Tips til Sjørøverbursdag

Etter en vellykket sjørøverbursdag tenkte jeg kanskje at flere kunne få nytte av mine prosjekter til Filips barnebursdag. Vi har startet barnehagefeiring fra de er 4 år, så dette var Filips første bursdagsfeiring med andre barn. Planen var å gjøre det enkelt, og ikke alt for kostbart. Halvparten av tiden brukte jeg på planlegging, og tenkte ved flere anledninger at jeg skulle ønske noen hadde servert meg en “Sjørøverbursdags mal”. 

SÅ, for deg som har planer om en piratbursdag, kommer det noen tips her 🙂

Invitasjoner:

På butikken koster det rundt 25 kr for 6 invitasjoner, og skal man be flere, blir det fort dyrt. Et tips er å printe ut sjørøverskaller, klippe dem ut, og skrive på baksiden. Kovolutt er ikke nødvendig! Da blir totalsummen rundt 5 kr i vanlige hvite ark..


Du kan printe ut disse HER.

Borddekorasjon:

Her klippet jeg tilssvarende saller som invitasjonene, og strødde dem utover bordet. Bordet ble dekket med gråpapir, og to store skåler med tegneblyanter var en del av pynten. Her kan man bruke farger man har fra før, eller kjøpe en stor pk på feks Clas Ohlson til under 50 kr. Jeg dekket på med blanke plastkopper, hvite pappfat, svarte sugerør og hvite servietter. For å gjøre det hele litt mer sjørøver”aktig” strødde jeg gullpenger ut over bordet. Disse hadde jeg kjøpt på Obs! Sorte skåler, mørke lys som jeg bruker videre etter bursdagen, og sverd som barna fikk i sommer ble bordpynt.  Skumle sjørøverballonger sammen med vanlige ballonger som en ekstra pyntetouch, gjorde bordet festklart.


En fornøyd bursdagsgutt! ! !

Skattekiste/Skattejakt/Skattekart:

På en sjørøverbursdag er det en forventning til at det er skattejakt, og da med ekte skattekiste. Dette gjode jeg til en meget enkel sak, og brukte en boks jeg hadde, dekorerte den “stygt” med gråpapir, og klistret noen skaller og gullmynter på toppen. Gråpapiret var restene fra bord-duken, som ble kjøpt på Rema 1000 til 25 kr. Til en skattejakt trengs skattekart, så her printet tegnet jeg for frihånd, “knøvlet” papiret og brente noen av sidene, før jeg helte over litt kaffe.

Skattejakten ble en suksess, og skattekista var veldig stas..


…og jeg er overbevist om at ALLE er flinkere til å tegne enn meg! – det morsomme var at barna skjønte hvor de skulle (..med noen små tips).

Servering:

Bursdagen startet kl 17, så mat i magen måtte barna få. Jeg lagde tre store pizza med ost og skinke, og sannelig ble ikke rubbel og bit spist opp. Her kan man lage deigen fra bunnen av, men ejg valgte å kjøpe ferdig. Med litt pizzasaus fra Rema, skinke og ost, ble det en meget barnevennlig middag.


Pizzasausen fra Rema 1000 koster bare 10 kr, og er veldig veldig god! !

Av erfaring så lager jeg alt for mange kaker, og styrer for mye. Ungene bryr seg ikke så mye, sånn egentlig, og nå som ungene er så stor, er det et ftall av foreldre som får sett alt arbeidet som ligger tilgrunn med en fancy kake, flere lag med gele, utallige kaker og andre godsaker. Denne gangen bestemte jeg meg for å gjøre det enkelt, og satset på muffins/cupcakes og sjokoladekake. De vanlige lyse muffinsene fra Rieber og Sønn/Toro er glutenfrie, og perfekt dersom det viser seg at noen er intollerante, så det ble med to pakker av denne. Det ble rundt 25 muffins, som ble dekorert med smørkrem, og pyntet med sjørøverflagg fra nille. Toppingen var samme som både inne i kake, og glasuren på kaken. Brukte restene.

Etter ønske fra Filip ble det sjørøverkake, og for å ikke bruke hele natten på en kake som skulle fortæres noen timer senere, ble det en ekel variant, som ALLE klarer å lage. Jeg brukte 1,5 pose langpanne sjokoladekake fra Rieber og Sønn. Fremgangsmåten er enkel:

1. stek kaken, la den bli kjølig, og snu den på hodet.

2. Skjær kaken i tre like store deler, og skjær en spiss på to av delene (se bildet under)

3. Lag en smørkrem for å holde bitene sammen. (200 gr mykt smør, 350 gr melis, 3 ss bakekakao, 1 eggeplomme).

4. Legg lagene oppå hverandre, og sett i kjøleskap til smørkremen har stivnet

5. Lag glasur for å dekorere båten: (200 gr mykt smør, 400 gr melis, 1 stor boks philadelphia krem ost, 2-3 ss vaniljesuker + farge). Jeg har brukt svart farge fra cacas.

6. Smør glasuren over hele båten, og pynt med ønsket snop. Her brukte jeg svarte krokodiller som pynt på fatet, lakrissnører, nonstop og seigmenn. Jeg klippet ogås noen sugerør som ble brukt til kanoner, og lagde egne flagg i word. Print ut flagg HER.


Kaken in the making…

Dekorasjonen til sjørøverbåten ble enkel, men veldig populær hos barna..!


Grillpinner som mast..

En vellykket barnebursdag, med fornøyde unger og en lykkelig bursdagsgutt! !

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg