Oppskrift på Oreokuler

Det var en del av dere som etterlyste oppskrift på Oreokuler. Denne har jeg funnet på DetSøteLiv.no.

OREOKULER: ca 20-25 stk

  • 16 stk dobble oreokjeks

  • 200gr philadelphia ost naturell

  • tålmodighet!!

  • Pynt: 200 gram kokesjokolade/hvit sjokolade/kakestrøssel


Knus kjeksene til smuler i en blender eller foodprosessor. Bland kjeksen og romtemperert ost til en bløt sjokolademasse.


Mix til det blir en jevn røre

Form små runde kuler og plasser dem på bakepapir. Massen skal være litt klissete.

Sett brettet i fryseren i 1 time, eller i kjøleskapet over natten.

Smelt sjokoladen sammen med 1 ts delfiafett (vannbad). Bruk to gafler til å dyppe kulene i sjokoladen, og tilbake på bakepapiret eller i små kofektformer.

Ønsker du kakestrø, må dette gjøres før sjokoladen smelter. Man kan også trekke hvit sjokolade utenpå vanlig kokejsokolade, eller velge å ha noen hvite og noen brune. Alt etter hva man måtte ønske! KREATIVITET!!

NB: Kulene er ganske mye etter de har blitt dyppet i sjokoladen, så man må være rask om de skal holde formen.

 

Sett Oreokulene kjølig til sjokoladen ahr stivnet. Oppbevares kjølig. De kan oppbevares ganske lenge, litt usikker HVOR lenge, men av erfaring forsvinner de ganske kjapt!

 

LYKKE TIL!!

(det ble ingen etterbilder..jeg var for opptatt med å smake!!)

4 kommentarer
    1. jeg hade den perioden der hvor jeg bakket hele tida etter at nora vart født ja gjtt om jeg la på meg my:( klem fra feita

    2. Aaah,gjett hvem som skal nedpå butikken å handle inn ingredienser etterpå daa?:D Blir vell liggende dårlig ikveld sikkert;p

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg