Oreokonfekt med Peanutter

 

På søndag var jeg i det kreative hjørnet, så da Lilja tok duppen sin, satte jeg igang med å lage konfekt. Denne gangen ble det mørk sjokolade med oreokjeks og peanutter. . .

…..og jeg må påstå at dette er det BESTE jeg har laget hittil!!

Oppskrift på OREOKONFEKT med PEANUTTER:

  • 200 gr mørk kokesjokolade
  • 50 gr smør (“godt smør”)
  • 70 gr peanutter (jeg har brukt peanuetter med salt)
  • 1/2 ts salt
  • 2ts demarasukker
  • 5 knuste oreokjeks
  • en neve peanutter + 1-2 oreokjeks i biter til pynt

Skjær sjokoladen i biter.

Smelt sjokolade og smør i en bolle over kokende vann. Ikke la temperaturen overstige 40 grader, da brenner sjokoladen seg.

Hell i knuste oreokjeks, salt og sukker

Skjær peanuttene i ønsket størrelse

Tilsett peanuttene, og rør om.

Hell sjokolademassen i ønsket form. Her kan du velge silicon former, ildfast form, små konfektformer.. Vær kreativ! 

Jeg har brukt  hjerteformet siliconform + en liten ildfast form.

Hjertene ble uten pynt, mens de jeg lagde i formen ble med peanutter og oreokjeks på toppen.

Man kan enten sette sjokoladen i fryseren for at den skal stivne raskt, eller ca 2 timer i kjøleskapet. 

Når skololaden har stivnet, bruker man en skarp kniv, og skjærer ønsket størrelse på sjokoladebitene.

Tips: ønsker du en glattere avskjærkant på sjokoladen kan du smøte kniven med nøytral olje før du kutter.

FINITO!!!!

5 kommentarer

    1. Blir så fristet av alle tingene du har laget den siste tiden. Tenkte å prøve ut noe av de i løpet av de neste dagene. Det ser jo så fantastisk godt ut. Og som om det ikke er nok godt å spise i julen, så skal jeg nok klare å trykke i meg litt ekstra.

    2. May Kristin Solberg: Man får det kjøpt på vanlige matbutikker. Er en finere sukkertype hvor sukkerkornene er lysbrune og litt større en valig dansk sukker.. 🙂 ..men man kan sikkert bruke vanlig sukker også.. Det er bare for at sukkerkornene skal kjennes når man spiser sjokoladen 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg