DrinkInTheBox

I dag ønsker jeg å vise frem et nytt merke jeg nettopp har kommet over. Det heter Drink In The Box, og er en meget solid drikkeflaske. Den kommer i stor og liten, og i fire ulike farger. Flaskene er gjennomsiktige, slik at man lett ser hva som er i flasken. Intensjonen med flaskene er å gjøre det litt morsommere for barna å drikke, og gjøre verden til en sunnere klode.

Boksene kan brukes som blant annet en frukboks, til å oppbevare frokostblanding i, smoothie, yoghurt, juice, mm.

Drink in The Box er et Canadisk varemerke som er bygget rundt en sunnere livstil. Ideen kom etter at et foreldrepar begynte å lese på juicepakken til barn og så at den innehold 7 ts sukker. De ønsket da å designe en tilsvarende boks som de selv kunne bestemme innholdet i og den måtte også kunne vare i årevis, for å kunne skåne miljøet. 

Hos oss ble det Fiola som sto for tetpanelet. Fiola er 2,5 år, og klarte fint å åpne boksen selv, men ikke åpne den slik at hun kunne helle ut innholdet. Flasken er sølefri, noe som gjør det enklere å holde feks tursekkene fri for saftgris. De er i passelig størrelse. Ikke for store ikke for små. Den errobust, så den tåler å bli herjet med av et barn, samtidig som den ser elegant og fresh ut. Den er også lett for barna å holde.

Etter nøye testing av denne frøkna, ble de godkjente, og tømt for både saft og annen frukt jeg hadde puttet på dem. Nå står de fast i kjøleskapet, slik at ungene til enhver tid kan hente seg vann når de selv ønsker. Flaskene er praktiske, ikke for store, og fine å se på. De er gjennomsiktige, slik at man ser hva som er på dem, og enkle å holde ren, da de kan puttes rett i oppvaskmaskinen.

Du får nå 10 % rabatt på flaskene hos drinkinthebox.no

med rabattkoden “rachel10” + FRI FRAKT ut denne uken..


..en gjeng som ble fornøyde med nye fargerike flasker!

//sponset//

Supre klær, i all slags vær #viELSKERregn

På lørdag hadde vi ingen spesielle planer. Vi tok morgenen helt med ro, lagde pannekaker til frokost, og lagde hytte på stua. Etterhvert som formiddagen gikk, og både aktivitets og støy nivået steg, kledde vi på oss, og tok med oss bøttebaletten på en tur i skogen. Løypa vi bestemte oss for var deler av joggeløypa mi, og denne strekningen bruker jeg rundt  minutter på. Vi brukte 2,5 time..! – så det var flaks at sekken var full av både kjeks, og lørdagsgodsaker.


Med nye regnklær fra Nordbjørn på hele gjengen, var det noen som ble i ekstase da da faktisk fikk lov til å hoppe i sølepyttene på veien. “E d lov, mamma?” “bli vi ikke blaut?”. – og nei, de ble ikke våte noen av dem, enda de rusjet gang på gang på magen nedover bakkene, hoppet i sølepyttene, vasset i vannet og alle de andre påfunnene et barn finner på i løpet av en 2,5 timers tur i skogen (..og det er jo noen!).


Gjengen <3

Regnklærne er på salg hos Jollyroom akkurat nå, så nå får du regnsett til bare 249kr. Nordbjørns Solid-regnsett består av jakke og bukse, laget av slitesterkt polyester. Regnklærne er gode og myke, og matchende forete regnvotter til kr 79 og regnstøvler kan også kjøpes. Disse er også på salg til bare 99 kr!! …!


Regnjakken har strikk i håndledd , avtagbar hette og lukkes med glidelås og knapper. Regnbuksen har justerbare seler og trykknapper i midjen så du kan tilpasse størrelsen i forhold til akkurat ditt barn. Jeg liker best regnbukser med seler, og det har disse. De komemr også i mange ulike farger, så her kan man virkelig designe en liten fargeklatt. Størrelsene er normale, men har god mulighet til å både forstørre ogforminske ved hjelp av selene på buksa. Strikket i armene gjør at ikke armene sklir ned dersom jakken er for lang. Det er også refleks på klærne.


NORDBJØRN regnsett med votter og støvler

Varene er nå på salg, så her kan du gjøre noen fantastiske kupp!

Fargene vi har valgt er:

Filip: GRØNN regnsett + GRØNNE votter + GRØNNE støvler
(betegnes som green, og ser turkise ut på bildene. Regnsettet er grønt, votter og støvler mer turkise/sjøgrønn).

Fiola: ROSA regnsett + LILLA votter + ORANSJE støvler
(her ser det rosa settet lilla ut på bildene. Det heter Pink, og er rosa!
De oransje støvlene har en finere garge i virkeligheten enn på produktbildene – der er de litt blasse..)

Lilja: BEIGE LEO regnsett + ROSA votter + ROSA støvler 
(…Lilja kunne veeeldig gjerne tenkt seg de støvlene som var liek som regnsettet sitt..!)

Linus: BLUE ergnsett + NAVY votter + NAVY støvler (blue er en sinnsykt fin blåfarge.

//reklame//

Hipp Hurra for Våren (..og 20 % på årets festklær)

Det merkes at folk er i vårmodus, og det at klokka stilles i natt er også et godt tegn på at vi går i retning lysere tider og varmere vær. Selv om vi har hatt atter ett snøfall her i trønderbyen, er vi ved godt mot, og det klør i fingrene på å pakke bort vinterdressene til ungene. Det er ihvertfall ikke lenge til garderoben skal ryddes, sorteres og fornyes. Lysere farger, letere plagg og ikke minst ikke så mange lag klær..!

Denne søndagen har barneklær nettbutikken knertenogkaroline.no 20 % på festklær, og en STOR “tilbudskurv” med 50 %. Her kan du gjøre mange gode kupp, både på nye og gamle varer. Vi er på vei mot noen festlige måneder, og for de som enda ikke har bunad eller festklær til ungene, er det greit å få emd seg noen prosenter på årets nyheter. Ungene våre har strikkede bunader, men i år har jeg kjøpt disse strømpebuksene, som vi bruker under feks shorts osv hele året, + denne vesken til jentene som de kan ha sammen med bunaden sin. Synes også sokkene til gutt er utrolig kule, også til vanlige klær..!

Bruk kodeord: “Fest20” eller “Tilbud50”

Babyfavoritter <3


Guttaboys er glade i alt med lyd, og inkludert de som er på klær..!

Begge har like softshelldresser, og det er stas! ELSKER de nye strømpisene som har kommet….! Sjekk dem HER.


NB NB NB: Det er lurt å sjekke igjennom tilbudskurven, da ikke alle varene ligger der dersom man klikker seg inn på kun størrelser..! Du finner masse masse fint på 50 % ! 😀

Enkel overtrekksbukse er gull!! Ellers så synes jeg det har kommet mye kult til guttaboys! !

…og til slutt et lite glimt av årets bunader og festklær!

Ved bruk av begge kodene, må du lage to ulike ordre, og etterpå sende en mail til [email protected] med ordre nr, så sletter de 1 x fraktkostnad. Fraktkostnad på 59kr uansett hvor mye du bestiller, og kodeordene varer tom. onsdag 29.mars.

Happy Shopping 🙂

Vinteridyll..!

Bildene er fra noen helger tilbake, men tiden går så fort, så jeg har jo sannelig ikke rukket å vist dem til noen..!

Noen helger er mer idylliske enn andre. Noen helger setter spor, og skaper gode minner. Dette var ei helg som etterlot mange gode vinterminner.

Vi tok med oss ungene til Teisendammen sammen med Zelia og hennes unger, og koste oss med pølser, båltenning, kakao og ikek minst skøytegåing..!
…og til å være første gang på skøyter på lang lang tid for min del, og både Fiola og Filips første tur på isen, ble det hele to flotte dager på skøyter..!

Tatt av fristelser..

Jeg blar i siste utgave av Shape Up. Herregud, så bra den dama ser ut. Hun trente sikkert hver eneste dag, og fikk hjelp til både kosthold og trening til enhver tid. Jeg kjenner jeg blir ivrig på å komme igang, og samtidig som jeg snoker i kjøleskapet etter “noe godt”, tenker jeg på hvordan akkurat jeg skulle ta fatt på oppgaven “sommerkropp 2017.”

Hver mandag starter jeg med ny giv og motiasjon. I løpet av søndagens godsaker har jeg gjennomgått nok en evaluering av forrige ukes prestasjoner, og på nytt satt mål for de kommende ukene, i et håp om at de denne gangen vil bli gjennomført slik som planlagt.

  Jeg går inn i kategorien “tatt av fristelser”. 


Link til adidas treningstøy
Er det bare jeg som synes det er vanskelig å gjennomføre en sunnere livsstil? Som ofte er dritt lei av å motivere seg til en ny sunn uke, uten noen fristelser? Er det bare meg som har smugspist en sjokolade, tatt en hvit løgn eller lurt meg selv til å tro at biten jeg tok var liten, eller at det ikke betyr så mye om jeg “heller begynner i morgen”. Kanskje er det bare jeg som inn i mellom lurer meg selv til å godta at en joggetur på 2 km, nesten er som 5km, bare litt mindre, og at turen med hunden plutselig gikk ifra å være ekstra, til å være “i steden for”. Når ble det å måke snø foran inngangspartiet, hente posten eller kjøre på butikken en godkjent erstattning for treningstiden? For ikke å snakk om hvor godt det er emd sjokoladekake rett etter trening. Magisk. Eller hvor bra den kalde middagen på kjøkkenbenken smaker når man helst ikke skal spise den.. Det er jo ingen som merker om det forsvinner en kjeks eller to på veien når man først skal lage alle turmatpakkene?

Is it just me? Er det bare jeg som er ekstremt god til å lure meg selv?

Fristelsene er ofte forferdelige å stå imot. Noen ganger klarer jeg det, andre ganger ikke.

Kanskje må man bestemme seg. Kanskje skal vi gjøre det sammen?

..tygg litt på den du.!

Rachel

…dollete frøken!

Det er utrolig hvor for tiden går, og til sommeren har vi plutselig ei skolejente. Lilja gleder seg veldig til å ta fatt på noe nytt, og ser frem til å ha noe som er “bare hennes” i ett år, før lillebror Filip følger etter. Det har blitt mer stas å ha på seg fine klær, og spesielt når det skjer noe ekstra. I dag feiret vi oldemor Arna som ble 85 år, og da pyntet vi oss litt ekstra med fuskekåpa som mormor kjøpte i vinter (..om mammsen i sauen sin!). Lilja vil også gjerne sminke seg, ha på parfyme, og ordne håret litt ekstra med fine spenner. Hårspenner er forbruksvare, spesielt om de skal ha de på i barnehagen, og da er det helt genialt med Ebay! Eeelsker ebay på slike ting..!  (feks HER, HER, eller HER).

Klem Lilja & Mammsen
 

Picture Perfect..

Det tar tid å bo seg inn i et hus. Ja, det tar faktisk evigheter..! Vi har bodd her i 2,5 år og det er så vidt vi har hengt opp noe på veggene. Jeg har grublet og tenkt på hva jeg egentlig vil henge opp, og til tider blusser det opp ganske så mange gode ideer, men når det kommer til stykket, blir jeg usikker. Enn å være så pysete på å slå inn en spiker da?

Jeg synes ikke det er lenge siden jeg endelig turte å henge opp noe på veggene for dempe ekkoet i huset, men nå er det sannelig tilbake. Sånn plutselig bestemte jeg meg for å male, og da måtte jo alt ned.. og med det samme flyttet jeg om på andre ting, og vips så var det ikke noe på veggene lengre, og prosessen på “hva skal hvor”, begynte forfra igjen.

Man blir jo litt lei av å ha det samme hele tiden også. Ihvertfall så blir jeg det. Ja, så er jeg i grunn dritt lei slike plakater og masseproduserte bilder som man ser på stort sett alle interiørbilder. For meg blir det for upersonlig med bilder av bare tekst og svarte siluetter. Jeg har alltid ønsket å ta et bilde selv, som jeg kunne blåst opp og hengt på veggen, men jeg finner liksom aldri “det rette” bilDet. Motivet har jeg klart. Ihvertfall ett alternativ til tema, situasjoner, farger, etc, men det å ta det perfekte bildet, er vanskelig.

. .og med mange ideer i hodet, er det ofte barna som blir motivet. .kanskje kommer de opp på veggen? 

Barn er kreative. – og i et forsøk på å gjøre vårt hjem litt mer personlig og hjemmekoselig, ble barna satt på et oppdrag. De skulle male et kunstverk til en av de veggene som manglet noe. Og kunstverk ble det. Et stort og fint maleri, og et fint minne.


…det var veldig stas å få lov til å male på hendene sine.. !


Stort lerret kjøpte jeg på Søstrene Grene, glitter fra TGR, maling fra IKEA og litt tykke pensler fra Søstrene Grene.

Det ble sannelig et picture perfect fra barna..! Så så enkelt kunne man gjøre det.. Slenge noen unge ri senga, knipse litt bilder.. Gi dem en malekost og vips så var veggene fulle? 😛

..og selv om spikeren ikke er slått inn enda, så får jeg håpe på at bildet kommer opp på veggen etterhvert.

Klem Rachel

Fortsettelse: Hjelp, barnet mitt sover ikke!

For en stund tilbake skrev jeg et innlegg om at vår eldste datter hadde vanskeligheter med å sove på kveldstid. I forbindelse med innlegget fikk vi mange gode tips til hvordan vi kunne gå frem for en mer fredfull natt, og ikke minst et mer opplagt barn. Et av de bedre forslagene var lydbok, som hun skal få begynne å høre på etterhvert. 

Det vi valgte å gjøre aller først, var å snakke med henne om situasjonen. Ofte husket hun ikke at hun hadde vært oppe på natten, og var uviten om oppstyret. Vi startet med å lage en ukesoversikt, med små og store premier. Premiene ble oppnåd ved hjelp av poeng dersom hun klarte å sove i sengen sin, eller klarte å gå tibake til sengen sin helt selv uten å lage en scene. Premiene kunne være alt ifra å overnatte hos oss, dra på kino, være oppe lenge en fredag kveld, bli med meg på jobb, lage boller til kveldsmat, gå en tur alene bare vi to, bli hentet tidligere i barnehagen, mm.

Dette har fungert veldig bra, så de håndskrevne planene har fortsatt, og i tillegg har de nå fått en nattklokke av mormoren sin.. Sauen SAM har vært til stor hjelp, også kalt ZAZU. Denne viser barna når det er natt, når det er neeeesten klart for ås tå opp, og når man faktisk kan stå opp. Her kan mans tille lys, lyder, vekking, mm. Denne har vært morsom og spennende for barna, og veldig behjelpelig for oss voksne. Ungene har begynt å få en bedre oppfatning av “hva klokka er”, og ikke minst lærer de seg klokken raskere.


En fornøyd frøken med nattklokka, som hun har døpt til “Rachel”. 

 

ZAZU kan blant annet kjøpes hos jollyroom.no, og kommer i tre ulike farger, grå, rosa og blå. Den er enkel for barna å skjønne seg på, og har fargekoder som indikerer på hvilken tid det er på døgnet. Den har både digital klokke og vanlige visere, slik at barnet kan lære seg begge.

Kveldene har blitt enklere, takket være nattklokken og våre enkle skrevne regler og belønninger. Hun sover bedre og lengre, og liker at det er noe å glede seg til dersom man oppnår målene. Hun er fult klar over konsekvensene, og at poengene ikke oppnås dersom man er oppe mer enn tre ganger. Vi krysser fingrene på at dette fortsetter, og at natteesøvnen har kommet for å bli!

Klem Rachel

 

..du må ha noe å komme med, liksom..

Ordene forsvinner så raskt de er skrevet. Backspace på tastaturet er flittig brukt, og tankene kommer seg liksom ikke ned på papiret. Jeg grubler på hvordan jeg skal fortelle dere det jeg vil si. Fortelle, forklare, beskrive og biledgjøre de enkleste, vanligste, morsomste, koseligste og dummeste situasjonene med det å være akkurat meg. Hvordan livet egentlig er som travel firebarnsmamma, og hvilke utfordringer og gleder jeg, og vi har.

Jeg kunne egentlig skrevet en bok.

Kanskje har jeg vært litt redd for å skrive akkurat det jeg mener, og dele tanker og følelser. Redd for at folk skal vite for mye, og lage seg et bilde på hvordan jeg er, både som mamma og person. – uten å egentlig kjenne meg. Jeg er nok litt redd for å bli misforstått, og kanskje mest redd for å bli sammenlignet med andre. Jeg liker ikke sympati, men ros. Jeg blir flau over at andre mener jeg er god, flink, og et forbilde. Flau, men ekstremt stolt. 

Jeg har valgt å dele. Valgt å dele oss med dere, både på godt og vondt. Jeg er meg, og sammen er vi en helt vanlig storfamilie på seks. Jeg ønsker på langt nær å være perfekt, og trives med akkurat den jeg er, både som mamma, kjøpmann, kone, venninne, søster, og bare meg. Jeg har ingen intensjon om å bli en annen utgave, men har likevell mange forbilder der ute som gir meg inspirasjon, påfyll og motivasjon. – likevell har skrivegleden stoppet opp. 


F A V O R I T T kjole fra IIs Woodling <3 GLED dere til vårkolleksjon, både til små og store!

Følelsen av å måtte ha noe å komme med har blitt større og større for hvert bloggår. Det skal liksom være en prestasjon i det du skriver. Det skal ha en mening, må være korrekt skrevet, og helst med mange ord man egentlig ikke bruker til vanlig. Du må ha noe å komme med, for at man skal henge med blant de beste. Man må kunne skrive på en humoristisk, sarkastisk, følelsesmessig og engasjert måte. Helst bør man ha bilder som er tatt av en innleid fotograf som følger deg 24 timer i døgnet for å få med seg de hendelsene og sekundene man faktisk ønsker å skrive om.

Følelsen av at hverdagen og familielivet ikke lengre er nok har økt, og ordrett fra dagboken “så har jeg vært drittlei”.

Heldigvis er det bare en periode, og skrivelysten begynner så smått å komme tilbake. Fohåpentligvis vil nye hverdagsskildringer om vår glade kaotiske hverdag komme frem i lyset, og tekster om annerledeshet, perfeksjonisme, motivasjon, dårlige dager, sutrete unger, middagsvaner, trassalder, budsjett, klesvalg, søskenkjærlighet, husvask, utflukter, planlegging, kjærlighet, øving, aktiviteter, og mye mye mer..

God kveld fra hu mor i stua! 🙂

Hei fra hverdagen

Det er hverdag. Onsdag, faktisk. Lillelørdag skal det liksom være det. Inn i mellom føler jeg at det er det, andre ganger føles det som en hel evighet til helg. I dag er det en litt midt i mellom dag. I grunn en ganske så fin onsdag. En helt vanlig hverdagsonsdag, med fult opp fra morgen til kveld. I skrivende stund er barna lagt, huset er ryddet, og vi har tatt et skippertak på “annen” rydding som har latt vente på seg. Sånn rydding som er gørr kjedelig,, og som bare utsettes og utsettes. Sånn rydding man bare tar hvis man får besøk eller skal vise frem huset.

Ettermiddagen ble slik den skulle, og alle var blide og fornøyde. Barna har vært i toppform denne uka, og gledet seg til både middag og kvelds!


Linus er en forøyd kar, som nå har begynt å skravle. Han er veldig opptatt av hva de andre søskenene gjør, og kommer nok til å løpe ifra dem alle om litt. Denne karen elsker ball, og usler rundt i stua med fotballen sin. .


Kosestund i sofaen på storungene. Fiola ønsker så veldig gjerne å være en av de store. Hun prøver så godt hun kan å følge med på det de gjør, og på bildet over er hun meget konsentrert på å ikke svelge tyggisen hun har i munnen…!
 

God onsdagskveld, Klem Rachel