Roadtrip: skattejakt i Karlsborgs festning

Skattejakt i Karlsborg festning

Det er fjerde og siste dag i Vest Sverige, og vi runder av Vestgötaturen med skattejakt i Karlsborgs festning.

Vi pakket sakene våre, og var klare for avgang og ny destinasjon før klokken var 09 på morningen. Både barn og voksne var spente på hva denne dagen ville bringe, og ikke minst på de 13 timene i bil som ventet oss. Første stopp var Karlsborg, ca 1 time fra Skara Camping. Her fikk vi utdelt skattkart i informasjonen, og ungene ble fortalt at de skulle samle ledetråder til kapteien som satt å ventet på kontoret sammen med henne. Ved innlevering av alle ledetrådene, fikk man en premie, og den var jev å få! Vi deltok på den “lille guldjakten”, men innenfor murene kunne man også oppleve aktiviteter som guidede turer, konferansesenter, båtturer, flytende badstue eller rett og slett en skattejakt.


Ungene fikk hvert sitt kart, og med det skulle vi finne seks skattekister. I kistene skulel det bare ligge stein, men også en ledetråd til neste skatt, og ikke minst ledetråden til hvor skatten egentlig hadde blitt av. Her fikk ungene følge kartet selv, og det blie litt av en spasertur.. !


.…det er lett å spore av i en skattejakt, når det kommer slike “søt små” dyr frem fra skattekistens gjemmested..! Filip som tidligere har vært livredd det meste, har blitt en tøffing med småkryp…!

Turen kunne ta både kort og lang tid, alt ettersom hvor mye det var å finne på i løpet av ferden. Vi brukte lang tid..! 😛

Etterpå ble skattekartet innlevert med ledetråder, og premien skulle heves. Det ble en suksess med EGEN skattekiste full av diamanter..!

Etterpå tok vi turen til Idas Brygga, en superkoselig plass stappfult av folk. Her serverte de varm lunsj buffet, og det til alles begeistring. Speialiteter av fisk, men også mye annet deilig! Jeg kan tro det pleier å være mye folk her om sommeren når godværet setter inn! Her fylte vi på lagrene, og var klare for å sette kursen hjemmover.


Kjempekoselige uteområder på Idas Brygga

Turen hjem skulle ta 12 kjøretimer + 1-2 timers beregning på stopp, do-gåing og mat. Vi klarte å holde tidskjema perfekt, og var hjemme rundt 02 samme natt. Turen gikk veldig fint, til tross for fire små barn i baksetet over så lang tid. Vi hørte mye på lydbok, sang sanger, snakket om ferier vi har vært på tidligere, ungene tegnte i sine nye tegnebøker vi kjøpte på veien, de spiste, drakk, tisset, og sov. Maste litt, men overkommelig til å være en så lang tur.


Til middags toppet vi for å grille pølser på engangsgrillen vi hadde med hjemmefra 😀 Topp stemning!
 

Vi har hatt noen innholdsrike dager i Vest Sverige, og kommer gjerne igjen!

Les mine andre innelgg om turen vår Her

1. Roadtrip: Årets sommerferie anbefaling nr 1

2. Roadtrip: Skara Sommarland og Lackö Slott

3. Roadtrip Sykkeltur langd Göta Kanal

Tusen takk for turen! – den er til å anbefale –

//visitsweden.com//

 

 

Siste innlegg