Matplan på budsjett

Det å handle mat kan for mange være et tiltak, spesielt nå rett etter jul, og lommeboka kanskje ikke er fylt opp enda. Vi merker det godt i butikk og privat at det ikke er mye til overs i januar. Og når det er lite å rutte med, må man ofte tenke litt mer før man drar for å handle. Planlegging av middager har for oss vært nøkkelen til å holde et lavt matbudsjett, og 2016 starter med ny giv og gnist når det kommer til mat.

Som de fleste andre er januar “en ny start”, og man skal både bli sunnere, flinkere til å trene og bli enda bedre sånn generelt enn i året som gikk. Vell, vi kan vel alle være enige i at det er forbedringspotensialer hos de fleste av oss, ofte flere, og her i huset tar vi et grep om økonomien. Som en stadig voksende familie har vi sett at det er poster som blir større og større, og noen som minker. Vi ønsker en balanse, og har et mål om å klare å spare til oss selv, barna, ferie, og i tillegg ha nok til å betale regninger og mat på bordet. Det skal også være noe igjen til oss selv etter at fordelingene er gjort, så her gjelder det å prioritere på de riktige plassene. Som feks matbudsjettet.

Vi har tidligere handlet for rundt 1000kr uka (4000kr mnd) , og har klart oss godt med det, men samtidig har vi også lagt andre varer inn i denne tusenlappen, og da har det blitt knapt med “kos”. Så for å være litt mer realistisk, til en familie på snart 2 voksne, 4 barn og 1 hund, setter vi MÅNEDS mat-budsjettet til 5000 kr. Det vil si rundt 1250 kr per uke, som skal dekke alt av mat, vaskemidler, hygiene, hundemat, alt av drikkevarer, alt av utskeielser eller dersom vi skal invitere på middag eller skal gjøre noe ekstra, skal være bakt inn i disse 5000kr.

Jeg setter opp en plan sammen med resten av familien over middager vi skal ha kommende uke.

Deretter lager jeg handleliste ut ifra hva vi skal ha, hva vi har i skuffene og hva vi bruker til vanlig på feks matpakker til ungene osv.


Bildet ble utydelig, så hvis noen ønsker tilsendt malen jeg bruker, kan dere sende meg en mail på [email protected] (husk NO ikke COM!!)


Uke 1 handlet vi for 1300 kr, og har handlet for 100 ekstra i frukt og brød i ettertid denne uken. Totalt uke 1 = 1400kr.

Her kjøpte jeg mange produkter som var nedsatt pris, feks kjøttdeig til halv pris pga dato, og de har jeg selvfølgelig fryst ned. Det vil si at jeg har flere middager de neste ukene, som jeg slipper å bruke så mye penger på.

Tips: hvis man ikke bruker feks alle fiskekakene eller alle pølsene, FRYS de som er igjen,s elv om det ikke rekker til en hel middag neste gang. Vips så har du fryst litt av hvert, og kan ha en “spesialmiddag” med både kjøttboller, pølser og fiskekaker, som barna ELSKER! Eventuelt bruke det som ekstra fyll i gryter eller supper. Vi tar ofte opp kjøttboller eller pølser som “ekstra” til tomatsuppe. Da blir det litt mer “hold” i en suppemiddag også.

Det kommer flere slike innlegg med gode tips til hva du bør kjøpe på Rema 1000! Det er lurt å ta en titt før man handler, så kanskje man kan handle feks juice som nå er til 25 kr for flere uker enn kun den ene, og slippe å betale fullpris som er rundt 40 kr.. ! Smarte kjøp sparer deg for mange kroner!

Finn din kundeavis HER

 

 

10 kommentarer
  1. 1000 kr mnd på mat skriver du at dere hadde før , levde dere på nudler? Snart 2 voksne, 1 barn og 1 hund, har du mistet evnen til å telle hvor mange dere er ? 😂

  2. Anonym: velger å se bort i fra spydigheten av denne kommentaren, og takker for at du gjorde meg oppmerksom på at jeg hadde bommet på tallet, og skrevet 1 barn i stede for 4. Ja, i 2015 hadde vi budsjett på 1000 kr i uka, og nå er det økt til 1250 kr. Vi lever på vanlige middager og unner oss mye godt, så det er ikke noe å si på kosthold.

  3. Så gode dere er som klarer å holde det budsjettet. Vi burde virkelig blitt bedre på det. Kjekt innlegg å lese.
   Ha en fin helg.
   Chris

  4. Oi, så spennende 😀 Synes det er utrolig bra gjort at dere klarer dere på 1000 kr i uka når dere er så mange i familien, respekt! Vi er 2 stk og har ingen barn, kun en katt og ett hamster og vi har ett budsjett på 750 kr i uken 🙂 Men det er ofte at det blir middager til overs som ofte blir spist senere så vi hadde nok klart oss på det om vi hadde vært en person til 🙂 Jeg synes dere er kjempe flinke jeg! Og jeg har full tro på at dere får gode og sunner måltider, i tillegg til noe godt i løpe av uka på budsjettet deres 😀

  5. Stine: 1000 kr ble litt knapt, så derfor må vi opp litt i denne runden.. regner med litt mer bleier og slike ting i tiden fremover også 😛 Man kan jo selvfølgelig ikke spise gourmet mat hele tiden, men jeg er overbevist om at hvis man planlegger, så kaster man mindre og klarer å bruke opp maten man har kjøpt 😀

  6. Håper du vil svare meg på dette. Ser du har de nydelige person,lage fødesltavlene og lurte på om det kommer tolll når man bestiller De?:)

  7. Ok, tusen takk for svar:) Må nok bare ta sjansen og bestille;) Bra du forsto hva jeg mente så nå at autorettingen på ipaden tok litt over:)
   Kom over bloggen din for litt siden,kjekt å følge deg:) Lykke til fremover nå:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg