Barnesykdom: Hånd, Fot og Munnsykdom

Jepp, vi har sannelig fått denne barnesykdommen i husfor andre gang, og det skulle jo kanskje bare mangle med så mange barn i hus. Lilja fikk hånd, fot og munnsykdom da hun var rundt 3 år, og nå er det Fiolas tur. Det ser ikke ut til at hun bryr seg så veldig mye om det, så vi håper på at også hun får en mild utgave slik Lilja hadde. Dette er også smittsomt for osss voksne som ikke har hatt denne sykdommen i barndommen, og kan virke som en mer ubehagelig affære for oss eldre.


Fiola har blemmer og prikker i underlivet, på føttene og hendene.

Dette er en virusinfeksjon med utslett i munn, hender og fotsåler. Den forekommer først og fremst hos barn under 10 år, er svært smittsom og kan opptre som mindre epidemier. Det er ikke uvanlig at flere på en avdeling i barnehagen har denne sykdommen samtidig. Den forekommer mest på sommer og høst, og det finnes ingen spesiell behandling. Eventuell febernedsettende og kald lindrende drikke. Sykdommen er ufarlig, og utslettet/Blemmene vil forsvinne innen en ukes tid. Minner ofte om vannkopper i starten. Gjennomgått sykdom gir livslang immunitet mot det viruset som forårsaket infeksjon. (info hentet fra nhi.no)

Flaks vi fikk dette i hus FØR ferien, så kanksje vi rekker å bli ferdige dersom felr av oss skulle få det!

Klem Rachel

 

2 kommentarer
  1. Denne sykdommen hadde lillebror i fjor på samme tid. Den satt i en god stund, og når den gav seg gikk det ut over tåneglene? Merkelig. God bedring til dere. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg