Karnevalstid..

Februar er for mange en karnevalsmåned, noe det ihvertfall er hos oss. I barnehagen vår har de gått bort ifra det tradisjonelle karnevallet, og heller valgt å dramatisere en fortelling (feks, Pulverheksa eller Hakkebakkeskogen). Da lager barna kostymer og utstyr til showet i barnehagen, slik at alle stiller likt når det kommer til kostymer, sminke osv. Ungene elsker det, og lærer veldig mye på å gjøre det slikt.

Likevell E L S K E R de å kle seg ut. De har en stor eske full av utkledningsutstyr som har samlet seg opp gjennom tiden, og det er alltid stas når vi tar frem denne. Noen har karneval på denne tiden av året, mens andre har det på høsten. Butikkene er ihvertfall fulle av all verdens av utkledingsutstyr, masker, sminke og kostymer. Ungene har vært så heldige å få tilsendt en pakke fra coolstuff.no med mange godsaker til utkledningsboksen vår..!


Filip ELSKET Hulken kostymet sitt..!


Fiola synes Spiderman var superkul,og vips hadde jeg to småskumle i stua..!


Lilja likte veldig godt klovnekjolen..! Den var supersøt..! og kunne brukes både som kort og lang.. (Fiola vs Lilja).


Fiola i “My Little Poy” kjole.. supersøt.. og kunne like godt brukes til vanlig..!

Coolstuff.no har masse masse fint til både store og små, og har utrolig mye annet enn kostymer også…!

//reklame//

R.

Lørdagsnurr på bordet..!

Klokka har passert 10, og vi har kost oss med frokost og utallige barnesysler. Ungene har alt vært oppe i flere timer, og er klare for at ett eller annet skal skje. Som regel er det fire forskjellige forslag som kommer på bordet, og uenighetene er til å ta og føle på. I dag ble de enige uten å krangle, og ønsket disko. Her hadde de to kriterier; mamma MÅ bli med, og vi måtte høre på den nye yndlingssangen deres. Despacito. 

Carina er ei venninne av oss så det er jo ekstra stas når ungene begynner å kunne låtene hennes 3 dager etter singelslippen på fredag. 

Despacito –  med Carina Dahl/Adrian Jørgensen


…og som en klesglad mamma jeg er, så benyttet jeg diskolørdagen til litt “jobb” også. For hva er vell ikke kulere enn å få lov til å leke gangster oppe på bordet, med musikken på full vreng? Vi hadde det i hvert fall veldig gøy, og latterkulene kom som perler på en snor. . 

“Du e min magnet, og æ e ditt metall”.. 

Søndagens store kupp finner du hos knertenogkaroline.no som har hele 50% på ull fra Hust & Claire, + en mengder av Name it ull til bare 150 kr per del.  Kodeord: HCULL50

Vi er veldig glade i basic klær fra Name it, og nå som du får kjøpt fjorårets ull til 50 % kan det være lurt å tenke litt lengre frem. Hust & Claire er superfine gaver, så kanskje du allerede nå kan gjøre unna noen julegaver? Heldraktene deres kan både brukes som nattis, og som jumpsuit, og er helt supre. 


Lillemann <3 


Filip ble superfornøyd med den nye genseren sin fra Name It. Denne kan du finne HER

Her er Fiolas favoritter som er på vei hjem i postkassen: 

Rabattkoden på Hust & Claire varer til og med onsdag 28 februar, og frakt kommer utenom. 

//reklame//

Happy Shopping, og GOOOOD SØNDAG! 

R. 

PS: Følg oss gjerne på instagram og snapchat: @rachelhauan

 

 

Søndagsrusling

Selv om jeg i utgangspunktet er en spontan person, som liker å ta ting som de kommer, er det likevell noe som er greit å planlegge. – som blant annet skitur med gjengen. En skitur er nemlig ikke *bare* en skitur, det er en flere timers lang utflukt med latter, bannskap, bestikkelser, opp og nedturer (bokstavelig talt..) Det kan enten være veldig koselig, eller totalt katastrofe. Denne søndagen fører vi opp på lista over de bedre. 

Med hjemmelaget kakao, bestikkelser i store forhold, pølser og været på vår side, tok vi turen sammen med Zelia og jentene til bymarka. Her brukte vi vell og merke flere timer på en strekning som egentlig tar 15 minutter, men for at alle armer, bein, ski og staver skulle komme seg i samlet tropp til rasteplassen, var det nødvendig. 


Fiolas første skitur utenfor barnehagen.. mestret  (..de første meterene..) lett…! Deretter begynte vi å tære på bestikkelseslageret..! 


Bymarka leverer toppvær og god stemning 


Filip <3 Olivia


Fiola Sofie <3 (elsker forresten denne vinterdressen fra Reima!!) 


Med røde kinn, bål lukt i håret og en litt lettere ryggsekk, vendte vi snuten hjemover til resten av søndagen..! 

R.

“men lille venn, hvorfor gråter du?”

“men lille venn, hvorfor gråter du?”

Hverdagen byr på flere utfordringer, og med fire små hender det at samvittigheten ikke er helt der den burde være. Som en “workaholic-mom” hender det ofte at jeg føler at jeg ikke strekker til når det kommer til å gjøre nok, gi nok og være nok for barna mine. Ja, for ikke nevne å være det jeg burde være for mine ansatte, venner, mann, foreldre, tantebarn, og resten av samfunnet. 

Barn er egentlig enkle, men de er også forskjellige, og har ulike behov. Våre barn er like, men forskjellige på hvordan de ønsker at deres behov skal dekkes. Som mamma føler jeg at utfordringen ligger i det å dekke det riktige behovet til riktig tid. Akkurat når de trenger det, og ikke når jeg har tid til det. Og selv om barn egentlig er enkle små skapninger, er det også vanskelig å skjønne seg på dem til tider. Hvilken trass har vi kommet til nå liksom..? 

Nå har jeg og barna vært hjemme alene i 11 dager, noe som har gått overraskende bra. Barna har elsket det, nettopp fordi jeg har vært pent nødt til å begynne i normal til på jobb, og faktisk avslutte til vanlig tid for å rekke å hente fire småtroll før dørene lukkes.. Det har ikke vært noen sure miner over å ha blitt levert først og hentet sist, men derimot hoppende glade barn som endelig blir kjørt og hentet av mammaen sin. Små gleder… 

…og i løpet av de 11 dagene har jeg også lært mye. Jeg har blitt minnet på at det er ikke så mye som skal til for at man klarer det man vill, eller tilfredsstiller de behovene disse små dyrebare skattene trenger. Man må bare bestemme seg for det, planlegge, og bygg opp under det. Jeg hadde bestemt meg for at vi skulle gjennomføre mange av de tingene vi hele tiden snakker om å gjøre. Det er ikke nødvendigvis store ting, men gjøremål som stadig blir utsatt på grunn av en hektisk hverdag. Om barna har elsket det. Bare å ha tid til å faktisk planlegge noe, og ha noe å glede seg til, som for eksempel å spise middag hos “Beste og Oldefar” rett etter barnehagen, var noe de satte stor pris på. 

Så er det noen magiske øyeblikk man husker resten av livet. 

Som jeg nevnte tidligere, er barna våre forskjellige, og uttrykker behov på ulik måte. Filip er ikke den som roper høyest når det kommer til det å ville ha nærhet og kos, men er den flinkeste jeg vet om til å si fine ting om andre. Spesielt mammaen sin <3 Han er den jeg får høre det først av dersom jeg har pyntet meg, klippet håret, sminket meg, hatt på en annen parfyme, laget en god middag, har sunget en fin sang, eller gjort noe han liker.

“Mamma, du e den fineste æ veit om”, “du e så fin at æ nesten smelte”, “du e verdens flinkeste t å kos du mamma!”, “æ trudd du va ei prinsesse æ”

Her om dagen da jeg sto å lagde mat, fikk Filip for en gangs skyld sitte på benken. Her er det som regel jentene som har inntatt plassen, men denne ene dagen var det hans tur. Vi snakket om alt og ingenting, og uten at jeg egentlig tenkte over det, hadde jeg gitt han en stor klem, holdt han inntil meg, og kysset han på hodet. En i grunn normal ting å gjøre for meg mot mine barn, men kanskje ikke til Filip i og med at han ikke er den som søker nærhet først, og blir trumfet av småsøskenene. Uten å tenke mer over det jeg hadde gjort, fortsatte jeg å lage mat, og hører Lilja plutselig si “Filip, hvorfor gråter du!?“. Jeg snudde meg, og ser at han sitter å tørker tårer under de tykke brilleglassene. Han ser opp på meg, og smiler i det jeg spør hva som er galt. “Mamma, det va bare så godt at du kosa med mæ. Æ smelta nesten, så ble det godt inni hjertet mitt. Derfor bynt æ å skrik”. Jeg kjente tårene presset seg på, og trakk på smilebåndet. En ting var i hvert fall sikkert, og det var at mammahjertet smeltet. Mamma intuisjonen hadde stemt, og ført til en magisk følelse og hendelse som i hvert fall jeg kommer til å huske i lang tid.

 

…og til alle dere mødre der ute; aksepter at det finnes gode, og mindre gode dager som mamma, og at det er helt greit. Magiske hendelser oppstår ikke når det er planlagt, de bare skjer. Det er ikke meningen at vi skal være perfekte, fikse alt, og huske alt. Den dårlige samvittigheten vil alltid være der, så lenge du ikke gjør noe med den. Jeg gjorde litt, og det førte til så mye godt, både for meg og ungene. Jeg er nå enda mer sikker på at barna formes av våre handlinger, ord, og lovnader. 

R. 

Forandring fryder..

//reklame//

Jeg er i endringsmodus for tiden, og gnager litt på at jeg vil gjøre om “ett eller annet” i huset. Kanskje male en vegg, eller kjøpe et gigantisk teppe. Kanskje mest av alt bestille et superstort bilde til å ha på stua, og fornye salongbordet. Tv-benken er for så vidt ganske så ny, så den får jeg holde ut med lit til, men mye av det andre grubler jeg på..! Her finnes det så uendelig mye flotte greier..! Jeg er ingen interiør bærte, og synes det er helt topp når folk setter sammen og ordner det for meg. Likevell liker jeg å lage kollasjer med ting jeg liker, så kanskje dere liker noe av det samme som meg? 

Nettbutikken chilli.no har masse interiør, og kjører ofte kampanjer på ulike varegrupper. Nå har de blant annet sluttsalg, og du kan gjøre mage kupp! 

Her er noen av mine favoritter fra chilli.no

Jeg kunne egentlig tenkt meg litt mer farger på veggene. Noen som har noe å anbefale? 

Hva er din favorittinteriørbutikk på nett? 

R.