Opplevelsestur til Spania

Torsdag i forrige uke pakket jeg kofferten og satte kursen mot det store utlandet. Spania sto for tur, – et ubesøkt land for min del. Jeg reiste med 8 Frukt & Grønt ansvarlige fra Trondheim, samt rundt 20 andre Rema 1000 entusiaster fra andre deler i Norge. Turen hadde vi alle vunnet i en konkurranse som omhandlet appelsiner. Derfor var også formålet med turen å få et bedre innblikk i appelsinprosessen fra dyrkelse, plukking, sortering, pakking og ut til butikk.

Turen ble en opplevelse for livet.

Fra Alicante tok det to timer med buss til appelsinfarmen i Valencia. Vell fremme ble vi møtt av sjefen selv, og noen av hans arbeidere. Gutta synes det var stas å få “jentebesøk”, og ble mer enn villig med på noen bilder. Selv ble jeg overrasket over at alle appelsiner plukkes for hånd med saks, og alt av frakt, pakking og merking skjer av menneskehånd.

Området var enormt, og teknikken til disse gutta var enestående. Her merkes og stables varene, før de fraktes videre til fabrikken.

Inne på fabrikken har alle sin plass. Her er det både appelsiner, klementiner og Persimon i omløp, og alt av pakking skjer av mennesker. Førstesortering skjer av mennesker, 2 sortering av størrelsesmaskin, og videre sorteringer av mennesker. Det sorteres på størrelse, farge og form. Det som ikke går gjennom “godkjenningen” i noen av leddene, ender opp i et stort trau, som går videre til hoteller og restauranter for bruk til appelsinjuice.

Kanskje ikke helt tilfeldig at akkurat denne dagen skulle det produseres opp appelsiner til Rema 1000s egen PRIMA appelsin? Det var spennende å se prosessen fra plukk til ferdig palle, klar for reisen til Norge, som ville ankommet norge 2-3 dager senere, og i butikk etter 4 dager. Magisk!

Gjengen hadde det morsomt på tur, og vi kan nok alle skrive under på at denne turen vil bli husket.. !

…så får resten være opp til fantasien 😉

Takk for denne gang, Spania.

PS: I Alicante bodde vi på et superfint hotell ved stranden som het Melia Alicante. Anbefales!

See You Soon Spain

R.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg