På søndag var jeg i det kreative hjørnet, så da Lilja tok duppen sin, satte jeg igang med å lage konfekt. Denne gangen ble det mørk sjokolade med oreokjeks og peanutter. . .
…..og jeg må påstå at dette er det BESTE jeg har laget hittil!!
Oppskrift på OREOKONFEKT med PEANUTTER:
- 200 gr mørk kokesjokolade
- 50 gr smør (“godt smør”)
- 70 gr peanutter (jeg har brukt peanuetter med salt)
- 1/2 ts salt
- 2ts demarasukker
- 5 knuste oreokjeks
- en neve peanutter + 1-2 oreokjeks i biter til pynt
Skjær sjokoladen i biter.

Smelt sjokolade og smør i en bolle over kokende vann. Ikke la temperaturen overstige 40 grader, da brenner sjokoladen seg.
Hell i knuste oreokjeks, salt og sukker
Skjær peanuttene i ønsket størrelse
Tilsett peanuttene, og rør om.
Hell sjokolademassen i ønsket form. Her kan du velge silicon former, ildfast form, små konfektformer.. Vær kreativ!
Jeg har brukt hjerteformet siliconform + en liten ildfast form.
Hjertene ble uten pynt, mens de jeg lagde i formen ble med peanutter og oreokjeks på toppen.
Man kan enten sette sjokoladen i fryseren for at den skal stivne raskt, eller ca 2 timer i kjøleskapet.
Når skololaden har stivnet, bruker man en skarp kniv, og skjærer ønsket størrelse på sjokoladebitene.
Tips: ønsker du en glattere avskjærkant på sjokoladen kan du smøte kniven med nøytral olje før du kutter.
FINITO!!!!
5 kommentarer
DETTE skal jeg prøve i morgen 😉
Blir så fristet av alle tingene du har laget den siste tiden. Tenkte å prøve ut noe av de i løpet av de neste dagene. Det ser jo så fantastisk godt ut. Og som om det ikke er nok godt å spise i julen, så skal jeg nok klare å trykke i meg litt ekstra.
Hva er demaransukker (?), hvor fås dette kjøpt?
May Kristin Solberg: Man får det kjøpt på vanlige matbutikker. Er en finere sukkertype hvor sukkerkornene er lysbrune og litt større en valig dansk sukker.. 🙂 ..men man kan sikkert bruke vanlig sukker også.. Det er bare for at sukkerkornene skal kjennes når man spiser sjokoladen 🙂
hei, her var det mange oppskrifter som såg veldig gode ut.. skriv tilbake til bloggen min hvis det blir flere gode oppskrifter