Roadtrip: Skara Sommarland & Läckö Slott

//visitsweden.com//

Mandag formiddag gikk turen videre fra Daftö Resort, og 2 timer videre til Skara Sommarland, Skandinavias største vannpark, med tivoli og gokart. Her tilbrakte vi noen timer plaskende i vannet, før vi booket oss inn på Skara Sommarland Camping, bare noen meter fra parken. En familiecmaping med over 500 campingplasser, 300 hytter og flere leiligheter. Her var det flere faciliteter, som feks restaurant, minigolf, lykkehjul, lekeplass, matbutkk, grillplass, fotballbane, mm. Ungene fant seg fort til rette, og ruslet fint alene rundt om på campingen.

Vi besøkte campingen like før høysesongen, og da tilbyr de også GRATIS overnatting ved kjøp av inngangsbiletter til Skara Sommarland.

Det å besøke Skara Sommarland når man førs er her, er et must. Skandinavias største vannpark har mye å by på. Blant annet flere bassengområder ut ifra alder og ferdigheter, mange ulike sklier – alt etter adrenalinønske, fart og spenning, spennede rusjebaner for de minste med eget bassengområde, flere aktiviteter og show. Inne i parken finner man også tivoli, gokart, en egen “bilverden” til alle aldre. Man kan kjøre toget gjennom hele parken for å få et overblikk på hva som finnes, eller rusle på lekeplassen som inneholder husker, sandkasse, sklier, trampoline, og diverse lekeapparat.

Skara Sommarland er mer enn bare en vannpark. Her kan du tilbringe nydelige sommerdage like godt som overskyete dager. Det er mange aktiviteter til barna, og selv om vi fordelte tiden på to dager og hadde noen timer på tirsdag også, ble det ikke nok.

Skara Sommaraland er så absolutt til å anbefale!


Robin var nok den aller ivirgste, og testet ut flere av skliene. Her kan han anbefale “The Big Drop” dersom man ønsker et ekstra kick i kroppen..! Denne ser du til venstre på bildet over teksten, og er en skilie i fritt fall…!


Her er det morsomt for både store og små..!

Filip & Fiola er klare for noen timer i parken. Her var det bading som sto høyest på øsnkelisten, så da ble det badetid!

Parken åpnet bare få dager før vi var der, og derfor var heller ikke køene lange. Som småbarnsfamilie med utålmodige barn var dette helt topp, og vi kunne seile oss igjennom attraksjon etter attraksjon uten sure miner og ventetid.

Vi kunne godt tilbrakt lengre tid i parken, men oga tett tidsskjema, rakk vi ikke å gjøre alt..! Det får vi ha tilgode til neste gang!!

….fordi vi må tilbake hit..!

Läckö Slott
Etter noen timer i Skara Sommarland, tok vi turen videre til Läckö Slott, og Nuturum. 50 minutters kjøring fra campingen. Läckö Slott ligger vakkert til på en odde i Ekens Skjærgård i sjøen Vänern, og er en destinasjon for både barn og voksne. Her finnes det opplevelser for alle, uansett om du er historieintressert, vil se på barneteater, gå på småkrypsafari, padle ute på sjøen, gå på tur i naturen, ta en “fika”, spise en god middag eller bare tilbringe en stund i eventyrlig vakre omgivelser. Med sin 700 år gamle historie og dens unike bevarte barokksaler, er Läckö slott kåret til Sveriges vakreste slott i 2013, og en av de mest populære turistattraksjonene i Vest-Sverige.

Vi ruslet rundt om i slottet, og så på skattene som skjulte seg rundt om i kammerene. Vi besøkte den lille slottstregården, hvor de dyrker og planter i alle regnubuens farger. Her dufter det både gode smaker og nydelige blomster. Mange av produktene som priduseres her blir brukt av restauranten Den hvite Hjorten på Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset som ligger like ved slottet. Dette er en restaurant som lager nydelig mat fra de lokale produsentene. Vi spiste nydelig mat på Den Hvite Hjorten, og kan absolutt anbefale å smake på dagens kulinariske rett. Det skal sies at ikke barna var like begeistret som oss, så for de som også har kresne barn, kan man forhøre seg om noe utenfor menyen, eller ha med seg en matbit i ryggsekken. Det finnes også en cafe like ved slottsinngangen hvor man får kjøpt diverse søtsaker, baguetter, ol.

Gjengen klare for ettermiddagen på slottet…!

På Naturum kunne man høre på ulike dyrelyder og lese om historien deres. Her fikk man også sett på ulike insekter i forstørrelsesglass, fantastiske steiner og diamanter fra både havet og fjellet, samt båter og fartøy som har ferdes langs Vest Sverige. Ungene synes dette var stas, og var vanskelige å f emd seg da vi skulle dra. Inne på Naturum har de også en liten butikk med utsalg av diverse bøker, leker, spill, bamser etc relaterte til dyr og læring.

Etter noen timer i flott natur, og litt annerledes input, gikk turen tilbake til campingen, hvor vi spiste middag i rastauranten og forberedte oss til neste dags utflukt. Sykkeltur ved Norrkvärn og Göta Kanal sto for tur, og vi gledet oss veldig..!

Ruten vi følger heter “VÄSTGÖTA- TUREN”. Mer informasjon om denne kan du finne HER.

Det finens ogs en app som heter “västsverige” som inneholder ruter og annen info derosm man skal gjøre Vest i Sverige ..!

Klem fra Mammsen og gjengen

//i samarbied med visitsweden.com//

Siste innlegg