T H A T feeling…

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra årets første Pomp De Lux party, og svidd av ikke mindre enn 3000 kr! – thank you for “faktura”!

I det jeg kommer inn døra, venter en søppelpose, bombadert stue og kveldsmaten halvveis inn i oppvaskmaskina. Takk for den?!

…uansett, i det jeg har kommet laaaangt inn i min egen verden over hvor oppgitt og irritert jeg egentlig ble, er dette egentlig glemt, og jeg har gått over på “Den følelsen” momenter.

Jeg har jo sett mange skrive om “den følelsen” når ditt og datt skjer,

så ja, jeg tenkte å skrive min egen lille “T H A T feeling” liste.


Guttebassen min i lue fra Memini, Genser fra Zara Mini, Bukse fra Wheat og Tøfler i gave fra Tante Ronja (instagram Ronjahauan) og Onkel Håkon
..
Fordi, den følelsen jeg får når Lilja roper etter mamman sin kl 05.00, er blandet! Den følelsen jeg får når jeg ser at Lilja har puttet q-tips i nesa, er komisk, og den følelsen jeg får når hun har tredd ei truse over hodet, har solbriller på og rellativt splitter naken, er enda mer komisk.Den følelsen jeg får når Filip har rullet seg inn under stuabordet og titter opp småfrustrert med “hvor er jeg?” blikk, er til å trekke på smilebåndet av. Og den følelsen jeg kjenner langt inn i hjerterota av å se mine herlige barn sove søtt, er til å få tårer i øyekroken av. Den følelsen jeg får etter å ha vært ute med “girlsa” er til å bli “småfjortis” av, og den følelsen av å ha vært på “date” er til å bli enda mer fnisete av. Den følelsen jeg får av ligge i en god armkrok, eller tvinne bein med mannen i mitt liv, er til å bli trygg av. Og den følelsen jeg får når jeg vet at han blir glad, er til å føle seg godt av. Den følelsen jeg får når postkassa inneholder noe spennende er til å glise av, og den følelsen av å ha mer penger enn man hadde trodd eller vinne noe man ikke hadde forventet, er en lykkeboost i hverdagen. Den følelsen jeg får når Lilja snakker i setninger eller kler på seg selv, er til å bli stolt av, og den følelsen av å se henne mestre det, er til å bli rørt av. Den følelsen av at barna plutselig har blitt store, er til å ønske langt vekk, og den følelsen av å pakke bort “små” klær, er igrunn litt småtrist.

Den følelsen av å våkne til to knallblå øyne og et smil om munnen, eller den følelsen av å få en lang god kos etterfulgt av et smellkyss og “natta mamma”, er den beste som finnes.

Derimot den følelsen jeg får når hundene har tisset på den nye ulldrakten til Filip, eller tråkket i bæsj som de har dratt inn over hele stua, er til å se rødt av. Den følelsen av å måtte skrape blåis av bila kl 06 om morningen, eller den følelsen av å måtte inn å skifte klær på hele bøttebaletten fordi man har sklidd på isen og rett i søla, er til å ta og føle på..! Den følelsen av å ha to skrikende unger hylende i kor, samtidig med to ulende hunder som samler flokken, er til å bli småsprø av, og den følelsen av å alltid lukte leverpostei eller MME er til å bli kvalm av. Den følelsen av å måtte brette klær midt på natta fordi tiden ikke strekker til, er til å rive seg i håret av, og den følelsen av å konstant føle seg på etterskudd, er noe jeg ikke liker. Den følelsen av avvist på kortet eller å finne ei bot klistret fast på bilen, er til å miste motet av, og den følelsen av å ha glemt noe på butikken, når man er midt i middagen og alene med barna, er til å bli oppgitt av.

…and the list goes on and on and on..! You got a feeling about everything!

 

…Hvilken er din beste “DEN FØLELSEN” ??


Bryllupsforberedelser – DIY – telysholdere/lykter

I de siste dagene har det vært H E K T I S K! Opp i alt dette klarte jeg å få omgangssyken for andre gang på kort tid, og det selvfølgelig på min eneste “bake rydde hjemmedag”! Så i går lå jeg stort sett bare på sofaen, lekte med Fiip og offet meg over alt jeg ikke fikk gjort. I dag er derimot formen mye bedre, så selv om hodet banker og magen rumler, har jeg sannelig klart å sette igang med lyktene mine.

Planen er at jeg skal ha MANGE slike som jeg skal ha telys i og enten henge i taket, stå på bordene, eller være til pynt ute i høstmørket.

I august begynner det jo å bli skumring, så tror det blir fint å ha dem ute, eventuelt langs den røde løperen inn mot låven.

D I Y – lykter, telysholdere

Det du trenger er mange mange tomme glass. det kan være glass fra barnemat, pasta, tacosaus, syltetøy, pesto osv.

For å på enklest mulig måte få av papiret rundt glasset kan du koke vann og legge glasset i vannet i ca 5 min. Vips så preller det av!

Så må man selvfølgelig bestemme seg for hvordan man vil pynte dem.

Jeg har valgt blonder, rosa, hvit, litt beige, offwhite, brun tråd, hvite blomster silkebånd og noen perler. Det meste er kjøpt fra Ebay. 

TIPS: Skal du feks søke på Ebay etter blonder, kan du søke på “lace” “ribbon lace”  “lace fabric” “white lace”. Kommer opp masse!

Huk av for “free shipping” i venstre kolonne, evt sett maxpris – da får du LITT mindre å velge i.. det er nemlig MYE!!

For å feste fast blondene, båndet osv til glasset, har jeg brukt noe som heter Glue Dot, som er kjøpt på panduro.

Jeg har valgt å lage forskjellig pynt på glassene. Selvfølgelig vil noen bli like, men synes det ble fin med litt “spill”.

For å kunne henge dem opp feks i taket, eller i trærne utenfor, tenker jeg å kjøpe tynn ståltråd som jeg surrer rundt toppen av glasset.

Nå er det ingen av de jeg har kjøpt stoff fra på Ebay som har noen annonser ute, men jeg tenker jeg trenger litt mer etterhvert, så da legger jeg ut link.

Jeg regner med at jeg kommer til å ha rundt 60 glass til slutt. Totalsumme for pynt på disse vil ligge på rundt 200 kr.

 

 

Hektisk, sa duuu??

Når man har kommet til det punktet at man får dårlig samvittighet for at man ikke rekker å blogge,

er det da man skal skrive et vittig innlegg om hverdagens tidsklemme?

Jeg synes jeg alltid skriver om tidsklemma, så nei, det blir ikke noe innlegg om det!


Snuppa er strålende fornøyd etter barnehagen. Seee så langt hår hun begynner å få <3

Dagen min sett slik ut,HEKTISK,  så jeg kommer sterkere tilbake med nytt innlegg om bryllupet i morgen! 

* Kle på unger og kjøre i barnehagen

* Bestemme meg for fliser, så turen gikk til flisekompaniet, og to andre flisbutikker

* Barseltreff hos Linn og Linnea med mange andre småtroll og skravlejenter!

* Middag

* Skrive inn koder fra G-sport, for så å dra til G-sport å handle nye joggesko!

* Trening – 2 timer kondisjon + overkropp –

* Hjemmom med treningsutstyr, og kaste inn litt mat + blogge

* Avgårde for å hjelpe til litt i den nye Rema 1000 Butikken som åpner på torsdag ( – stikker dit NÅ!)

* Mat? Zzzz? Kaputt??

 

***************************************************

I mellomtiden må dere huske at det fortsatt er mulighet til å handle hos www.knertenogkaroline,

og få 50 % på ditt kjøp! Gjelder DENNE handlekurven.

Tilbudet gjelder UT ONSDAG!

Meld deg også på min Giveaway hvor du kan vinne en fotoshoot og valgfrie bilder til en verdi av 5500 kr + trøstepremier på 2 x 1500 kr

Klikk HER for å melde deg på

 

 

 

 

 

 

 

 

VINN en fotoshoot OG lerret til en verdi av 5500 + 3000kr

Det er en stund siden jeg har hatt GIVEAWAY på bloggen nå, og derfor slår vi til med en virkelig stor premie.

Forrige uke fikk jeg bildene vi tok hos Tittmelhuus fotografene, og vi ble så fornøyde at vi like greit slo til med et familiebilde.

Etter bare noen dager var bildet klart, og spisestuen fikk et nytt møbel. Bildet er 90 x 90, og passet perfekt på veggen!

Tittmelhuus er sponsor til denne fantastiske giveawayen, og 3 av mine lesere an bli en heldig vinner!!

Tittmelhuus har lang og god erfaring meg alle typer bilder. Har du en spire i magen, eller dere har blitt nybakte foreldre? Mangler det et familiebilde på veggen,  eller har det blitt familieforøkelse i form av flere barn eller kjeledyr? Ønsker du stemningsbilder ute om våren? Ønsker du å prøve noe litt uten om det vanlige, eller har en fantastisk idè til bilder du ønsker å ta, er tittmelhuus plassen å dra til.

Mange synes det er kostbart å dra til fotografen, og på mange måter skjønner jeg det. Jeg har alltid satt så stor pris på det i ettertid, og det er alltid verdt det når jeg ser resultatet.

For de som ikke bor i Trondheim eller omegn, så er det fult mulig å spare på gavekortet, eller rett og slett legge en tur til bartebyen!!


1. premie – verdi 5500,-

1 Time fotografering + visningstime + innrammet bilde i 14 x 18 cm

+ fritt valg av bilder til en verdi av 4000 KR

2. premie – verdi 1500,-

1 Time fotografering + Visningstime + 1 stk innrammet bilde i 14 x 18 cm


3. premie – verdi 1500,-

1 Time fotografering + Visningstime + 1 stk innrammet bilde i 14 x 18 cm

 

For å delta i konkurransen må du:

 ♥ DELE dette innlegget på facebook.

– dette gjør du ved å LIKE innlegget nederst i innlegget og trykke på DEL etterpå –

♥ Fortelle meg hvem du vil ha med deg i studio


VINNEREN kåres FREDAG 1. mars. 2013 kl 22.00

 

Ønsker dere å se mer fra fotografene bak Tittmelhuus, kan dere like facebooksiden deres HER

Dere som ikke har sett de andre bildene jeg la ut ifra vår fotoshoot hos tittmelhuus, kan lese innlegget HER. 


 

 

Mammsen tipser: 50 % på Name It

Dagens Søndagstips kommer fra Knerten & Karoline,

hvor dere får hele 50 % på utvalgte ullklær, sokker, strømpebukser og bukser fra Name It ved bruk av min rabattkode.

ULL ER IKKE TULL, MEN GULL!!!

Personlig synes jeg at ullklær er rellativt stive i pris, men til syvende og sist så er de verdt pengene
(…så fremt man ikke vasker og tromler dem som det ofte gjøres her i heimen!).

Ved bruk av koden “Rachel50” får du 50 % på DISSE produktene.

I barnehagen hos oss ønsker de helst at barna kommer med ull, rett og slett ordi det er “top nodge”. 

Ull isolerer mot kulde og varme, også når den er fuktig. Fribrene i ull sørger for en jevn temperatur, og kan ta opp opptil 40% av egen vekt i væske før den kjennes våt ut. Selv om ull blir våt, gjør fibrene slik at man ikke blir kald. – altså helt perfekt til barnehagebruk. 

– Og når man får hele 50 % rabatt, så blir det jo ikke så dyrt likevell.

Finner du ikke størrelsen, kan du jo tenke til neste høst og vinter?

Det er ikke alltid like lett å se klærne på nett, men jeg blir alltid positivt overrasket når klærne dukker opp i postkassa. Noen av bildene er “tegninger”, men jeg har lett så godt jeg kan på nett etter “skikkelige” bilder.  Lilja har fått seg DENNE drakten, som også finnes i rosa, brun og blå. Wool Mini Terry fra 1-4 år og, Wool Kids Terry fra 4-12 år. 

Ull kan godt brukes hele året, spesielt her i bartebyen hvor vi er velsignet med et få solskinnsdager i året, så det er ingen hindring i at det er vår i vente!

Du kan jo feks gjøre unna noen bursdagsgaver?

KODE: Rachel50


(Bildet viser DENNE ullkjolen til 50 %)

Også utvalgte BUKSER er satt ned til 50 %. Prisen trekkes ifra i kassen, på side 2 i bestillingen..!

(De to buksene til venstre er Pai nb Cord pant, i midten er Freddy nd velour, og til høyre Doug mini baggy twill pant)

Vårklærne er på vei inn, og jeg synes det er så deilig å se at fargene i garderoben sakte men sikkert går over til friske farger.

Lys grønn, denim, korall og lysegult er favorittfargene mine for våren!!

Knerten & Karoline er forhandler av Name It Barneklær, med størelser fra 0 – 12år. De får stadig nyheter, og er definitivt en nettbutikk man bør stikke innom.

Frakten er på 79 kr, uansett hvor mye du kjøper, og leveransen er superkjapp. Jeg hadde varene i postkassen 1,5 døgn etter at jeg hadde bestilt dem!


50 % på utvalgte varer – KLIKK HER for å se hvilke varer som gjelder 50%

Bruk koden: Rachel50 ved bestilling, og prisen trekkes ifra på side 2 i bestillingen

Rabattkoden varer til og med ONSDAG 27.FEBRUAR.2013 – LØP OG KJØP!!

Frakt forekommer på 79 kr, uansett hvor mye du handler for

 //Innlegget i samarbeid med www.knertenogkaronline.no//


 

Jentenes Lørdagsoutfit

Fredag kveld klarte jeg å sitte oppe til 02.30, så da Filip våknet og var klar for en ny dag kl 05.30, måtte Robin til pers. Etter 45 min ekstra på øret, var det sannelig opp å stå for min del også, og ta fatt på en ny og spennende dag. Robin hadde fri, så vi tok turen til Småtrollmessa, hentet vårt NYDELIGE bilde fra Tittmelhuus, og stelte i stand til pizzakalas med Sonja, Stephan & Celina, og Thomas & Anne Lise.


Mammsen Outfit:

Grønne sko med nagler fra Friis Company, Bukse type Kirsten fra Gina Tricot, Turkise topp fra Mango, Grå dressjakke fra BikBok, Mørkeblå veske + smykke fra Primark
(…extensions fra peakshair) .

Det var ikke vennebyen som var høydepunktet for denne frøkna i dag, neida, det var det å få danse på scenen!!!!

– og ikke minst det å få BALLONG!!


Lilja har helantrekk fra Woolland, og skjerf ifra Name It, kjøpt hos knerten&karoline.

I morgen kommer STOR rabattkode hos knerten & karoline!!!

 

 

 

Lørdag, WindowNetShopping, småtrollmessa…

For en stund tilbake tipset jeg dere om en nettportal som heter Trendsales. Dette er så og si samme opplegg som finn.no, men med et mer ryddigere opplegg. Her kan man finne både nye og brukte skatter, både fra forhandlere og privatpersoner. HER kan du lese forrige innlegg og mine tips.

Denne gangen har jeg nok en gang drømt meg bort i barneklærverdenen, og funnet SÅÅÅ mye fine plagg.


MINIATURE BUKSE LYSEBLÅ, MINIATURE M PRIKKERMINIATURE BUKSE M STRIPER

Lag deg profil HER –> Klikk på linkene under bildet –> KJØP 🙂


WHEAT KORALL KJOLE, WHEAT BLOMSTERKJOLE, WHEAT LYS GRØNN BODY, NOA NOA KJOLE, WHEAT KJOLE PRIKKETE,

WHEAT KJOLE GRÅ, MINI A TURE GUL KJOLE

Neste gang tror jeg sannelig det må komme tips til bryllupsting herfra?


Ellers i dag skal vi på SMÅTRoLLMESSA som holdes på Britannia Hotell her i Trondheim. Familielørdag!

Filip er klar for familielørdag, og har fått på seg smukkelenka som han fikk fra en koselig jente ved navnet Mari. Hun lager diverse til smårollingene, og det er verdt å ta turen innom facebooksiden hennes. Sjekk den ut HER.

Mari blir stående på småtrollmessa både lørdag og søndag, så løp og kjøp!! 

 

Familietid – ikke helt hverdagskost!

Med en hektisk jobb som krever mye, er det ikke alltid det er like god tid til “familietid”. Noen dager virker tiden mellom henting i barnehagen og sengetid som en evighet, mens andre dager går tiden så alt for fort. Ofte har vi ikke spist middag før klokken blir 17.30,  og da er det bare en time igjen før vi begynner med kveldsstellet. Med tanke på at Robin jobber annenhver helg, blir det lite med familietid i helgene også, så da er det ekstra godt når man tar seg tid til det.

I forrige uke var vi hos fotografene på Tittmelhuus for å sette minnene på papir. Robin tok seg fri fra jobb, så hele bøtteballetten var klare og nystelte. Jeg liker å fornye hjemmet med oppdaterte bilder, og spesielt nå som barna utvikler seg så fort og mye, er det gøy å også få dem opp på veggen.

Tittmelhuus er et relativt nytt fotostudio her i Trondheim som holder til i Kjøpmannsgata 6, bare 50 meter fra ” Lykkens Portal” på Gamle Bybro. Driverene Tone og Torgrim Melhuus er gründere av Fame (fotostudio/fotografer), og har lang fartstid i bransjen. På sine nye 450 kvm har de et stort fotostudio, to gallerier, antikkbutikk, kurs og møtelokaler, rammeverksted og produksjonslokaler for deres og andres fotografier. Tittmelhuus tilbyr også hjelp til markedsføring, opplæring i kamerabruk, et litt annerledes galleri, og selvfølgelig service i ypperste klasse.


Det ble mange flotte bilder, så det å skulle velge ut bare noen å vise dere er jo nesten umulig. Ihvertfall det å skulle velge hvilket som skal pryde veggen. Heldigvis har jeg klart å bestemme meg, så nå vener jeg spent på mitt nye møbel. Ja, fordi når man går over en gitt størrelse på bildene, så blir det jo mer et møbel. Enig?

I samarbeid med Tittmelhuus har jeg tenkt å holde tidenes RÅESTE giveaway, med en verdi på over 6000 kr.

Konkurransen settes igang på MANDAG 25. februar, så inntil da er det bare å GLEDE SEG!!

 Hva synes du om bildene?

Er du flink til å oppdatere bildene på veggen din?

Hvor ofte i løpet av det siste året har du/dere vært hos fotografen?

  

 

Bryllupsforberedelser – location!

Som jeg skrev i et tidligere innlegg, så går tiden litt for fort for tiden. Det er mange store baller i luften som krever sitt. Det hadde kanskje vært en idè å utsette bryllupet i og med at vi bygger hus i år, men det blir ikke aktuelt. . Jeg er igang med planleggingen, men desto emr jeg setter meg inn i forberedelsene, jo mer frustrert og oppgitt blir jeg. Det er jo SÅ mye som skal på plass før man liksom er i gang.

Når jeg ser gjennom slike bryllupsplanleggere på nett, så er noe av det som står øverst på listen “dato”, “kirke”og “lokale”. De to første har vært “CHECK” lenge, men lokalet har jeg vimset rundt. Jeg har booket to plasser, og regner med jeg skal klare å bestemme meg innen noen dager. Nedenfor ser dere bilde fra de to forskjellige plassene innvendig. Til venstre er det en gammel låve som er slik den en gang var. Ingen oppussing, bortsett fra innlagt vann/toalett og storkjøkken. Til høyre ser dere en annen låve som er malt og pusset opp, med innlagt vann/toalett og uten kjøkkenmuligheter. Lokale nr 1 har avlange bord, man får låne utstyr, her lager vi evt maten selv på storkjøkken men må dekke selv og vaske til en pris på ca 8000 kr. Lokale nr 2 har runde bord og oppdekking er inkludert i prisen. Eget lokale for “fordrinks” før man kommer inn, og trenger ikke å vaske, men må bestille catering pga kjøkkenmangel til en pris på 14 000.

Antall gjester er helt ok på begge plassene, regner emd vi blir ca 85 stk til kaffe.

Hvilket synes du virker best? Storst potensiale?

Planleggingen er igang for fult i topplokket, men jeg trenger hjelp!

– hvor mye brukte dere totalt på innbydelser?

– hvor mange gjester hadde dere til middag/kaffe/fest?

– hadde du som brud flere kjoler?

– hva kostet brudekjolen din, og hvor kjøpte du den?

– hvilke farger hadde dere i bryllupet?

– kjøpte dere blomster fra forhandler, eller ordnet dere selv?

-hadde dere fribar, eller bonger/betalte selv ?

– hvilken mat hadde dere og hva betalte dere evt per pers?


……i morgen kveld tenkte jeg å sette igang med mitt lykteprosjekt, så da får dere se hvordan det utløper seg.. Spennende!

 

Tidsklemma..

For øyeblikket går tiden alt for fort. Det å skulle ha tid til å planlegge og bygge hus, arrangere bryllup, være mamma til to små under 1 og 2 år, være sosial, husmor, og igang med sommerformen er NESTEN umulig..! Det er liksom nok som fyller hverdagen for tiden..! I følge meg så er vi oppe før hanen galer, men klarer som regel ikke å komme oss til barnehagen før i 09-10 tiden. Det synes jeg egentlig er helt greit, så får Lilja en roligere start på dagen, og jeg får mer tid med henne.

Nå skal det sies at det ofte er kaostilstander så tidlig på morgenen, så ikke hver dag er en dans på roser.

Etter barnehagelevering har jeg som regel en eller annen plan fra kl 10/11 ish, og i mellomtiden benytter jeg sjansen til å se på baderomsinnredning, kjøkken, tapet, fliser, gulv osv. Etter et par butikker er det avgårde for å være sosial, eller trene, og så er det klart for henting i barnehage og middag på bordet. Plutselig er klokka snart 19, og barna stelles og legges, og vips så er det kveld. Og det er sannelig alltid noe på planen da også. Ting man ikke har rukket tidligere på dagen! – som bare MÅ gjøres..


Inn i mellom alt det andre, blir det jo også litt tid til kos og tøys. Filip er en morrogutt, som elsker at mammsen gjør seg til i telefonen.

I dag har dagen ca vært slik. Barnehage, ikea, flisbutikker, visningstime hos TittMelhuus for å se på bildene vi tok i forrige uke, barselbesøk hos Maja, henting i barnehage, middag, trening, blogging, planlegging av rommene i huset, Zzzzzzzzzz….

Jeg GLEDER meg til å vise dere noen av bildene vi har tatt, og ikke minst hva jeg har bestilt til veggen!!

OG det kommer en SUPERBRA giveaway om litt! ! !

Da er det bare åt a fatt på siste gjøremål for denne dagen!

I morgen kommer et oppdateringsinnlegg ang bryllupet

(har dere noe dere lurer på ang bryllupet, så er det bare å spørre)