En skive er alt som skal til…

Det er januar, og et flertall av oss har et nyttårs fortsett som inneholder enten det å trene mer, bli i bedre form eller spise sunnere. Per dags dato har jeg lagt nyttårsløftene på hylla, og velger å sette mål etter at lillebror har meldt sin ankomst. Selvfølgelig ønsker også jeg å komme tilbake til  “mitt gamle jeg”, men å tro at det skjer over natten etter fire kjappe svangerskap, er å sette forventningene og målene skyhøyt. For mange er det ikke ambisjonene, pågangsmot eller mål det stopper i, men tid. Så etter dette svangerskapet skal jeg gi meg selv tid til å komme dit jeg vil være, og i mellomtiden fokusere på det normale.

Og med en familie med så mange små, så synes jeg det er en sunn tankegang å ikke være for ekstrem. De skal vokse opp i et hjem med variert mat, og et sunt syn på trening. Her begynner vi allerede med hva vi har på brødskiva. Våre barn LIKER IKKE sjokoladepålegg, og nekter å spise matpakken dersom jeg har måttet ty til en nødløsning og smøre på nugatti. Da rører de ikke matpakken, og før de rekker å komme seg inn døra etter barnehagen snakker de om at jeg hadde noe rart i matpakken som de ikke likte..! Derimot vanlig pålegg som hvitost, brunost, skinke ost, salami, kaviar og makrell er godkjente påleggstyper.

Makrell i tomat er en “gammel slager” som i dag finnes med ulik smak, konsistens og størrelse. Her i huset er det tubevarianten som er mest populær hos barna, mens det også finnes på boks og i beger. Det er alltid en variant å finne i kjøleskapet, og de små porsjonsbegerene er perfekte til matpakken eller på tur.


I butikk er det også mye fokus på Stabburet – Makrell på denne tiden av året. Det er nå vi skal sette utgangspunktet for resten av året. Ved kjøp av tre stabburet-makrell får man nå en mat-boks på kjøpet.

Et pluss er at en skive med stabbur-makrell dekker dagens behov for Omega 3,

og samtidig gir deg rikelig med proteiner og vitamin D.

For øyeblikket prøver vi å få minstemor, Fiola, til å spise makrell, men foreløpig er det grynting på nesen og et dumt blikk bort på meg, før skiva går i gulvet. Ikke alle er like entusiastiske til å begynne med, men heldigvis er smak noe som vokser på med årene.

TIPS: Prøv å ha avokado med litt hvitløkspepper som topping på makrellskiva, det er supergodt! Og gir deg et enda sunnere måltid!

Start det nye året med sunnere matvaner, som feks makrell i tomat på brødskiva!

// innlegg i samarbeid med Stabbur-Makrell//

Rachel

 

 

4 kommentarer

    1. Makrell i boks er en super og velsmakende protein/fettkilde i salaten, de gangene man ikke har tid til å forberede fisk/kjøtt! 🙂 Bruker ofte den løsningen om sommeren, når jeg ikke “trenger” varm mat:)

    2. Celina elske nugatti 😛 haha! Heldigvis e d ikke “lov” å ta med d i matpakken i barnehagen.
      E d mange små tuba i den boksen eller? Ikke sett før, og d va jo smart så ikke knekkebrødet blir mykt til lunsj 🙂 😉

    3. Sonja Meryem: ikke tuba i boksen da, men man får kjøpt snn 3pk med makrell 😉 sånn runde små som man også får i leverpostei og syltetøy 😉 tuben e d mindre søl med hjem 😛 og vare litt lenger enn en åpna metallboks! 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg