Veien mot søskenrom!

For knapp en uke siden bestemte vi oss for å prøve begge barna på samme rom. Lilja begynte å sove på egt rom da hun var rundt 6 måneder, og siden Filip er 6,5 mnd, synes vi det var på tide å prøve. Først og fremst fordi vi mente at han kom til å sove bedre på “eget” rom. Erfaringen da vi gjorde dette med Lilja var at hun sov både tyngre og bedre, og fikk færre forstyrrelsesmomenter i løpet av natten.Selv om det er veldig koselig å ha minstemann på soverommet vårt, synes jeg det er litt godt å få tilbake “kjærestetiden”,, og ikke minst slippe å hviske hver ang vi går over dørstokken til soverommet. 

Lilja gikk over fra sprinkelseng til “storjente seng” for noen måneder siden, og tilvenningen har gått smertefritt. Hun ligger nå i en gammel skuveseng, men “Kanter. Altså, så kan hun ikke falle ut, og må selv klatre over for å komme seg ned. Sengen er ikke spesielt høy, og hittil har både det å kommet seg opp i senga og det å klatre ut, gått kjempefint. De første dagene la vi tepper og puter under sengen, i tilfelle hun skulle prøve seg på noen “stunt”.  Vi trodde kanskje hun kom til å gå ut av sengen for å leke osv, men det har bare skjedd en sjelden gang. Som regel ligger hun og synger, prater med seg selv eller leker med smukkene sine. Ja, fordi vi har nemlig maaaange smukker i sengen + vannflaske (jeg orker ikke maset etter vann!!!)

Soverommet til barna er så absolutt ikke noe å skryte over, og det er nok derfor jeg så og si aldri har vist det frem. De er lite på veggene, og brukes nesten bare til soving. Jeg har verken brukt energi eller penger på å gjøre noe spesielt med det, da vi uansett skal flytte snart.Men her ser dere at de har “hver sin krok”. Opprinnelig var jo rommet påtenkt at vi bare skulle ha et barn med det første, så veggen ble malt i lilla, men vips så kom det en gutt inn i bildet, som da må ta til takke med litt lilla! !

I anledningen at Lilja skulle begynne å dele rom med Filip, tenkte jeg at vi måtte gjøre noe ekstra. Det å skulle flytte sengen fra den ene siden i rommet til den andre, var ikke like stas, noe jeg kan skjønne etter at hun alltid har ligget i samme hjørne av rommet i lengre tid. Vi prøvde å gjøre det hele til en lek, og ikke minst så gjorde vi dette sammen. Lilja hjalp til med å legge på nytt  sengetrekk, skyve sengen til andre siden i rommet, holde i skruer og utstyr, og ikke minst hjalp hun til med å henge opp prinsesseslør. Hun fikk også prøveligge i sengen mens jeg ordnet Filips side.

Det var ekstra stas den kvelden.


Vi priser oss lykkelige over at vi har to barn som faktisk liker å legge seg om kvelden. Når klokken har slaget 19 er de to stk trøtte småtroll, og trenger bare kysses god natt. Etter kveldsmat, kveldsvask, tannpuss, påfyll av vann på flaska og x antall smukker i senga, slukkes lyset og det blir stille i 95 % av gangene.

Den første kvelden la de seg som vanlig kl 19, og det ble stille. Etter fast rutine våknet Filip til i 00 00 tiden for påfyll, og da våknet også Lilja. Hun var jo ikke vant til å ha en gråtende baby på rommet midt på natten, så det var forståelig at hun ble litt fortumlet. Robin ga Filip mat, mens jeg satt ved sengen til Lilja. Det skulle bare en sang og noen kjærlige drag gjennom håret hennes før hun hadde sovnet igjen. Det samme gjorde Filip, og var stille til morgenen etter kl 06.

Kvelden etter gikk det enda bedre, og Lilja kysset Filip god natt, og vinket gjennom sprinklene til han. Jeg fortalte henne på nytt at Filip skulle ligge over, og at hvis han våknet, så skulle “mamma” komme å gi han drikke. Så forklarte jeg at hun hadde drikke i sengen sin, men at Filip måtte ha litt hjelp. “Mm” fikk jeg til svar, før hun la seg for å sove.

Natt til i dag sov Filip hele natten uten å våkne en eneste gang. Altså fra 19.30 til 06.45 ! !

M A G I S K


(bildet er tatt hos titt melhuus)

Nattanuss fra oss <3

 

 

 

  1. Så bra å høre at det gikk bra å få Lilja over i “stor seng”. Vi har en datter på akkurat samme alder og tenkte å prøve å få henne over i stor seng nå.. Håper og tror at det skal gå bra!! Ha en fin dag:)

  2. Så hærlig da..deilig å ha unger som vil sove ja..her er d samme med Emine, legger seg mer enn gjerne..så jeg krysser fingrene for at nestemann blir like enkel ;D

  3. Så bra at det går så fint!
   Må få Ben på eget rom snart og ut av sprinkelsenga.Eller han er ute av sprinkelsenga men sover i dobbeltsenga…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg