Fortsettelse: Hjelp, barnet mitt sover ikke!

For en stund tilbake skrev jeg et innlegg om at vår eldste datter hadde vanskeligheter med å sove på kveldstid. I forbindelse med innlegget fikk vi mange gode tips til hvordan vi kunne gå frem for en mer fredfull natt, og ikke minst et mer opplagt barn. Et av de bedre forslagene var lydbok, som hun skal få begynne å høre på etterhvert. 

Det vi valgte å gjøre aller først, var å snakke med henne om situasjonen. Ofte husket hun ikke at hun hadde vært oppe på natten, og var uviten om oppstyret. Vi startet med å lage en ukesoversikt, med små og store premier. Premiene ble oppnåd ved hjelp av poeng dersom hun klarte å sove i sengen sin, eller klarte å gå tibake til sengen sin helt selv uten å lage en scene. Premiene kunne være alt ifra å overnatte hos oss, dra på kino, være oppe lenge en fredag kveld, bli med meg på jobb, lage boller til kveldsmat, gå en tur alene bare vi to, bli hentet tidligere i barnehagen, mm.

Dette har fungert veldig bra, så de håndskrevne planene har fortsatt, og i tillegg har de nå fått en nattklokke av mormoren sin.. Sauen SAM har vært til stor hjelp, også kalt ZAZU. Denne viser barna når det er natt, når det er neeeesten klart for ås tå opp, og når man faktisk kan stå opp. Her kan mans tille lys, lyder, vekking, mm. Denne har vært morsom og spennende for barna, og veldig behjelpelig for oss voksne. Ungene har begynt å få en bedre oppfatning av “hva klokka er”, og ikke minst lærer de seg klokken raskere.


En fornøyd frøken med nattklokka, som hun har døpt til “Rachel”. 

 

ZAZU kan blant annet kjøpes hos jollyroom.no, og kommer i tre ulike farger, grå, rosa og blå. Den er enkel for barna å skjønne seg på, og har fargekoder som indikerer på hvilken tid det er på døgnet. Den har både digital klokke og vanlige visere, slik at barnet kan lære seg begge.

Kveldene har blitt enklere, takket være nattklokken og våre enkle skrevne regler og belønninger. Hun sover bedre og lengre, og liker at det er noe å glede seg til dersom man oppnår målene. Hun er fult klar over konsekvensene, og at poengene ikke oppnås dersom man er oppe mer enn tre ganger. Vi krysser fingrene på at dette fortsetter, og at natteesøvnen har kommet for å bli!

Klem Rachel

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg