Sommerens Roadtrip er i gang!

Det var fire spente små barn som kom hjem fra skole og barnehage fredag ettermiddag. ENDELIG hadde de hatt sin siste dag, og de skulle ha sommerferie. En sommerferie de hadde ventet lenge på, og som vi har snakket mye om. Stort sett har vi hatt en sydetur i vente, men i år hadde vi tenkt å være litt mer økonomiske, og investert i telt. For to år siden dro vi på telttur med noen venner, og barna har ofte snakket om akkurat denne turen. Da vi lå i telt alle sammen, tente bål og hørte på regnet som øste ned på teltduken. De hadde fått gode minner den gangen om hva teltlivet hadde å by på, så da vi lanserte planene våre for dem tidlig i sommer, var det enstemmig JA for roadtrip, telt og camping.  Lenge leve spontaniteten, så vi planla relativt lite.

LØRDAG morgen hadde bilen på mystisk vis pakket seg selv, og alt ungene trengte å gjøre var å kle på seg, og spise frokost, og vips var vi på sommerferie. “Når e vi frem”, spurte Fiola før vi hadde rukket å komme oss fra Tiller (..som vil si 7 minutter fra der vi bor). Vi tenkte at dette kunne bli en småslitsom tur, men hadde godt mot,og planla sammen med barna hva vi skulle gjøre på bilturen. Etter mang en biltur både som liten og i voksen alder, med og uten barn, har man lært seg noen triks, og begynner å vite hva man skal ha med og ikke. Det gjelder også når det kommer til pakking!

Jeg er en listepakker, og skriver opp det meste på en eller annen kategorisert liste. Lapper er ting som må gjøres eller kjøpes før turen, og jeg skriver alltid en liste til barna, som bare må ganges med 4. Det ser ut som om at det er enorme mengder med klær, men alt får plass i en Rema 1000 pose, inkludert yttertøy, sko og diverse assesorice. Ellers er bilen fylt med soveposer til 6, madrasser, primus, telt, campingstoler, vogn til Linus. diverse uteleker, klær til oss voksne, mat fra kjøleskapet og matpakker til første døgn.

Mine føste biltips med unger i bil:

– tegnebok og egne fargeblyanter (vi kjøpte billige på nille)

– egen boks, som jeg fyller med diverse ting i løpet av bilturen. Som feks smoothie, noen sjokoladebiter, snacks, frukt osv.

– egen pute og kosedyr. Det er mye kjøring,så det skal jo være konfortabelt også for de minste.

– ordner egen spilleliste på telefonen med sanger de liker. Allsang = lite krangling og mas..!

Vi er beviste på å ikke ha ipad til ungene, men har lastet ned storytel.no hvor vi har hørt mye på eventyr og fortellinger. .

– samt at det å fortelle dem underveis hva som skjer, når vis kals toppe, hva vi skal når vis kal stoppe osv er noe som funker for våre barn. Vi tar noen lengre stopp hvor vi leker oss litt, og får ut litt energi. . ! Vi spiser medbrakt mat, og camper i naturen!

Etter noen små stopp, ble det lunsj i det fri på Røros, med dagens kulturelle innslag av kobbergruver og Smelthytta som en gang for lenge siden satte Røros på kartet og har blitt en del av verdensarven. Ungene skjønte kanskje ikke mye av historien mamman prøvde å fortelle, og var mer opptatt av store steiner og svarte fjell..

Videre gikk turen til Söta Bror, og med perfekte veier og lite trafikk, ankom vi Orsa i Midtre Sverige sånn ca rundt leggetid. Da var det tid for rigging av telt, som skal sies at vi aldri hadde åpnet før, samt middagslaging til fire sultne trøtte unger. Vi stasjonerte oss på Orsa Camping, og betalte en nette sum av 260 kr for teltplass. Relativt mye billigere enn det vi hadde måttet betale på hotell for alle oss. . . 

Og mens grillen godgjorde seg, og ungene hadde funnet seg en lekeplass, brukte vi imponerende 10 minutter på å sette opp vårt nye hjem de kommende dagene. Et Palmdale Easycamper 600 6-mannstelt. Rettere sagt en suite..!


Etter en informativ første dag i ferien, ble det sengetid på de små, og et glass rødvin i skogen på de voksne. Ferien var et faktum, teltet var i bruk, godværet på plass, og vi gledet oss veldig til fortsettelsen.

Natta fra disse sjarmisene

R.

6 kommentarer
  1. Hei 😊 Vi har kjøpt samme telt som dere og prøvde å slå det opp i går. Men vi hadde to stenger for mye. Det var to blanke stenger med en pigg på ene enden og hvit plast på andre siden. Fant ikke ut hvor de skulle være. Fikk dere brukt de? Fant ikke noe sted det var logisk å ha de…
   Har googlet og sett på videoer på YouTube, men ble ikke klokere….
   Masse flotte bilder forresten 😊

  2. Gunnbjørg: hehe de som er sølvfarget? De er til å holde opp den ene utgangen på teltet om man ønsker tak 🙂 hvis du står med hovedinngangen foran deg, er de til døre på høyre side 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg