hits

Fra minst, til nest minst..

  • 15.02.2016
  • kl.20:22

Etter atter en helg med feber på en av barna, var det Fiolas tur til å bli hjemme i dag.. Formen var stigende, og det gjorde godt for både meg og henne å tilbringe litt mer tid sammen. Nesten bare vi to. Linus er foreløpig en rolig kar, slik at Fiola ikke behøvde å konkurrere om oppmerksomheten. Ja, fordi det merkes jo at man er flere, og at det er oppmerksomhet som blir en mangelvare. Selv om vi synes at det går veldig bra så langt, og at lillebror ikke krever så mye av tiden vi har med de andre tre, er det rutiner som skal tilpasses og ikke minst et barn vi må lære å kjenne.

I dag fikk Fiola være skikkelig storesøster, og fikk hjelpe til med både bleieskift og andre småsysler i huset. Humøret steg, og tilværelsen som storesøster ser ut til å gå overraskende bra. Fiola har jo frem til nå vært babyen vår, og ble over natten så stor! Nå er det viktig for oss foreldre å la henne få være stor når hun vil det, men også fåvære baby en liten stund til hvis hun vil det. Vi ser at alle barna har hatt en "kos-reaksjon", og vil være nær oss litt mer enn tidligere. . Det er en helt grei reaksjon etter min mening, og vi prøver så godt vi kan å stimulere og være tilstede for dem. . Det trenger ikke være så mye, men en time-out på fanget mens de leker, eller en armkrok under barne-tv. Ellers begynner hverdagen å falle på plass, og ja, det er noe mindre tid enn før, og litt hektiske timer i døgnet, og så absolutt noe vi klarer å finne løsninger og rutiner på..

Fiola tar storesøster-rollen mer og mer alvorlig, og lærer sakte men sikkert at man må være litt mer forsiktig med så små barn..

...det er også veldig stas at det kommer nye leker og duppedingser inn i huset. Fiola E L S K E R den nye babygymmen til lillebror..

LEGO er det store for tiden, så vi bygger MYE lego.

 

Linker til utstyr i dette innlegget (..ikke sponset):

BABYGYM fra Tartine Et Chocolat (fikk denne i fødselsgave fra mamma, så den er kjøpt i Oslo).

Ulldrakt fra Hust & Claire

Gulvteppe kjøpt på BOHUS merket Riverstone

 

 

3 kommentarer

Skrevet av lisarorvik den 15.02.2016 kl.20:29

Herlig bilder :)

Skrevet av TINA HALVORSEN den 17.02.2016 kl.13:46

Så fine bilder! Lego er gøy da :)

Skrevet av Ariel C den 23.02.2016 kl.21:34

Så fine bilder, og ikke minst søte unger! Håper dere får en fin kved videre :)