Greske ferietips: Hotell på Paros

Jeg synes i grunn ikke det er lenge siden jeg og pappa gikk for å lete etter hotell på Paros for snart 20 år siden. Jeg har vært heldig, og fått lov til å være med på mange flotte turer opp igjennom årene, og da har det også blitt noen turer til Hellas. Vi dro ofte på øyhopping, og dro tilbake til dde øyene vi likte best. Paros er en av de vi har vært tilbake til flest ganger, og som vi også i år valgte å besøke. I fjor var vi her i hele tre uker, mens i år har vi ferie i to uker. Vi er fortsatt like glad i plassen, og overnatter på det samme hotellet som pappa og jeg var så heldige å finne for snart 20 år siden – Magginas Studios – 

Hotellet klassifiserer seg som et pensjonat, men en finere betegnelse vil jeg påstå er hybel/leiligheter. Hotellet har totalt 10 rom, noen store og noen små. Alle har balkong, kjøkken med stekeplate og kjøleskap og bad, til en bra pris. Beliggenheten er midt i smørøyet av Parikia (Paros), og bare 1 min gange til stranden (4 min gange til en lengere strand). Hotellet ligger i en sidegate, slik at det er skjermet for hovedtrafikk, og barna kan leke fritt i gatene uten at man trenger å være hysteriske. Et pluss er at det er veldig rolig om natten! Rommene er kanskje ikke av den ûbermoderne sorten, men de er rene, og det er det viktigste for oss. Ekteparet, Panos & Gilian, som driver hotellet, som også bor i underetg året rundt, sjekker rommene hver dag, og skifter på senger og håndklær hver tredje dag. Ellers er det mulighet for å få vasket klær like ved.


I bakgården til hotellet -Magginas Studios – . Ungene utforsker, og begynner å bli trygge på Panos & Gilian. Ja, og katten og hunden deres..!

Når det kommer til beliggenheten er den helt topp. Det tar 5 min å gå fra ferigeleiet til hotellet, og her er Panos alltid behjelpelig med transport av bagasje. De beste restaurantene har man etter vår mening rett over gata ned mot sjøen, samt cactus – en mexicansk restaurant. Ønsker man likevell å se solnedgangn mens man spiser på den andre siden av havna, tar dedt 10 minutter å gå til restaurantene som ligger på havna. Her stenges gaten for trafikk på kveldstid, og gaten åpnes opp for stemning. Dersom du bare ønsker å nyte en drink mens dere ser utover sjøen, eller spise dessert, er det mange flotte plasser her også.


Ungene lekte seg med ball utenfor hotellet før leggetid. Barna som bodde i gaten kom ofte å lekte med dem, og det var sannelig stas.

Tips til de som reiser med flere små barn: lag middag til de små hjemme (da bør man ha et rom med kokeplate). Kjøp feks små pølser, pastasaus, pasta og lag det man vet de liker. Vi har pleid å ha med oss noe mat/gryter fra hjemme. Denne gangen lagde vi spagetti, pannekaker, gryterett, pølsegryte, tomatsuppe, mm. Vi kjøpte også pizza et par ganger. For vår del er de to minste såppas slitne etter en hel dag på stranda, at når det er middagstid for de voksne, er de klare for natta. På denne måten får de spist, og kan sovne i vogna. De to største blir lokket med dessert mens vi spiser middag. Dette er kostnadsbesparende, og veldig deilig med tanke på stresset som følger med når hele bøttebaletten skal spise middag ute!


Her koser vi oss hjemme alle mann med taco til middag. . . totalt for alle 5 (+ linus) ca 100 kr


En av kveldene rigget vi til tapas på Hotellet. Det var deilig å ta det med ro en kveld. Barna ble lagt i rett tid, og vi fikk slappet av med et glass vin utenfor rommet.

Butikken er bare et steinkast unna, og på en strekning på et par hundre meter har manhele tre bakeri med rykende ferske godsaker. Vi pleier å kjøpe inn litt mat slik at vi spiser frokost før vi drar på stranden, og ofte smørr matpakke både til oss og barna. Slik er det også mulig å spare noen kroner, slika t ferieturen ikke blir ruinerende i matveien. Vi lager ofte baguetter som vi pakker inn i folie, og har alltid med oss en sammenleggbar kjølebagg i bagasjen. Denne blir flittig brukt!Jeg hadde også med meg kinekkebrød og tubeost fra Norge, da vi har unger som heller vil ha knekkebrød enn brød (har ikke funnet knekkebrød tidligere). Yoghurt, frukt og drikke får også plass i kjølebaggen, og her sparer vi masse masse. Kjøper som regel en konsentrert saft, så blander vi en flaske hver til barna som de har til stranden. Slik får de også i seg godt med veske i løpet av dagen 🙂

Vi har forelsket oss i stranden som heter Livadia, som er rundt 300 m, og starter rett over gaten fra Magginas Studios. Vi pleier å gå nesten til enden der det er restaurant, slik at vi har lett tilgang til både toalett, mat, drikke og is. Stranden er helt perfekt til barna, da den er langgrunn. Lilja og Filip styrer selv, og kan gå rundt 10 m utover før beina lengre ikke når bakken og de flyter på armringene sine. Stranden tilbyr gratis solseng, så fremt man kjøper for 3 euro om dagen, noe man lett gjør! ! Ellers har de god mat, og vanlige priser.


Storfamilien elsker Paros, og skal definitivt tilbake flere ganger. Hotellet ligger ved enden av stranden på bildet, så avstandene er korte!


Når båten kommer og drar, blir det bølger. Ikke store, men store nok til at det er veldig morsomt for barna..!

GOD SOMMER

Klem Rachel

 

Siste innlegg