Det var en gang….

Det var en gang ei jente som ønsket å glede noen, så hun bestemte seg for å lage en kake. Rettere sagt cupcakes på det moderne språket. Jenta satte igang med innkjøpene, og omsider var hun igang med å bake ikke mindre enn fire doblet porsjon med saftige muffins. Brettene med halvfulle former forsvant inn i ovnen, og kom ut gyldenbrune og herlig duftende. Jenta smilte for seg selv, og tenkte at dette gikk jo riktig så bra. Lykken fortsatte, og kjøkkenbenken ble fylt med nystekte godsaker. Den bakeglade jenta skulle bake for å feire at en liten skjønn gutt skulle bli døpt. Alt gikk feiende lett, og både melis, smør, og mere til forsvant inn i glasuren, og vips var det nydelige farger som toppet bakverket. Med bare noen få lurkikk i bakeboka, ble det cupkakes i lange baner. Ja, til og med nok til at moren til jenta kunne få med seg på bursdagsfeiring. Jenta tenkte med seg selv, at denne dagen hadde vært slitsom, men verdt alt bryet, i og med at hun hadde klart å glede mange mennesker med bakingen. Jentas bror var også overlykkelig over at huset duftet deilig, og jentas søster hadde for lenge siden spist seg mett på kakerøre.

Brettet med nypyntede ferske muffins var klar, og jenta klappet seg selv på skulderen. Hun gledet seg virkelig til en strekk på sofaen før kvelden var omme. Jenta viste fred og ingen fare da hun spente seg fast i bilen, og var klar for å levere godsakene. Hun rullet ned den første bakken, og måtte bråbremse i det en stor monsterbil kom i en enorm fart oppover bakken. “L” sto det bak på bilen. Jenta kom seg omsider ut på veien, men måtte stoppe for å se til dåsgaven til den lille gutten. . .Hun tittet på seg selv i speilet, og så en tåre trille endover kinnet. En hel dag på kjøkkenet, bare for å glede noen, og bare på grunn av en “L” bil så var alt spolert. Fatet med alt hadde sklidd ut av stolen i det jenta hadde bremset for dem motkjørende bilen, og falt ned på gulvet. Alt hadde sklidd opp på hverandre, og jenta ble mer og mer lei seg.


Hun bestemte seg likevell for å prøve å gjøre noe med det, og kjørte tilbake til huset. Der tok hun fatt med kniv, og fikk til slutt reddet noe av baksten. Den stakkar jenta hadde gledet seg så til å vise frem resultatet, men følte hun var en skjemt jenta da hun banket på hos guttens mor, og leverte ifra seg baksten. guttens mor jublet, og tok henne inn i varmen. “dette er jo helt perfekt”, sa hun, og jenta var nesten på gråten igjen.. Etter en lang dag, var det endelig på tide at jenta gikk til sitt. Hun ble forsikret om at den lille gutten var fornøyd, og at hennes uflaks ikke skulle vedvare. .

Jenta dro hjem, og fikk servert middag og en god film. . .hun sovnet etterhvert på sofaen i en god armkrok..

…jenta levde lykkelig i alle sine dager, og fra den dag, snudde uflaksen, og hennes gode tanker ble hørt. .

…og snipp snapp snute, så var eventyret ute. . .

4 kommentarer
  1. Verdens besteste Rachel – cupcakes’n va HELT perfekt både i utseende og smak! Dæm falt i smak t både liten og stor. Du e best,ingen protest : ) Å så snill du e, levert dæm i lokalet, sent kvelden før den store dagen. Til en stressa og sliten supermom fra en annen. TUSEN TAKK IGJÆN, sett stor pris på d. Skylde dæ virkelig en.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg