Sommerferien: Rovdyrparken i Dalarna

Reklame | www.visitsweden.no www.orsacamping.se

Sverige – Dalarna – Orsa – Rovdyrparken

Etter en god natt søvn i deilige senger, var vi klare for en tur i Rovdyrparken, bare 20 minutter unna Orsa Camping. 

Rovdyrparken er Europas største med sine 325 000kvm, hvor man kan se hovedsakelig Sveriges fire største rovdyr, men også andre dyr, feks brunbjørn, isbjørn, sibirsk tiger, kodiakbjørn, jerv, ulv, persisk leopard, snøleopard, Gaupe, og Ugle. I følge ungene som holdt telling på antall dyr, hadde vi sett hele 31 dyr…! Man er ikke garantert å se alle dyrene, men vi var heldige og fikk sett så og si alle. 

Her anbefaler vi godt fottøy, og skal du ha med barn under 4 år, er det greit med vogn, da store deler av parken er i oppoverbakke. Dersom det er varmt i været, er det greit med en vannflaske i sekken, og en caps på hodet. Som en fotoentusiast jeg er, ble jeg skuffet da alt var rimelig godt inngjerdet, og jeg ikke fikk tatt skikkelige bilder av dyrene, men hei, sikkerhet fremfor bilder..! 

Ungene synes det var stas å se bjørene, og spesielt Filip hadde gledet seg til å se leoparden, siden bamsen hans er en leopard. Linus mente at hele skogen var full av troll og at bjørnen bare var en bamse, mens Fiola var nok den minst interesserte og sutret seg gjennom hele runden. Alt i alt en fin opplevelse.

Da vi kom tilbake til Campingen ble det etterlengtet bading i det gode været, lunsj i hytta og popcorn til dessert. Stranda på Orsa Camping er lang og fin, og ikke minst LANGGRUNN så det holder..! Perfekt til små barn, og fin sandbunn å gå på.

På kvelden spiste vi middag på Udden, som er vår favoritt av de to utestedene på campingen. Her får du servert alt fra hamburger, fisk, pizza, skaldyr, mm. Alt fåes i barnevariant, og prisene er greie. Her er det musikk og stemning, og er absolutt verdt et besøk.

Dagene blir ekstremt lange og jeg kan ikke forstå at ikke barna stuper til sengs på kvelden..! Energien er på topp, og straks vi har kommet oss inn hyttedøra, er en av dem sultne, må dusje på nytt eller har glemt noe en plass. Ofte blir de sultne bare fordi de vet det er leggetid, og inn i mellom virker det som om at den utspekulerte delen er større som barn.. #lurermegpådetja!

S V E R I G E  –  S V E I T S  1 – 0

Enda en dag er over, og i morgen går turen videre på nye eventyr. For de av dere som følger oss på snapchat vet at bloggen ligger to dager bak faktisk skjema, så følg oss gjerne der på rachelhauan

Takk for oss Orsa Camping, its been Good!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg