Mammaformen..

Det er snart ett år siden Linus ble født, og tiden har mildt sagt gått rasende fort. Mye har skjedd, og vi har opplevd mye i året som har gått. Før Linus ble født, var det allerede mye avction på hjemmebane, så det at det føles ut som at tiden løper forbi meg, er kanksje ikke så rart. Ungene vokser i en reserfart, og det er stadig nye barrierer, trassaldre, oppnåelser, mestringer og prøvelser man kommer ut for. Ofte får jeg spørsmål om hvordan det er å ha fire barn, og hvordan oppmerksomheten deles mellom dem. Hvordan klarer man å dekke behovet til alle, følge opp, og være tilstede for alle. . Det skal jeg komme tilbake til i detalj i et senere innlegg.

Det er snart ett år siden jeg gikk gravid. Ett år, er nesten det lengste kroppen min har gått uten å være gravid. . . . . . . .


Gravidbildene er tatt av Torgrim Melhuus fra Titt Melhuus Fotografene. .
På seks år, har jeg 5 graviditeter og 4 friske barn. Det er nesten litt rart, å ikke ha en luring i magen… Litt rart, godt og nytt…


Bilde fra Skansen, hvor vi skimter Munkholmen i forgrunn. Antrekket er fra Iis Woodling, som er designet av fantastiske Siw Elise, en utrolig flink Norsk designer.
Kroppen begynner sakte men sikkert å komme tilbake til deler av det den en gang var, og klesskapet fornyes i retningen “normal bekledning”. Undertøysskuffen som er full av ammeBHr som er aaalt for store til de nokså ferdigammede puppene er halvert, og de en gang stramme kjolene som ble brukt under graviditeten, bærer preg av å være strekt i alle retninger. Buksene jeg har spart på siden før Liljas fødsel, i håp om at hoftene kanssje skulle snurpe seg sammen igjen, er nå pakket i en “gi bort sekk til Fretex”, og de sukkersøte toppene, lårkorte kjolene og sylstramme low waist shortsene har måttet bøte med samme skjebne. Jeg har måttet innse at bildene fra da vi var unge, alltid vil være “den gang”, og at nåtiden byr på noe nytt. Og noe nytt kan være så mye. Skremmende nytt og spennende, positivt nytt, og utfordrende. Nytt er bra. 


 Antrekket er fra Iis Woodling, som er designet av fantastiske Siv Elise, en utrolig flink Norsk designer. Louis Vuitton vesken fikk jeg til min kjøre i 30 års gave <3

Jeg er klar, og ser frem til hva tilværelsen som en 30 år gammel firebarnsmamma vil bringe. Jeg er klar for opp og nedturer, og ikke minst det å nyte familielivet. Per nå er mitt oppdrag som rugekasse over for alltid. Noen ganger er det trist å tenk på, mens andre ganger kunne jeg ikke vært mer ferdig. Jeg elsker babytid, men hater å gå gravid. Jeg elsker disse nydelige barna som har kommet til verden og som gjør meg komplett, men sannelig er de fryktelig irriterende, høylydt, plagsomme og uoppdragne til tider også.. Sammen ser vi frem til å bare nyte, oppleve, erfare og leve.

Ha en finfin søndagskveld 🙂 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg