Pyntet til fest

Det har vært en hektisk desember med innflytting, sykdom, jobbing i butikken, juleforberedelser, juleselskaper og varetelling. På tross av det sitter jeg igjen med en god følelse over at desember ble akkurat slik den skulle bli, og at julestemningen ikke hadde kommet like godt om jeg ikke hadde vært utslitt etter julemiddagen på julaften. Med et glass rødvin ringte vi julen inn, og roen senket seg endelig i #villarachel.

Jeg inviterte noen venninner til juebord hos meg, og det var selvfølgelig koselig som alltid.

Jeg elsker mitt nye spisebord. Det er kjøpt på Bohus, og er i serien “Massive”. Stolene er fra Ikea, og saueskinn har jeg kjøpt på trendsales.no

Bordet ble pyntet med granbar fra treet i hagen, julekuler og store stearinlys. Jeg har også samlet på serviset som heter Extreme fra Tilbords, og fikk rødvinsgladd, hvitvinsglass og vannglass i bryllupsgave. Det er veldig fint å ha serveringsutstyr når man har gjester. .

Tapasjulebord hos meg. Jenter fra fjern og nær var samlet til en koselig kveld 😀

GOD JUL <3

50 % JULESALG

Vi tjuvstarter på januarsalget, og legger en haug med varer i tilbudskurva hos knerten og karoline. Her er det kanskje lurt å tenke litt lengre ennn akkurat nå, og kapre seg feks ull til 50 % som barna kan ha til neste år…? Eller gjøre unna noen gaver allerede nå? Jeg pleier å ha en eske hvor jeg legger ting jeg kjøper i øpet av året, som er tiltenkt bursdager og julegaver. Slik slipper jeg å bruke SÅ mye penger på julegaver når den tiden kommer. .

Nå får du 50 % på en rekke varer. Utvalget finner du HER. Bruk kodeord:

salg50


Rabattkoden skrives inn på side 2 i bestillingen, og frakt på 59 kr tilkommer uansett hvor mye du kjøper:)

 

 

Merry Christmas

Roen har senket seg, og i har alt kommet til tredje juledag. Vi har tilbragt tiden med hverandre og familien, og tatt livet med ro. I morgen er det klart for årets siste varetelling, før vi skal nyte noen gode og rolige dager før vi setter beina inn i det nye året. I dagene som har gått har vi kost oss med god mat, lekt med julegavene, vært på julebesøk, og ikke minst vært ute! Til hverdags er det ikke alltid vi rekker å dra ut på ettermiddagene etter barnehagen, så vi har brukt kjelker og akebrett som aldri før. Ungene elsker juleferie!

..vi har bakt enda flere julekjeks, og stelt istand til julaften hjemme hos oss…

Vi hadde lagt pakkene under treet etter at ungene hadde lagt seg for kvelden på lille julaften. Da de våknet på julaften var det to små som var i ekstase over å se alle pakkene. De tullet og tøyset og var i knallhumør hele dagen..! De “campet” forran juletreet, og spurte titt og ofte om NÅR vi skulle åpne alle pakkene.. I matchende nattiser fra Lilleba, som er vår store FAVORITT når det kommer til nattiser.

Juleantrekkene ble hengt frem dagen før dagen, og heldig som jeg er har jeg to som foreløbig elsker å pynte seg. Fiola får ta til takke med det som jeg velger foreløbig. På henne ble det julekjolen min fra da jeg var lita, Filip fikk skjorte fra HM og knebuske i cordfløyel fra Hust&Claire (på salg nå), og Lilja hadde på seg sølvkjole fra Hust&Claire (på salg nå).

Lilja var ekstra spent på noen av pakkene, og hadde det helt klart på hvilken pakke hun ville åpne først. . .

Det var min tur til å debutere med julemiddagen, så julaften for min del gikk med til matlaging. Vi har i mange år pleid å ha kalkun på julaften fordi ingen av oss “barna” er så glade i ribbe, så av tradisjon ble det kalkunlaging i #villarachel også. Bordet ble dekket på lille julaften, og jeg er overlykkelig over å ha kjøpt meg dampovn. Et virkelig sjakktrekk på kjøkkenet! Anbefales! 🙂

Det ble enkel pynting med julekuler som pynt. Det enkle er ofte det beste…

Foreløbig i mellomjula har vi akt mye på akebrett. Ungene er glad i å være ute, og nå som vi bor på byåsen, og snøen har kommet for fult, har vi nok av snø å måkke bort! Heldige som vi er har vi vår egen utrafikerte akebakke!  Lilja (i vinterdress fra Racoon) har lært seg å dra opp kjelken og kjøre helt alene ned bakkene!


Julegavene som inneholdt leker var selvfølgelig veldig stas å åpne..!

Fiola fikk lekematte av mormor & morfar, og det ble flittig brukt av alle mann!

Filip fikk trommesett av mormor & morfar, og som Lilja synes var helt topp.. Trommesett, liksom! Wæææ!

Både vi og barna fikk utrolig mye fint. Ungene er så heldige at de har ei så flink strikkeglad farmor, så hun hadde strikket de nydeligste settene. Disse ska dere få se senere i bruk ! Eller skjulte det seg en god del leker, litt klær og noen ting under treet. Jeg og Robin fikk mye til huset, og den mest overraskende av alle var nok et maleri fra mamma og pappa, av Håkon Gullvåg. Jeg fikk mye fint undertøy av nissefar, og treningsklær av barna. En helt topp julaften 🙂

Julekos hos mormor og morfar

Lilja og Filip synes det er helt topp å bo rett ved siden av mormor og morfar, og benytter seg gjerne av hver eneste mulighet de har til å komme på besøk. Med topplue og støvler tasser de bort de 4 meterene til foreldrene mine, og banker på døra samtidig som de åpner. “Hallo” – så ler de litt, før de roper til mormor eller morfar some r på vei ned i gangen for å ta dem imot “Mormor/Morfar – vi ska på besøk”. Og selvfølgelig er de like hjertlig velkomne hver gang. Og jeg skjønner at de liker seg der, for er det noen som finner på mye gøy og rare påfunn, så er det nemlig dem. Det også veldig stas når tante Ronja og onkel Håkon er hjemme på juleferie! ! 

Her lager morfar skjørt av gavepapir <3 så ble det dansing til kjente julefavoritter..

Ungene var i topp humør da de fikk hjelpe til med å pynte enda et juletre.

Playtime! <3

 

GOD JUL, alle sammen

 

This Time of The Year

Vi  er inne i årets mest travle måned, både på hjemmebane og jobb. For oss som jobber i dagligvarebuikk, er det tid for å brette opp ermene og sette inn det lille ekstra. Vi har omsetningsmål som skal nåes, og ikke minst kunder som skal bli fornøyde over å ha lagt julehandelen sin hos akkurat oss på Rema 1000 Flatåsen. 

Det har vært noen hektiske dager etter at vi flyttet, og selv om jjg har hatt mye å skrive om, har det rett og slett ikke vært tid. På dagtid har jeg vært på jobb med Fiola, trent, handlet julegaver, flyttet, hatt syke barn, bakt , og når kvelden har kommet og roen har senket seg, har jeg på nytt dratt på jobb. Jeg har klemt inn et par julebord, litt besøk, noen middagsbesøk, litt filmtid, egentid til frisøren, pynting av juletre og storhandling til jul. Julaften med 11 gjester nærmer seg med stormskritt, og sølvtøyet skal pusses, bordet skal dekkes, servietter brettes, og ikke minst; maten skal kokkeleres!

Ungene har vært storfornøyd med årets kalendergaver, og marsmellows i en egen boks på en lørdag var helt topp.

Vi har bakt julekaker i lange baner. Havreflarn, hvite julekaker, pepperkaker og masse annet godt.

…Filip er ikke helt ivrig på julebaksten….!

…noen togdeler hver i kalenderen var godt mottatt. . .

Vi har htt overnattingsbesøk av Anna og Jenny, som hjalp oss med å bake hvite julekaker. .

Robins favoritt – hvite julekaker –

Vi satte opp treet tidlig i uken, bare for å se at det fungerte. Vi hadde nemlig kjøpt oss plastikktre til en stor forhandler i Oslo, og da måtte vi dobbeltsjekke at lysene fungerte før vi begynte å pynte. Pyntigen skjedde noen dager senere.

Det pyntes! I år pyntet vi fredag 20 desember, sdien Robin skulle jobbe alle dagene frem mot julaften. Jeg synes også det var stas å ha det fantastiske treet ferdig pyntet til middagsgjestene kom på lørdag. Det ble et tre med tung last på de nederste grenene :P- og ungene storkoste seg med julemusikk, julegodt og juletrepynting. Ja, for ikek å nevne juleantrekk og julegrøt!


Jeg dekket mitt første bord i #villarachel, og hadde julebord med venninnegjengen fra videregående. Vi skravlet til langt på natt, og glemte helt at vi egentlig skulle ut å lufte stjerten på dansegulvet. Det ble en tidlig senkveld på oss småbarnsmødrene, men absolutt deilig dagen derpå å bare ha kommet ned tile tiketten på rødvinsflaska. . Når det er så lenge mellom man møtes så overtar skravlingen for vindrikkingen! !

 

 

 

 

 

Oppskrift: Kokosboller/Kokosbiter

Her om dagen søkte jeg på instagram etter inspirasjon til julegodt. Det er utrolig mye godt som lages rundt om på andres kjøkken, og jeg gleder meg til å ta fatt på spennende nye godsaker. Den første nye oppskrifta jeg ville prøve var kokosbiter. De så himmelsk gode ut, og jeg er veldig glad i kokosboller + at oppskrifta var enkel. Det er viktig for at jeg skal gidde å prøve.. Og jeg er glad for at jeg prøvde. De ble M A G I S K gode, og anbefaler disse!


OPPSKRIFT:

Ønsker du å lage kokosBOLLER og ikke biter, kan du gjøre slik:

1. Finn en silikonform som rommer litt (feks som denne). Smelt sjokolade over vannbad og pensle formen med et godt lag sjokolade. Pass på at hele “koppen” i formen er dekket med sjokolade. Strø kokos og kakaoblandingen som et tynt lag i formen etter sjokoladen (før den stivnner)La litt av strøblandingen være igjen.

2. Lag resten av oppskriften som anvist over.

3. Hell skumblandingen over i formene, og strø et tynt lagg av kakao og kokosblandingen. Sett i kjøleskap i ca 40 min.

4. Pensle/Hell over sjokolade for å få en “bunn” på kokosbollene. Sett så i kjøleskap til sjokoladen har stivnet helt.

5. Brekk av overflødig sjokolade, og trykk forsiktig kokosbollene ut av formen.

..dette skal ejg prøve neste gang. Blir nok mindre gris! 😛

 

Lange dager med syke barn..

Midt i julestria er det typisk at ungene skal bli syke. Først en uke med Robin, deretter både Lilja og Filip. Så på torsdag, etter hele uken hjemme, var de endelig i form til å dra i barnehagen igjen. De hadde nok vært klare en god stund, men når det er omgangssyken så ønsker barnehagen at vi ikke dukker opp før x antall timer etter “siste runde”. Så for å ikke få sykdommen tilbake i hus før jul, ble det noen ekstra dager hjemme. Og jada, vi har da kost oss vi.Ungene synes jod et er helt topp å være hjemme, men når strengestemmen kommer frem inn i mellom, nei da skulle de nok ønsket at de helelr fikk dra i barnehagen. Så da torsdag kom, og jeg sa ja til å dra, ble det stor jubel!


Selv om natten hadde vært turbulent, var det pakkekalender som sto høyest på lista . . Det var pynt til pepperkakene som ble laget på lørdag! Søndag ble en slappisdag – og Lilja hadde enda ikke blitt dårlig! 

PS: Tips til julegave til ei søt lita ei = Ulljakke fra Little Mountains


..og dagen gikk. Mandag kom, og det var slappfisker i hus x 2. Kalendergaven falt i smak, og Lilja perlet “sopper” dagen lang. Filip derimot var slapp og i dårlig form. Denne hersens omgangssyken kunne vi vært foruten. Nå har antibac blitt min venn..! Og tirsdagens kalendergave ble perfekt til syketilværelsen. Film om musevisa og film om jul hos fantorangen. Helt topp! (..og dette er filmer de fikk til jul i 2013, som jeg la bort da jula var ferdig. Disse var ikke glemt, men jubel i stua da de ble pakket opp igjen i kalenderen!)

Onsdag så lysere ut. Heldigvis. Maten begynte å holde seg i magen, og knekkebrødene gikk ned på høykant. Det ble sannelig humør nok til ablegøyer også. . Endelig var det lys i tunellen for denne runden også!

Lilja har vært veldig opptatt av når vi egentlig kan få være bort i hverandre igjen. Ungene fikk streng beskjed om at de ikke fikk være i nærheten av munnen og hendene til hverandre og spesielt ikke Fiola. De har overholdt regel bra, men i dag ble det litt søskenkos ved frokostbordet.

Endelig en Filip i bedre form. . . . Nisselua og favorittgenseren fra Poppy Rose er funnet frem! !


Fiola har oppført seg eksemplarisk nå som ejg har måttet pleie to småtroll ekstra på dagtid. Hun har storkost seg hjemme, og er nok i grunn litt glad for at mammsen ikke skulle på usen ærend eller butikker… :p Koseklær fra Hust & Claire(genser + bukse) . .

 

Oppskrift: Havreflarn

Her om dagen spurte Robin om det ikke ble noen julekaker snart, og han var klar i sin tale på hva han ønsket. Hvite julekaker og havreflarn sto høyest på julebakstlista, og tradisjonsrik som julen er, måtte vi se til å lage julekaker til far i huset. . . og når det lukter julebakst i huset, ja da er julestemningen på vei.

Pepperkakebakingen er vi ferdig med, så denne gangen ble det havreflarn. Og det ble en suksess. Selv om jeg lagde en stor porsjon, har vi alt spist opp halvparten. Det var en slager for både store og små, og jeg ser ikke bort ifra at det blir en runde til på disse! Kjeks generelt er supert å lage i gaver. Og til de som har barn i barehage, og som ønsker å gi de ansatte en oppmerksomhet til jul, hvorfor ikke stable noen kjeks opp på hverandre, knyt et bånd rundt, og sett i en cellofanpose.

Kanongod og billig julegave, og ikke minst hjemmelaget!


Bånd kan du få tak i feks hos partydesign HER, og søte små papirposer kan man kjøpe HER.

Cellofanposer finnes hos blant annet Søstrene Grene til en billig penge.

OPPSKRIFT:

 

Slik gjør du:

En absolutt slager å servere. Noe de fleste liker og ikke minst superenkel å lage! 

Julebilder

Vi er allerede midt i Desember, og julen nærmer seg med stomskritt. I år som i fjor kommer desember raskere enn forventet, og julaften er plutselig her. I fjor ble det ingen julekort, og ikke vet jeg hvorfor, men i år bestemte vi oss for å være tidlig ute. Vi booket time hos vår faste fotograf Titt melhuus her i Trondheim, og var spente på om det i det hele tatt var mulig å få noen OK bilder av alle fem.. Ja, fordi det er ikke bare bare å skulle ta bilder av kids på 0, 2 og 3 år.. i tillegg til at vi som foreldre prater på alle bildene for å underhodle ungene eller for å få dem til å smile. Så smiler kidsa, så prater de voksne.

Uansett, så ble det flotte bilder, og flere kan vente seg julekort i år! 🙂 og det er enda ikke for sent for deg som ønsker julekort eller å gi en litt mer persolig og spesiell gave i år. Mange velger å gi bort bilder av opplevelser man har hatt sammen, eller minner for livet. Titt Melhuus fotograferer på Solsiden 7 – 14 desember, og leverer bildene etter en dag. Dette klarer de nettopp fordi fremkaller alt selv, og i tillegg har eget snekkeri i kjelleren. 

Familien i finstasen  

Lilja i skjørt og genser fra hust&Claire, Fiola i kjole fra Name it og blondebody fra Hust& Claire, og Filip i skjorte og knebukse fra Hust & Claire

Det ble mange flotte bilder, så dette er bare noe av dem 🙂

 

 

Kappahlfavoritter og gavekort til dere!

Det er tid for å finne frem julekjolene man pakket ned i fjor, og kanskje må man til og med kjøpe en ny – fordi ungene har vokst akkurat litt for my til at fjorårets passer. Ja,og i tillegg til alt det andre som skal kjøpes i desember måned, er det lett å føle at pengene bare renner ut. Da er det kanskje greit å kunne kapre seg noen kroner ekstra å handle for her hos meg.

Under ser dere mine favoritter hos Kappahl.no akkurat nå -og har du ikke fått det med deg,så kan jeg informere om at de har fått nettbutikk, og at alt kan kjøpes på nett. Du kan bestille på nett og hente i butikk, eller få varene rett hjem i postkassen.

På min instagramprofil @rachelhauan kan du nå bli med i trekningen av et gavekort på 1000kr fra Kappahl.

Vinneren trekkes ONSDAG kl 20.00

Mammsenfavoritter: bukse, jakke,topp med strass, topp

Barnefavoritter: Genser med farger, genser med panda, lilla bukse, babybukse, pysj, lue

 

@rachelhauan

Bli med i trekningen av et gavekort på 1000 kr hos kappahl