Oppskrift: Polarbrød

Barna er veldig glade i polarbrød, og pleier å få det i matpakken på fredager. Det er flere uker siden at jeg kjøpte inn slik at vi kunne prøve å lage dem selv, men det har liksom ikke blitt tid til det. I går prøvde vi oss på å lage polarbrød fra trinesmatblogg, og de ble fantastisk gode!

Vi gjorde det til en aktivitet, og barna synes det var veldig morsomt å hjelpe til. Det ble polarbrød i alle fasonger, og falt i smak for både store og små.

Det du trenger til ca 24 polarbrød

  • 150 g havregryn, finmalt

  • 500 g fullkornshvetemel (eller annet finmalt grovt mel)

  • ca. 300 g siktet hvetemel

  • ca. 15 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær

  • 1 ts sukker

  • ca. 1 ts salt

  • 4 1/2 dl melk

  • 2 dl vann

  • 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral matolje


(bildet er lånt fra trinesmatblogg.no)

Bland ingrediensene og elt til en jevn og smidig deig. Den skal ikke være for komapkt. Originaloppskriften maler havregrynen, men jeg brukte vanlig havregryn, og det funket fint. La deigen heve i ca 1 time. Deretter er det to måter å lage polarbrødene. Alternativ 1 er å kjevle deigen og deretter stikke ut polarbrød i ønsket form. Vi brukte hjerter, sommerfugler og rundinger. Her kan du bruke en skål som utstikker for å få litt størrelse på brødet. Alternativ 2 er å dele deigen i 24 deler, rulle til “boller” og deretter kjevle ut. felles er at de skal være rundt 1/2 cm tykke.

Prikk brødene med spisepinner eller lignende, og la dem etterheve i 10-15 minutter. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 9-10 minutter, eller til brødene er gyldne under og ellers er gjennomstekte. Avkjøles på rist og under et klede, slik at de holder seg myke.

Vi dobblet oppskriften, og det var lurt! Vi spiste nok halvparten før vi rakk å fryse dem ned. . og i dag tidlig tok vi sannelig opp noen av de vi frøs ned i går.. De trenger max 2 minutter i oppvarmeet ovn når de er frosne. PERFEKT å ha i fryseren til dager man har glemt brød eller ønsker noe litt ekstra i matpakken. Dette er absolutt en oppskrift vi kommer til å bruke flere ganger! Supergod! 

2 kommentarer
    1. Så koselig, dette må prøves 🙂 men lurte på hvorfor de kun får det i matboksen på fredager? Du fikk det liksom til å høres ut som polarbrød er en slags “usunn” Helge greie, men det er jo like sunt som ordentlig brød 🙂 finnes mange type polarbrød og da også med fullkorn 🙂

    2. Unni: det er rett og slett forde de ikke vil ha brød om de får det hele tiden.. 🙂 ikke fordi det er usunt:) denne variAnten er jo laget på hanvregryn og fullkornsmel, så absolutt innenfor Bhg mat standard 🙂 kanskje det blir mer nå som vi lager selv og det ikke blir like dyrt ..:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg