Roadtrip: årets sommerferie anbefaling DEL 1

Årets sommerferie anbefaling

Det er 48 timer siden jeg publiserte mitt forrige innlegg, hvor jeg fortalte dere om at vi skulle ut på nye eventyr. Søndag morgen startet vår nye reise, og vi satte kursen mot varmere strøk. Oslo var vår første destinasjon, men absolutt ikke vår siste. I løpet av de 7 timene, og 53 milene mellom Trondheim og Oslo, stoppet vi minst en million ganger for å tisse, sov i etapper, spiste i ett strekk og frisket opp i gamle allsangkunster. Med fire barn i baksetet på en 7 seter Volvo xc90 og skiboks på taket, gikk vi inn for å være turister i eget land, og stoppet på ubesøkte busslommer langs veien. Vi hadde bestemt oss for at også bilturen skulle være ferie, så vi stoppet mer enn det vi vanligvis gjør. Vi lekte oss, lagde lunsj, fant en hinderløype, spiste is, og løp om kamp for å få ut litt energi.


Første av maaaaange tissepauser. Selv om vi hadde bestemt oss for kun VANN på flaskene til barna og NULL godis, hjalp det ikke på antall stopp eller volum i bilen 😛 . Barna måtte springen noen runder rundt bilen for hver gang vi stoppet slik, for å få ut litt av energien som samler seg opp under kjøringen. Det fungerte veldig bra, og kom oss til Oslo uten sure miner..!


Lilja & Guttaboys <3


Vi stoppet for å hilse på verdens største ELG..! Det var stas..! Her var det også hinderløype i skogen, som vi tok oss tid til. .

Fra 11 grader og regn, var det ingen tvil om at vi var på vei i riktig retning med Oslos 25 grader og sol. Sultne som bjørner inntok vi leiligheten til søsteren min Ronja og tantebarnet mitt Frøya, og fikk servert deilig hjemmelaget pizza og nystekte muffins. Litt av en velkomst! Ja, for var vi på ferie, så skulle vi også bli vartet opp som om at vi var det, mente Ronja.


Superkoselig snarvisitt i Oslo!!

Vi var ikke lengre i Oslo enn at ungene rakk å leke seg svette, og bli superhypre på sukker, før vi var tilbake i bilen igjen. Vi er ganske bestemte når vi først skal på tur, og da må også delmålene nåes. Kursen gikk videre til vår søta bror. Ja, jeg har en lillebror, men i dette tilfellet var det ikke han jeg tenkte på. Sverige sto for tur..!

I 22 tiden søndag kveld hadde vi ankommet andre destinasjon for får lille roadtrip, nemlig Daftö Resort, et moderne feriested, anerkjent som Sveriges beste familiecamping med hytter, butikk, restaurant, utendørs svømmebasseng, eventyrpark og et stort aktivitetstilbud. Her finnes også Daftöland som er Sveriges minste fornøyelsespark, men den eneste piratparken. Her finner du attraksjoner som tømmerenne, radiobiler, trampoline, hinderløyper og spøkelseshus.


….nå har ikke vi fått med oss alt på Daftö Resort og Camping, men i løpet av de 6 timene vi har vært her i våken tilstand, har vi opplevd ekstremt mye.

Her kunne vi gjerne tenkt oss tilbake..!

Daftö camping er et fem-stjernes campinganlegg med 130 hytter, og har over 700 tomter til campingvogn, bobil eller telt. Vi bodde i de nye hyttene i Kapteinsbyen, som var fantastisk fine! Det er hittil den fineste campingplassen jeg har vært på, og ekstremt barnevennlig. Med flere store lekeplasser, nærhet til sjøen, to utebasseng, egen minigolfbane som er satt i tema «pirater», egen fornøyelsespark inne på campingområdet, god mat i restauranten, og ikke minst delikat og godt renhold kan vi trygt anbefale flere å ta turen hit dersom man er på gjennomreise, eller er ute etter en plass å campe i sommer. Priser og mer info finner dere på deres hjemmesider www.dafto.se


Ungene fikk leke litt da vi gikk på “bli kjent tur” før vi la oss for kvelden..


Flowers from my love <3


….gjengen står klare for å innta en tur i “pirat minigof parken” .


….”noen” psyker seg opp til tømmerrenna..!


….og sannelig ble de tre største med, og angret bittert etter de hadde blitt søkk våte…! 😛 (..men foreldrene småhumret litt, og viste jo i grunn hva som ville skje..!).. men det ble da moro til slutt for alle mann, ETTER at de hadde tørket igjen + fått en slush som plaster på “såret”.

Daftö Resort og Camping ligger ca 68 mil fra Trondheim, men fra Oslo er det bare 1,5 time!

En absolutt perle langs kysten.. !

Mandag formiddag gikk turen videre….

Følg oss på snapchat for å se “her og nå”, eller vent til vi oppdaterer dere her på bloggen! 😀

STAY TUNED!

@rachelhauan

//turen er i samarbeid med visit sweden//

  1. Så fantastisk!
   Men får du ikke noen gang klager på hvordan du meker innlegget? Trodde samarbeid skulle skrives på toppen av innlegget?

  2. Helene: har ikke fått det, men kan jo godt gjøre det også. Ikke tenkt så mye over det så lenge det er merket 🙂 det er notert 🙂

  3. Vi har også en liten på 15 måneder, så jeg lurer på hva dere gjør for at minstemann skal holde ut i bilen? Eller liker han kanskje å kjøre bil?
   Vår gutt liker seg de første 10 minuttene omtrent, og så er han lei! Så vi trenger alle gode tips vi kan få 🙂

  4. Hei 🙂 Er dere fornøyd med denne bilen? Er den god for deg som dame å kjøre? Og er det godt med plass på den bakerste rad? Vi venter nr tre, men ser allerde for oss at det er kjekt med 7 seter i forhold til litt ekstra plass 😃

  5. Lurer litt på det samme som hun over her ift bil og bredde i baksetet. Hvilke bilstoler har dere der? Kunne du skrevet litt om dette evt snap?

  6. Tttt: Vi er fornøyd med bilen ja 🙂 kjøpte den brukt, så ny hadde den vært helt topp! 😛 Vi bruker vanlgie setestoler tild e to største helt bakerst. Der er det kun plass til to stoler, og litt litt trangt til beina dersom man må ha barnestoler på rad nr 2. På rad nr 2 har vi 2 basestoler, altså med base til isofix, mens det tredje setet lengst mot døren er ledig.. slik blir det enklere å komme seg inn og ut av bilen for de søtsrte. Vi har også skiboks, som tar unna en god del pikkpakk i bilen med tanke på vogn osv. Det skal sies at det også gikk greit uten skiboks i fjor, da vi var på telttur med vogn og det som hører med..!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg