CupCakes – Perfect Edition!

Den store bakedagen før dåpen var kommet. Alt av mat, det vil si kaker og middag, skulle lages i dag!

Jeg & Ronja sto selvsagt fo baking av Cupcakes. Vi brukte hele FIRE pakker lyse muffins fra TORO (pga de er uten gluten) og lagde TRE forskjellige frosting.


…Vi har sånn ca halvfulle former slik at ikke de blir aaaalt for store!

Ferdiiiiig! Yammie..! Vi brukte 3 forskjellige former – så disse er de minste.


Håkon, lillebror og Liljas fadder, har kommet hjem fra Oslo 🙂 Barnevakt under CupCakes bakingen..!

Vi lagde Karamell, Vanilje, Tuttifrutti og Bringebær Frosting..!


Karamell Frosting med Hape og Kaffe

Piske Piske Piske Piske….

Vanilje Frosting. Her delte vi glasuren i 3 og tilsatte tuttifrutti i en del og bringebær smak i en og vanilje i den siste

Råååsa!


RESLUTATET:

ROOOOSA med bringebærsmak!

Lyserosa frosting med tuttifrutti smak!!

TuttiFrutti med Rosa strø

Nam Nam Nam Nam!!!

Karamell Frosting med sjokoladestrø

Nam Nam Nam Nam ! ! ! ! !

Oppskrift Karamell Frosting (buttercream):

  • 6 eggehviter
  • 270 gr sukker
  • 270 gr smør (ikke smeltet)
  • frøene fra 1/2 vaniljestang
  • 4-5 ss karamell (kan bruke Hapå)
  • 3 ts expresso kaffepulver (kan bruke vanlig kaffepulver – men ta litt mer)

Kok opp vann i en kjele og sett “bollen” med vaniljestang, sukker og egg over. Poenget med at den skal stå over kokende vann er fordi sukkeret skal smelte. Når Sukker og egg har blitt til en luftig røre, tar du “bollen” av kjelen, og tilsetter smør, karamell og kaffe. Del smør inn i små biter og tilsett litt og litt.


Rør til røren er luftig og god. Settes så i fryseren i ca 15 min. Da vil frostingen være lettere å jobbe med.

Oppskrift Angel Feather Icing:

  • 2 eggehviter
  • 170 gr sukker
  • 1 dl glukose (fås kjøpt på apotek – kan bruke flytende eller fast)
  • 2 ss vann
  • 1 ts sitronjuice
  • 1 ts vanilje extract (kan byttes ut med andre smaker)
  • konditorfarge (bestem farge selv eller ha frostingen hvit)

Kok opp vann og sett “bollen” over det kokende vannet. Ha i alle indigrediensene, bortsett fra vaniljeextract og konditorfarge. Rør- Rør – Rør – Rør…leeeenge, før det blir fast. Jo mer du rører, desto fastere blir det. Når frostingen begynner å bli passe fast, har du oppi vaniljeextract og konditorfarge. NB: Wilton farger er drøye i bruk, så bruk LITE farge!!

(..nb: bildet er ikke frostingen fra oppskriften, men viser hvor lite farge som skal til…!)

ENJOY!!!!

18 kommentarer

Siste innlegg