hits

Forberedelse til smukkeslutt...

  • 10.09.2016
  • kl.16:42

Det var torsdag ettermiddag, og knall vær her i Trondheim. Vi bestemte oss for å ta med oss barna på et ettermiddagsutflukt, så vi pakket sekken og kom mannsterke i barnehagen. Det var tre ivrige barn som satte seg inn i bilen, og vi sattekursen mot Bymarka. Selv om det i utgangspunktet ikke var noen baktanke med den impulsive turen, ble destinasjonen valgt ut ifra at vi ønsker at Fiola etterhvert skal slutte med smukk. Tusseløypa og smukketrollene er en perfekt ettermiddagstur til både små og store. Vi parkerte på Lavollen, og gikk videre innover i skogen.

Med Linus i bæresele innover i løypa, ble det en koselig stund for store og små. Ved løypas slutt hadde vi satt ifra oss vognen, som var fylt opp med tepper, saft, grill og grillmat. Middagen ble servert på en benk midt inne i skogen, og det var helt topp!


Storfamilien på tur <3


Med en baktanke om at Fiola snart skal slutte med smukker, dro vi til tusseløypa som er stedet mange barn i Trondheim legger ifra seg smukkene sine. Her finnes et lite hus som barna kan legge smukkene i, samt at flere henger dem rundt om i trærne. Både Lilja og Filip har lagt ifra seg smukekne sine her da de var rundt 2 år, og nå er det straks FIolas tur til å slutte med smukk.


Fiola synes det var stas med trollene som er tegnet på trærne i løypa.


Dete er viktig at barna får et positivt møte med trollene første gang, så her snakker vi litt med babytrollet som har fått seg en ny smukk. .


...i tusseløypa er det ogs en slange som bor.. ! Han sørger for at det ikke er noen som tar smukkene ifra trollene..!


Tusseløypa er rundt 350 meter lang, og ender ved en stor bålplass med grillhytte og klatrestativ. . . .


...her ble det grilling, kjeks og lek, før vi vendte snuten mot bilen og leggetid.


... så måtte vi være heeeelt stille nå klokken begynte å nærme seg sju, fordi da skulle alle trollene i skogen sove. De hadde jo tross alt fått smukk go alt, så da var det leggetid for de også. Perfekt alibi til å få med oss barna ut av skogen, og hjemmover.


Lilja og Filip ble overrasket over at man kunne gjøre så mye gøy med skyggen sin..!

Her fanger de hestebesj "med hendene" ved hjelp av skyggen sin..

20
Fiola forsto litt mer av hvor smukkene skal ende opp, og siden turen, har hun snakket om trollene hver gang vi har sett en smukk..

Er hun klar for det, vil tiden vise!

GOD HELG :)

3 kommentarer

Skrevet av Milla den 10.09.2016 kl.21:18

Såå utrolig koselig ☺️💞 Elsker denne ideen om smukkeslutt altså!

Skrevet av design kjøkkenbatteri den 14.09.2016 kl.19:36

Fin blogg!

Skrevet av Silje den 15.09.2016 kl.20:26

Så utrolig herlige bilder!