Brødbaking med god hjelp!

Her i huset har Lilja fast plass på kjøkkenbenken. Helt siden hun begynte å sitte selv, har hun villet sitte å se på, og hjelpe til når jeg kokkelerer. Det virker som at hun trives på kjøkkenet, og ble i ekstase da hun fikk seg kjøkken til jul. Selv om hun har egne bakesaker, så er det mye morsommere hjelpe mammsen når det først foregår noe spennende på kjøkkenbenken, så her om dagen ble det brødbaking.

Lilja spiser mye brød, og har som regel brødskiver i matpakken når hun drar i barnehagen. Hun har alltid vært glad i det, men i den siste tiden har hun blitt vanskeligere i matveien. Jeg tenkte jeg skulle gjøre et forsøk på å lage et annet brød, i håp om at hun fikk sansen for hjemmelaget. . Jeg forhørte meg på facebook, og fikk mange fine oppskrifter, og ble å prøve to av dem! …sannelig var de supergode begge to.

Oppskrift på DEILIGE hverdagsbrød.

Halvt om halvt med vanlig mel og grov mel (øyemål)ca 6 dl av hver

4 dlmelk og 4dl vann.

1 ss sukker.

2-3 ts salt,

2-3 ss olje

pk gjær

egg til pensling

Elt godt, og rull til ønsket str brød. Holder til ca to store brød. La heve i ca 1 time (jo lengre desto bedre), og stek på nederte rille på ca 200 grader i 35-45 min


Dette brødet ble en slager for Lilja. Til neste gang skal jeg bake dem i form, da de blir litt høyere og bedre egnet til “matpakkebrød”.

Oppskrift på DEILIGE SUNNE BRØD:

650 gr siktet spelt mel

250 gr smmalt spelt mel

60 gr solsikkekjerner

60 gr gresskarkjerner

50 gr sesamfrø

50 gr havregryn

100 gr linfrø

1 ss salt

2 pk gjær

1L vann

egg til pensling

Elt deigen godt, og del inn i 2 – 3 passe store brød. la heve i minimum en time, og stek på nederste rille i ovnen i ca 35 – 45 min.

Lilja var superglad for å få bake med meg, og spiste sanneli to brødskiver ferskt brød etterpå! !

 

 

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer
    1. Takk for oppskrifter 😀 Kommer nok til å ialelfall prøve den siste! Har vært på jakt etter ei god brødoppskrift lenge nå, kanskje det er denne? 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg