hits

Humørspreder!

  • 20.09.2012
  • kl.11:16

Jeg kan faktisk ikke klage når Lilja sover fra 19.00 - 0830, og Lillebror bare våknet to ganger i natt. Disse to gangene er langdryge, og han holder det gående en stund, men sånn totalt sett så blir det ihvertfall noen timer sammenhengende søvn! I de to siste ukene har Filip vært våken opptil flere ganger om natten, og med et "puppeintervall" på 2 timer, er det lite med søvn å få. Pussig nok kan dette slå inn på humøret! - hvertfall så har jeg følt det på meg at lunta er litt kortere nå som jeg er blitt en fabrikk igjen. Døgnåpen, vell og merke!

Filip er en sove og kosegutt, akkurat som søstra si. Han er litt mer våken og litt sterkere enn det Lilja var på denne tiden, men sånn "all over" er de veldig like. De styrer like fælt med puppen, og innimellom lurer jeg på om det er hakkespettaner i slekta.. ! Filip vil helst ligge inntil, og det å sovne til puppen er "heaven". Gutter og Pupper altså!

Antrekk Lillebror: Stjernebody + Stjerne bukse //WHEAT//, StjerneSokker //Kappahl//, Sjarm //Pappan sin//

For de som er over middelt interessert i dette med baby osv, så ammer jeg da altså. Jeg ammet Lilja til hun var ca 8 måneder, men sluttet å nattamme da hun var rundt 6-7 mnd. Jeg kunne kanskje holdt ut lengre enn til 8 måneder, men da var jeg allerede 3 måneder på vei med Filip, og det ble rett og slett vondt å amme. Noe som kanskje er forståelig for de av dere så har vært eller er gravide.. ØMME pupper + amming er dårlig deal! Denne gangen er jeg også fast bestemt på å amme, men på samme måte som med Lilja så velger vi å begynne å kjøre inn mat når de er gamle nok (feks diverse pureer fra 3 mnd). Jeg savner allerede sammenhengende nattesøvn, men enda er det ingen krise, så jeg regner med at når jeg føler han er klar for å hoppe over nattmat, så går vi for det..

Når det kommer til Lilja så går barnehagedagene kjempebra. Hun styrter mot døra her hjemme når vi nevner at vi skal i barnehagen, og som jeg har nevnt tidligere så er det slutt på tårer og mammasutring når jeg sier hade. Hun er blitt en skikkelig "poppis" blandt storjentene, og de sier hun er lille babyLilja. Hun har blitt en sjarmør i ypperste klasse, og vet hvilke triks hun skal spille på for å smelte oss i senk. Hun har på den andre siden også lært seg mindre morsomme triks som feks å slå vilt rundt seg når hun ikke får det som hun vil, slenger seg i bakken, kakker hodet i gulvet eller hyle. Dette hører tydeligvis med alderen, og når man har ei snuppe som er mer sta enn et esel, så har vi begynt å lure på hvordan dette skal bli med årene!  Hjelpes..!

Det er lett å si at sånn og sånn skal man ikke lære barna, men sannelig har de triks for alt!

Lilja er og blir en humørspreder. Hun er blid 90 % av døgnet. Hun spiser når hun skal og sover når hun skal. Hun har blitt superflink til å hjelpe til å kle på seg, og har en forståelse jeg ikke trodde var mulig for en 1,5 åring. Hun lærer stadig nye ord, og sang er blitt en del av henne. Rytme har hun jo alltid hatt, men den afrikanske rumperistingen har hun definitivt ikke lært av oss! :P Hun smiler og ler stort sett hele tiden, og selv om kanskje latteren ikke er like "ekte" hver gang, så later hun i hvertfall som. Hun er glad i å leke, le, smile, kose, nusse, spise, lære, synge, danse og leve. Akkurat slik et 1,5 ring bør være!

Dagens antrekk: Sko //Falkanger//, Kjole //NameIt//, Hårspenne //sydengave fra TanteRonja//


Kåpe + Lue fra //PompDeLux// //PompDelux//

 

Nå bærer det avgårde til byen for å møte Septembermammaer, både de som har blitt og de som skal bli!

5 kommentarer

Skrevet av ronja<3 den 20.09.2012 kl.11:42

fina<3

Skrevet av mammantiljessica den 20.09.2012 kl.14:05

Lilja har så mange fine klær,litt misunnelig her,hihi:)

Jeg hadde nok tørna om jeg hadde han en liten en i tilegg til Benjamin siden han ikke sover natta gjennom men våkner flere ganger.Heldigvis er storesøster på nesten 4 år kjempeflink!

Skrevet av Heidi den 20.09.2012 kl.17:06

Du skriver så fantastisk bra og fint om tilværelsen som småbarnsmor. Jeg har ikke barn selv, men koser meg masse med det du deler med oss. Tusen takk :) Også har Lilja så mye nydelig tøy!

Skrevet av Kristin den 20.09.2012 kl.18:48

Åå, Filip og Lilja er så nydelige! Du har utrolig pene barn :)

Skrevet av prinsemamma93 den 20.09.2012 kl.21:50

Så kjekt :D