hits

Oppmerksomhet er gull <3

  • 21.09.2016
  • kl.23:54

Hver tirsdag er det svømmetrening med mormor på de to eldste, så da blir de hentet rett ifra barnehgen, og kommer ikke hjem før til leggetid. Denne dagen jobber også Robin sent, så jeg og de to minste får kvalitetstid sammen. Kvalitetstid sånn helt alene er mangelvare, så vi bruker den godt når vi først er et mindretall av flokken. Linus sover ofte en dupp i denne tida, så Fiola merker godt at hun får all oppmerksomheten. Denne dagen koser vi oss litt ekstra, og lager pannekaker til middag. Hun får sitte på benken, og hjelper til med pannekakerøren. Fiola er i ekstase, og elsker oppmerksomheten hun får helt alene.

Tiden vi bruker på barna er dyrebar, og spesielt viktig er den vi får med dem alene. Det å skulle oppmerksomheten på fire, er ikke altid like lett, men prøver så godt vi kan å gi dem noen tider alene som de kan huske. .

Tid er interessant, for selv om vi alle i prinsippet har like mye av den, er det store forskjeller hvis vi ser på hvilke valg vi tar overfor barna. Vi har alle forksjellige behov for oppmerksomhet fra andre mennesker. Noen liker seg best når de er for seg selv, mens andre trives best omgitt av mange mennesker. Fellesnevneren er at vi alle har behov for at andre mennesker er "vitner" til livene våre. Vi ønsker at noen skal legge merke til det dersom vi har kjøpt oss noe nytt, når vi er glade eller triste, når vi vil være alene og når vi vil bli inkludert i en samtale eller aktivitet.

Noen foreldre går rundt med mer eller mindre konstant dårlig samvittighet eller skyldfølelse fordi de ikke synes de bruker tid nok sammen med barna sine. Noen ganger har man grunn til å gå rundt med dårlig samvittighet, andre ganger ikke. Slike dager som denne, gir meg samvittigheten tilbake. De to eldste får oppmerksomhet, og blir sett av mormor som er med på svømming og som lager middag med dem etterpå, mens de to minste får mammaen sin i en litt mindre kaotisk setting. Fiola blomstrer på slike dager, og får lov til å vise seg litt ekstra frem.

Etter middagen går vi ofte ut en tur. Hopper på trampolina, eller suller rundt huset. Det synes hun er helt topp, og tuller og tøyser.En snuppe som var meget fornøyd etter ettermiddagens påfunn <3

2 kommentarer

Skrevet av Ronja<3 den 22.09.2016 kl.06:53

Naaww<3

Søta<33

Skrevet av Ella den 22.09.2016 kl.10:03

Dere er veldig heldige som har besteforeldre som stiller opp sånn 😊