Ukens Matbudsjett!

Ny uke, nye muligheter!

Søndag kveld var det ikke mye å by på fra kjøleskapet, og innkjøpslista for uke 39 ble lengre og lengre. Poenget med å lage slike lister, og planlegge, er at vi skal klare å spare penger på mat, og ikke minst spise sunnere middager. I en travel hverdag hvor man bare skal inn og ut av butikken kjappest mulig, er det ofte det blir lettvindte løsninger. Disse er ofte mindre sunne og dyrere enn om man velger andre alternativer som krever en smule mer planlegging.

Denne uken blir jeg alenemor fra torsdag, og derfor har jeg skrevet handlelisten ut ifra hva jeg og barna skal kose oss med i helgen. Variasjon er bra, så vi prøver å få inn både kjøtt, fisk og kylling. Noen dager har man det mer travelt enn andre, og da blir det retter som selvfølgelig ikke krever all verdens av tid eller kokkeerfaring. Altså, noen retter må være slik at Robin også kan lage dem!

PS: ukeplanleggeren har jeg fått fra siden til tonerosedesign. En fantastisk kreativ dame! Verdt et besøk inom bloggen hennes!  Dere kan laste ned denne HER

Denne uken har jeg holdt meg under budsjett, og ut ifra mine beregninger skulle jeg brukt 997 kr.

Kassalappen viser 986 kr, så da var jeg fornøyd!

Kjøleskapet er fylt til randen, og jeg gleder meg til å lage nye og spennende middager som barna forhåpentligvis liker. I dag ble det Kylling i pita.

Ut i fra listene under ser dere hva jeg har brukt penger på, og hva jeg har fra før i skapene. Noe er unødvendig, ja, som feks sjokolade, MEN man skal ikke glemme å belønne seg selv litt innimellom også! EN sjokolade i uken er ikke så super mye når den skal deles på 4 stk. Så jeg er fornøyd med budsjett og handling for denne uka!

Noe mat har vi i fryseren, og noe må vi kjøpe. Jeg har lagt opp middagene litt rundt hva vi har fra før, slik at vi ikke må kjøpe alt. Noen ting kjøper man ikke så ofte, som feks balsam, oppvaskmiddel, olje osv, pluss at noe har jeg kjøpt i større pakninger slik at det varer lengre enn en uke, som feks 18 pk egg, 3 for 2 på pålegg (salami, skinke, fårepølse). Jeg fokuserer på billigfrukta i butikken, og i og med at jeg kjenner prisene såppas godt, vet jeg også hva jeg bør velge. Feks løsvekt potet fremfor pose om man ikke skal ha så mye. Jeg vet at Pepsi max har gått ned i pris denne uka, og at grandiosa er kun koster 19.90kr fordi OBS! kjører tilbud. Ja, fordi dere viste kanskje ikke at Rema 1000 også har samme prisene som Obs! avisen? sjekk det neste gang du handler, eller spørr meg om prisen på Rema 1000 🙂

Jeg prøver også å legge opp middagene slik at jeg kan bruke inrediensene flere ganger. Som feks gulrøtter. Vi bruker sjeldent mer enn 1/3 av en pose, så da er det greit å bruke det som tilbehør til flere middager. Om man bare planlegger litt, så tror jeg det er rom for å spare noen kroner i de fleste husholdninger. Man trenger å kose seg litt, men trenger faktisk ikke å være så dyrt!! Man blir oppfinnsom av å ikke “få lov” til å kjøpe kjøpe kjøpe!!


Tenkte dere kunne få ta del i noen av middagene våre i denne uka. Både Pasta Basta, marinert laks i tortillalefse og hjemmelaget fiskegrateng er ting jeg aldri har prøvd tidligere, så det kan bli spennende!

14 kommentarer
    1. Hurra! Jeg elsker innleggene dine Rachel! 😀 Kjenner at jeg har blitt så glad i dere av å lese bloggen din:-)
      Du må ha en flott uke, og kos deg masse med ungene når dere er alene.

    2. Mange gode middagstips!:) Har et spørsmål ang. mat til Filip? Spiser han alt som dere spiser nå? Har selv en gutt på snart 11 mnd, og syns det er så vanskelig å vite hva han kan spise og ikke.. :/

    3. Kjempefint med slik planlegger!
      Vi prøver å holde budsjett, men her går det fort 1400-1500,- hver uke til tre personer. Jeg har ikke prøvd samme metode som deg, men kunne tenke meg å prøve:) Tusen takk for tips, og fortsett gjerne med dette:)
      Ha en fin kveld!

    4. veronica: Så bra at dere like slike tips 🙂 Vi gir Filip alt :)D et har vi gjort helt siden rundt 10 måneder tenker jeg. Det eneste han ikke vil ha er ting som er for hardt, pga tennene. men nå kommer jo også de i tur og orden! Vi begynte med melk/yoghurt fra ca 10 mnd. Ikke mye, men feks litt ost på brødskiva, matretter vi hadde brukt melk i osv.. slik at han ble introdusert for det litt etter litt. Filip fikk ikke bare vanlig middag sånn helt plutselig. Vi faset det ut. Feks begynte vi med spagetti med litt mindre tomatsaus til han, slik at han fikk venne seg til litt større biter. Jeg synes ikke man skal høre på hva alle andre mener barna skal eller ikke skal spise. man må bestemme selv hva man skal gi barna, men følge visse retningslinjer med tanke på næring. Prøv med mat dere spiser selv inn i mellom 🙂 ,,med lilja var vi for sent ute med å gi henne feks fisk, så hun liker veldig lite fisk nå!

    5. Ina: takk for deeeeet 😀 koselig å høre! 😀 …og det er kanskje slik at man kjenenr hverandre litt ved å bare lese også? Jeg føler jo jeg kjenner kundene mine jeg også 😉

    6. Du er så flink:) Vi har Rema 1000 som nærmeste butikk, men synes det har blitt så mye dyrere den siste tiden. Kyllingfilet og karbonadedeig spesielt, det bruker vi en del av, så det merker jeg godt.

    7. Lise: Ja, slike varer er jeg enige har blitt dyrere. Det virker ihvertfall slik. Men hva om du kjøper 700gram, og deler de opp? Nordfjord karbonadedeig koster rundt 68 kr for 700 gram, mens feks Gilde 400 gr koster 39,90 🙂 Kyllingfilet kjøper jeg de største pakkene, så fryser jeg halvparten. Det er jo akkurat den samme kyllingen man hadde tidligere, bortsett fra at amn har begynt å opplyse om alt som er tilsatt og ikke 🙂 Det er på råvarene at pengene fyker!! Det emrker jeg godt! 😀

    8. Kan jeg gi deg et par tips? 🙂
      Skjær opp kyllingfilet og legg den i en skål og press saften, samt riv skallet av en hel sitron. Krydre med det du har av krydder (eks pepper, maldonsalt, paprikapulver/krydder, persille, gressløk, hvitløkpulver osv) og stek. Varm tortillalefsene som anvist på pakningen og kutt opp mango, avokado, tomat og krispysalat/ruccola (det man liker av grønnsaker egentlig, men mango er SÅÅÅ godt, og veldig undervudert), her har vel dere en fordel ettersom dee jobber i butikk, kan vel dere ta med drer den frukten som ikke kan selges lenger?
      pøv og skjær grillpølse i biter på 1 cm bredde, og tre det på ukokt spagetti før du kaste det i det kokende vannet, det er sinnsykt godt 🙂
      Ferdigstrimlet svinekjøtt, krydre med valgfritt krydder og stek, kutt opp salat som man selv ønsker og stek pitabrød 🙂 supergodt, og jeg kan love at denne her er laget på maks 10 minutter altså! Jeg pleier å lage det, og da bruker jeg pitabrødets steketid, altså 6-7 minutter på å lage det 🙂
      Ellers må jeg bare spørre om en ting, hvorfor har dere og barna forskjellige retter på søndag? Det er vel mye billigere om dere spiser det samme? Jeg dømmer ikke, bare spør 🙂
      Fin blogg du ha foresten 🙂 Jeg lure også på om vi kan få se enda litt bedre bilder av forloverkjolen? 🙂

    9. Navn: Mange gode tips her, så takk for det 🙂 Det er i grunn ikke oppfinnsomheten det står på som regel 🙂 Tror vi er over gjsnittet flink til å variere med middager 🙂

      Det er ikke en vane at vi har forskellgie middager. Vi lager stort sett alltid det samme, men denne uka så er Robin bortreist, og da ønsker jeg å lage en bedre middag til kvelden når han kommer hjem. . . og barna kan jo ikke vente så sent med å spise, derfor ble det slik. Indrefilet er relativt dyrt, så jeg konkluderte med at de ikke trengte dette, og har heller valgt å bruke restene fra tidligere middager 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg