken er SINNSYK!).

Ikke finn på å lei dere bil – til nød en scooter!


Chinatown var en 1 km gatestripe med kinesisk preg. Her er det mye gull, kinamat, råvarer som nøtter, innmat, tørket frukt, og ikke minst om man kommer til riktig tid på døgnet, får man kjøpt fra lagerutsalgene i bakgatene.

Lagerutsalgene i bakgatene stenger rundt middagstid. Her er det MANGE billige skatter å finne, så jeg anbefaler at om du synes litt kaos er OK, billige priser er OK, kjøpe store kvantum er OK og ikke minst oppleve mylderet i Bangkok er OK – MÅ du dra dit! Det er kanskje ikke like godt egnet med barnevogn, men hallo, det gikk helt greit. Vi var i Chinatown hele TRE GANGER for å finne ut av når det var best å være der.

Fasiten er at det er best til å oppleve handlekulturen deres midt på dagen. Best for å oppleve hjemmelaget mat på kveldstid, og håpløst på ettermiddagen.

Gatene var tettpakket emd varer. På den ene siden av hovedveien solgte de mer mat, råvarer, etc. mens på den andre siden solgte de kosedyr, leker, klær, pærler, stoff..osv.


På kveldstid dukket det opp mange boder utenfor butikkene med slike fingurer i gull. Gatene var prydet av gullbelagte buddah figurer. Inne i bakgatene kunne man finne stoffbutikker.


Her er jeg helt i min egen verden! SKO TIL TJUE KRONER??? Wtf..!  – vell og merke, så måtte man kjøpe pakker på 12 stk, så det ble ingen sko, men guuuud så morsomt å bare gå å se. På bildet til høyre er det perler. Store pakninger men all verdens av perler til nesten ingen ting! 

Jeg ELSKER kaos, og ihvertfall når kaoset er fylt med SKATTER!! Skattekaos <3

JEG ELSKER CHINATOWN!!!

Det var samme dag som vi skulle reise hjem at vi var i Chinatown på dagtid. Da likte ihvertfall jeg meg best. Etterpå slappet vi av på hotellet med en god lunsj og bading. Vi hadde ikke fly før midnatt, så valgte å bruke god tid ved bassenget.

….selvfølgelig skal også hun drikke av glass! Hun begynner å bli skremmende bestemt!


Deeeilig å ligge å kose seg med pappsen sin!


Siste feriebildet.

Så var det tilbake til hverdagen og den kalde snøen her i trøndelag!

Late baassengdager. Siste innspurt!

Det er siste dag i Ao Nang, før kursen settes mot Bangkok. På grunn av overbooket fly til BKK, ble vi en dag ekstra i Krabi, og benyttet den siste dagen til ¨suge til oss det som var av sol de få minuttene lillemor sov på dagen.


Bassenget var laget for barn, så Lilja koste seg med pappsen og båten sin 🙂

 

Kvelden kom, og vi rakk akkurat å spise middag før det brakte løs.
Tordenvær er skummelt altså!!!


Med utsikt over havet og solnedgangen. . Her ble det carbonara!

 

Så ble det pakking og å forberede seg til neste dags reise. Bangkok next!

 

Til Hong Island med longtailbåt

En av dagene på Krabi, leide vi oss longtailbåt for å kjøre over til en øy som heter “Hong Island”. Denne er listet som nr 1 Attraksjon i krabi av Tripadvisor.

Etter en liten time med longtailbåt var vi fremme ved den lille øya. Her ble vi først guidet inn i en lagune, langs noen strender, og avsluttet med stopp i en bukt. Her ble det tid til avslapping, bading og nytelse!


…en av mange små strender på øya. Her kunne man legge til om man ville 🙂


Her kjørte vi gjennom for å komme inn i lagunen. En stor lagune med lavt vann. Her kunne man bade, men vannet nådde bare til knærne.


Inne i lagunen…


Solings på “dekk”! ! !


Longtailbåtene ble “lainet” opp. Sjoførene lå i skyggen og ventet på oss…!


Stranden var som potetmel. Supermyk!


Pappsen & Lilja bader og koser seg <3


Vi koser oss ved strandkanten. Vi ELSKER strandlivet!!


Vi fikk en brødbit av noen unger som badet. Da kom det masse småfisk bort til oss. Kjempekoselig!


Kosemoseoverdose!!!! <3

Så var dagen over. Vi kjørte båt tilbake til Ao Nang, slappet av på hotellet, og spiste en god middag litt senere. Det ble uvær på kvelden, så det var godt å ligge trygt under dyna å høre bulderværet utenfor!

 

En alenedag med mammsen

Da pappsen var på dykketur til Phi Phi, ble det jentedag ved bassenget!

Jeg og Lilja koste oss med is, kjeks og masse masse bading!

Vi storkoste oss ! !


Lilja leker seg med båten sin….


…..eple er godt! Egentlig så er alt mamma putter i munnen veldig interessant, og bare MÅ prøves ut..!


…..og den veska der e bare SÅÅÅ spennende!!!

 

Liljas første møte med elefanten!

Vi har selvfølgelig vært å sett på elefanter.
Det ble vår første tur på dette enorme dyret.

Som vanlig var vi tidlig ute, og så ikke en sjel da vi ankom “elephant tracking”. Vi fikk fortalt at vi var første tur ut, og at det ble en fredlig tur inne i skogen. Den ene av de til sammen åtte elefantene de hadde, veide ca 3 tonn!! ENORMT!

Det er kanskje vanskelig å se hvordan den “kurven” vi sitter i er festet, men den satt i allefall godt fast. Elefanten hadde det fint. De hadde sikret tauene godt, og lagt plastrør slik at det ikke ble vondt 🙂 Så da var alle fornøyde. Guiden vår var ekstra snill og tok mange bilder. Han og elefanten hadde et sterkt bånd, så elefanten fulgte det han sa.

Guiden vår brukt ord og sang til elefanten sin, and I LIKE that, mens de som vi møtte på slutten av turen pisket dem på rumpa. Stakkar =/ tenk å bli pisket på rumpa i 1 time og X antall turer de har på en dag. . . Vi forhørte oss om hvor mange turer de egentlig hadde pr dag, og hver elefant hadde ca 8 turer. Så fikk de stå i fred mellom turene.

Det så ut til at de hadde det fint 🙂 ….i motsettning til sirkuselefanter. Stakkar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg fikk mate elefanten vår for 50 BHT med hele 5 minibananer…! Selvfølgelig måtte jeg det når han hadde båret på oss en hel time!

 
Da hadde klokken blitt 10.00, og første sightseeing var overstått!

Vi fortsatte dagen med en lang spasertur fra Ao Nang Beach til Noppharatara Beach. Her var det oss, og noen til som hadde tatt turen. Ved lav-vann kunne man gå mellom 3 øyer, og vannet var utrolig varmt mellom øyene. Det begynte som en disig dag, så solkrem med høy faktor ble lagt på hylla, og vi levde i godtro på at vi ikke ble SÅÅÅ brent uansett…

YEAH RIGHT!   …rød, det ble jeg!
(…men jeg liker å tro at rødt blir til brunt, alt ettersom hvilket lys man ser i !!..)


Mammsen og Lillemor soler seg!

(…hun pleier å ha på seg UVklær + 50 i solfaktor, men mellom slagene blir det litt nakenhet…til de som skulle vøre bekymre for at hun får for mye sol… hun får ikke det, altså! )

Så bar det tilbake, men neimen om jeg orket å gå hele den turen en gang til 😛
Så det ble en tukkert. ….eller Tuk Tuk heter det!


Bildet er tatt fra hotellet vi bor på. Rett over oss til venstre er vår bungalow 🙂 Rolig og fredlig!

See Ya Soon!

Railey Beach & Ao phra Nang Beach

Det er umulig å ligge rolig mer enn en dag om gangen når man har med seg baby. Lilja synes ikke det er superkult at mammsen og pappsen soler seg, så da må vi finne på noe istede. I dag gikk turen med longtailbåt fra Ao Nang til Railey Beach et steinkast unna. Denne stranden når man kun ved båt, og det finnes ingen veier for bilder der.

Vi sto opp tidlig for å kunne få en smakebit av idyllen på øya før alle turistbåtene ankom….(herregud ja, vi vet vi er turister selv, altså!!)


Det tok ca 10 minutt og kostet 200BHT t/r med longtailbåt.


…enda var det få folk på stranden. Vi ankom først Railey East, og gikk videre til Railey West og Ao Phra Nang


For å komme over på den andre siden, måtte vi gå gjennom her, og litt inn i en skog. . . Inne i gaten var det koselige barer og små butikker.


…vi trodde det bare var en vanlig passasje, men midt inne i skogen, åpnet deg seg en diger bar, og utendørs kino.

Baren så slik ut, og jeg tror det er slik at det er laget for mennesker, men i og med at vi kom såppas tidlig til øya, og det enda var fredfult, hadde apene inntatt partylivet! De var der ihvertfall ikke da vi gikk tilbake ta vi skulle hjem, så vi følte oss ganske heldige som hadde fått sett dette.


Apene koste seg oppi denne. Hoppe ut og inn, og dyttet på hverandre.


Høvdingen har hentet seg kokkosnøtt og har kongeplass! Utrolig å se hvordan de åpner og spiser !


nam nam nam


Tihihi…den her sto å så seg i speilet leeeenge! Sjarmerte nok den han så, tenker jeg!


Vi hadde lest av Ao Phra Nang var kåret til en av verdens peneste strender, og satte kursen dit!


Ned fra fjellet hang det store “istapper” av berg. Facinerende og litt skummelt, synes jeg!

 


Ao Phra Nang Beach…da vi kom var det rolig, men utover dagen ble dette en folkefylt strand. De fleste ble har bare en liten stund for å se, mens andre gjorde som oss, og nøt livet i ro og mak.

 


Lunsjtid! Da er det ikke feil å sitte i solen med utsikt utover sjøen, og ikke minst deilig med lilja sovende søtt i skyggen!


….man kunne også kjøpe seg mat i en av disse “båtbodene”. Her hadde de utrolig mye forskjellig som luktet nydelig!


Lilja insisterte på å kjøpe mais av båtboden!…og sannelig får ikke den jenta viljen sin 😉 (+at mamman elsker mais)

Etter at vi hadde vært på Ao Phra Nang, og gått bortover begge sidene av Railey, fant vi en bar der det sto “tha last bar”, så tydeligvis stoppet veien der. MEN, vi var ikke på oppdagelsesferd for ingenting, og fortsatte forbi. Det så ut til at det var få som hadde turt å krysse den siste baren, for vi gikk mutters alene i lang lang tid. Til slutt var vi ved enden av veien, og da åpnet det seg et luksuhotell i høyden med utsikt over havet. Flotte bungalows og et nydelig bassengområde. For en luksus! Helt stille, ingen trafikk (bortsett fra oss..) og helt avsidiges fra resten av øya. Absolutt noe for den som ønsker det stille.

Kvelden bringte det vanlige. Vi spiste og koste oss, gikk en tur, og lallet før klokken ble midnatt. Morgendagen byr på jentedag for meg og Lilja i og med at pappsen skal på dykkertur til Phi Phi 🙂

 

 

 

 

 

Krabi, Ao Nang Beach – en god tilværelse!

Her går det unna. Vi har lagt det pulserende livet i Phuket bak oss, og kommet oss til Ao Nang i Krabi. Ao Nang er bare en av mange mange strender i Krabiprovinsen. Krabi består av fastland + over hundre små øyer rundt. Så her er det en perle for enhver smak.

Vi sjekket inn på “The L Resort”, og flott var det. “Luxury & Lifestyle” er slagordet, så det kan man jo like.  Her har vi fått egen bungalow i “skogen”, og fasilitetene innendørs består av flatskjerm, kafemaskin, stor seng… og resten man måtte trenge! Basseng området hadde nettopp blitt rennovert, så det var strøkent. Hotellet ligger på samme vis som forrige hotel vi lå på, nemlig rett ved alt og bare et steinkast fra stranden.

Her er det også en del turister, og man finner nok steder med mye mindre folk enn her, men NOE turisme kan det jo være. Atmosfæren her er mer behagelig, det er ikke like trangt i gatene, folk er vennlige og vi ser langt flere med barn.

 Dagen vi kom tilbringte vi ved hotellbassenget fordi vi måtte vente på rommet. Deilig å ikke skulle gjøre noe en dag! Kvelden tuslet vi rundt og gjorde oss litt kjent med byen. Her er det mange flotte plasser å spise, og vi gleder oss til å utforske mer! Vi ser at det er stor longtailbåt trafikk til øyene utover, så jeg regner med at også vi skal finne vår perle!


Jeg og Lilja ser på solnedgangen på Ao Nang Beach. Nå er det klart for middag!


🙂


Bassenget på kveldstid. Ganske så flott 🙂

 

Phi Phi Island – et paradis?? …eller??

Jeg var såvidt frisk nok til å tumle den svimle kroppen min ut av senga, og tvinge ned noen brødsmuler, før vi ble hentet av sjoføren kl 07. 00  på hotellet. Herfra skulle vi kjøre med buss i ca 20 minutter til havnen, og videre med “ferge” i ca 1,5 time ut til Phi Phi Island. Der skulle det bli snorkling for de som ønsket det, og strandliv for de som heller ville det, etterfulgt av lunsj, og “departure” tilbake til Phuket kl 14.30. Alt for kun 900 BHT pr pers, det vil si ca 180 NOK.

På veien ut mot Phi Phi skulle vi forbi flere små perler, blant annet Maya Bay og Phi Leh (lille phi phi).


Her er Maya Bay, stranden fra filmen “The Beach”. Båten var for stor til å kunne legge til stranden, så det ble bare omvisning. Egentlig helt OK med tanke på at alle de andre turistbåtene allerede var der, og stranden virket stappfull av forventningsfulle turister. Vi koste oss heller på første dekk, med kamera pent plantet i hånden.
God zoom er godt å ha!


Det ble sightseeing ved “Viking Cave”.

Da vi kom frem til Phi Phi ble det spørsmål om snorkling eller å vandre selv. Jeg og Robin valgte å snorkle, så foreldrene til Robin var så snille at de tok med seg Lilja. Til vår store skuffelse var alt av korallrev ødelagt, og det eneste man kunne skimte i det grumsete vannet fra alle båtene var små fargeklatter av noen fisker. Akk, jeg skulle tatt den dykkerlappen for lenge siden! Men for all del, den var helt OK å snorkle, altså.

Jeg føler jeg er skikkelig negativ nå, men det var liksom det der inntrykket man får gjennom bilder av Phi Phi, og det at alle skryter slik av at det er SÅÅÅÅÅ fint der, også var det dette som møtte oss:


BÅTER! Masse Masse båter langs hele stranden og søppel over alt i vannet.

Phi Phis gågater var koselige og intime, og jeg regner med at hadde vi hatt litt lengre tid, kunne vi oppdaget idyllen på den andre delen av øya. Jeg skjønner jo det at innkomsten er en travel plass, og at idyllen på en måte er slukt opp av turismen, men jeg hadde forventet noe litt annerledes. Kanskje next time? Jeg anbefaler ihvertfall de som måtte få tid til det til å prøve å oppdage litt mer av øya enn det vi fikk sett 🙂


Familien på tur hjem fra Phi Phi


Solstrålen t mammsen sin <3 Lilja var superglad for at jeg endelig var frisk. EN dag borte er mer enn nok, mamma!

Ellers så koser vi oss i varmen. Det er litt varmt til lillemor, men uten både klær og bleie, og masse masse vann blir dagene gjennomførbare. Hun spiser kanskje litt mindre enn hjemme, men det tror jeg også er pga varmen, all vesken hun får i seg og alt som skjer rundt henne til enhver tid. Hun ser ut til å stortrives. Vi er kanskje oppe litt sent på kveldene, men i gjengjeld har hun begynt å sove over natten (…noen dager ihvertfall). Robin har tatt en del av nettene, slik at jeg har fått sovet hele natten, og jeg tror han nå setter pris på de 8 månedene jeg har vært oppe mange mange ganger om natten.

 

Så bar det tilbake til hotellet for å pakke og gjøre oss klar for reisen videre. Neste stopp er KRABI, og dit blir det Taxi. Valget valt  taxi fordi jeg enda ikke var helt god i magen, og følte at en båttur til kanksje ikke var det lureste.  Kveldens siste måltid med foreldrene til Robin ble biff, og en siste runde i de travle Phatong gatene.

En koselig avslutning på “livet i Phuket”

 

….Krabi, Ao Nang Beach NEXT!!!