Nye middagsvarianter er kommet i hus, og mange er av de bedre. En av de som har klatret langt opp på favorittlista til barna er makaroniform med skinke og champignon. Denne er enkel, og ikke minst billig. Her kommer oppskrift på:
Makaroniform med skinke og champignon:
Du trenger:
♥ 300 gr makaroni
♥ 3 ss smør
♥ 5 ss hvetemel
♥ 6 dl lettmelk
♥ 1 hvitløksfedd
♥ 1 ts salt
♥ ¼ nykvernet pepper
♥ 250 gr revet jarlsberg eller annen hvitost
♥ 200 gr oppskåret skinke/bogskinke/pølser/kylling (her kan man variere)
♥ champignon, løk, grønnsaker etter ønske (feks blomkål, gulrotterninger, mais).
Evt salat og brød til servering.
Jeg brukte ca 4 grillpølser og en boks bogskinke i vår grateng. .
En virkelig BARNEFAVORITT! ! !
For å se ca summen på denne retten har jeg regner for dere. Her har ejg tatt emd en hel pk makaroni, 3 pk hvitløk, og tatt god i på summene, så totalsummen blir egentlig mye mindre enn 95 kr om man ser på kun de ingrediensene man faktisk bruker. Da vi lagde denne hadde vi to stk ekstra på besøk, så vi var 6 stk som spiste oss gode og mette på dette makaronigratengen. Er man flere, koker man litt mer makaroni og hiver i litt eksta med kjøtt, så er det mer enn nok til alle mann!
Bon Apetit!
Makaroniform kan lages på så mange måter og det er så godt:)
Her spiser vi det mye bare at vi kaller det pølsegrateng når vi har pølser i 🙂 Vi bruker pølser, bacon og skinke. Noen ganger kun pølse.
Takk for middagstipset! Ungene spiste som bare det 😀
Mamma Elin: så bra 🙂 det ble en suksess her også! 🙂
¤Malene – mamma og gravid¤: ja:) kjempelett 🙂
Tina: Hihi ja 🙂 reste-Grateng :p