Oppskrift: hvit saus til fiskeboller. .

Fiskeboller i hvit saus er en velkjent middagsrett, og spises ofte her i huset. Det er en enkel, billig og sunn middag for hele familien, og hos oss er det veldig stas de gangene det står “fiskeboller” på menyen. Lilja er slik at hun MÅ vite hva vi skal ha til middag før vi går i barnehagen. Helst vil hun vite hva vi skal ha til middag hele uken, slik at hun vet hvilke dager hun virkelig skal glede seg til, På denne måten hjelper hun oss til å planlegge, samt at det ikke blir noen sure miner når middagen står på bordet.

Selvfølgelig har barn dårlige og gode dager ved middagsbordet, så det skjer jo støtt og stadig at det som på mandag var helt greit at vi skulle spise på onsdag, ikke er greit på onsdag. Men heldigvis er det slik at da er det bare sånn.. Vi følger planen, og skal de sutre, tulle, være bajas, renne på do, være urolig og hele den regla der, ja, da får de gå p rommet sitt mens vi andre spiser i fred. Harde bud ved middagsbordet, men med så mange små, må man holde litt matro.

Men så var det fiskebollene. Eller først og fremst sausen. Jeg jobber jo i matvarebutikk, og får ofte spørsmålet “hva skal vi ha til middag? Har du noen middagstips”. Og ofte kommer jeg med det tipset som vi selv skal ha den dagen. Skal vi for eksempel ha fiskeboller så foreslår jeg det, og mange ender opp med nettopp fiskeboller den dagen. Det som skuffer meg er at så mange velger å kjøpe hvit saus på pose, når det er så mye enklere og bedre å lage sausen selv. Jeg har vokst opp på god gammeldags hjemmelaget fiskebollesaus, og ble som et spørsmålstegn da jeg ble spurt om “hvit saus på pose” for noen år siden. Jeg trodde rett og slett ikke at det fantes.. og da jeg og Robin ble sammen, måtte han pent nødt til å lære seg å lage det fra bunnen.. og nå kan jo ikke gutten annet 😛

Uansett, her er en suuperenkel oppskrift på Fiskeboller i hvit saus   – altså sausen fra bunnen

La barna hjelpe til med matlagingen, så blir det ekstra stas å spise den. Lilja spiser aldri så mye gulrot som det hun gjør når vi spise fiskeboller. Det er fordi hun får være med på å skrelle og ordne. Vi lager ikke råkost, men koker gulrot i tyne strimler eller terninger.. Så her kan man jo variere 🙂


1. smelt smør, 2. ha i mel til du får en jevn jevning, 3. hell i kraft fra pakken med fiskeboller sammen med melk. Ha i mer melk enn kraft. Smak til med salt (og pepper om ønskelig).


(bildet er lånt fra Google)

Vips har man fiskeboller i hvit saus – av den hjemmelagede typen!

 

Klem Rachel

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg