Mammsen Tipser: Filmer og serier for barna!

Det å ha nok tid i hverdagen er for de fleste en mangelvare. Ofte har vi dårlig samvittighet for ting vi burde gjort, og spesielt kjenner jeg på samvittigheten når det kommer til tiden vi får med barna. Selv om man prøver på beste måte å få kabalen til å gå opp, er det ikke alltid det lar seg gjøre. Ihvertfall ikke smertefritt. Det er mye som skal skje fra man kommer hjem fra jobb og barnehage, til senga står for tur. Selv om tid med barna er prioritert, er det ikke alltid planene lar seg gjøre. Ofte er det enklere, mer praktisk og ikke minst effektivt å la barna få se en episode av en serie mens jeg lager middag, slik at jeg ikke behøver å ha to barn på benken og en rundt foten mens man løper frem og tilbake mellom kasseroller, kjøleskap og middagsbordet, selv om det kanskje hadde gitt meg en bedre samvittighet. Nettbrettet, mobilen og alle appene som følger med har komemt for å bli, så det er kanskje like greit å innføre det i hverdagen, men på en måte slika t det ikke tar all tid som “før i tiden” var leketid, familietir, vennetid og utetid, og har et kontrollert og normalt forhold til det med å la barna se på filmer og serier.

I dag vil jeg gjerne tipse dere om en ny verden for barna. SF-Kids Play, som er en del av nordens største filmselskap SF (AB Svensk Filmindustri), har nå lansert en tjeneste som er å finne både på pc, nettbrett og telefon. Dette er en skattekiste full av spennende filmer og serier for både store og små barn (0-10år), med blant annet Peppa Gris, Astrid Lindgrens populære “pippi”, og “Emil i Lønneberget”, vi kan finne Peppa Gris, Tøfferudgjengen, Vennebyen, Albert Åberg, Pingu, Sammys Eventyr, Thomas Toget, Byggmester Bob, Lotta, Timmy Tid, Tre Fu Tom, Mouk, Gubben og Katten, Rorri Racerbil, Mummitrollet, og MYE mer. Det kommer fortløpende ut nye serier og episoder, slik at det alltid skal være noe nytt å se på.

Det mest geniale er at man kan markere favorittene sine, og se dem offline.Dette er helt topp med tanke på ferier o.l. Ofte er slike tjenester basert på å være online, og da kan det fot bli dyrt. Her kan barna eller foreldre samle sine favoritter som laster seg ned når man er online, og kan etterpå sees når som helst.


SF-Kids Play deg mulighet til å begrense hvilke type filmer og serier som skal vises for barnet., med andre ord har det funksjoner for enkel foreldrestyring. Man kan velge barnets alder, og appen sorterer hvilke filmer og serier som egner seg for barnets alder. Man kan selvfølgelig velge å ikke ha noe filter. Dette gjelder også når det kommer til TID. Ofte går tiden fort når barna først får lov til å se på film, og da er det greit for begge parter at man kan avklare på forhånd hvor lenge barna får lov til å se. Her velger man selv hvor lang tid man velger at barnet skal få se, og standard innstillinger har ingen begrensning.

Nå kan man teste ut appen GRATIS i 1 måned

Vi skal teste ut SF Kids Play her i huset, så skal barna få komme med sine favoritter og anbefalinger om en liten stund. .

 

Rachel

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg