Middagstips med Pitabrød på menyen!

Siden nyttår har vi vært sløve med ukesbudsjett, og jeg føler at pengene forsvinner før de rekker å få kontakt med kontoen. Dette måtte det selvfølgelig bli slutt på, så ukesbudsjett er på nytt innført, med samme 1000-lappen som tidligere, og planlagte middagsforhold. Er det en ting som er helt sikkert, så er det at man kjøper alt for mye unødvendig og ting man allerede har, dersom man ikke lager liste på hva man faktisk trenger. Middagslistene har blitt min venn, og når barna er med på å planlegge, går det som en drøm ved matbordet.

La barna delta i planleggingen! Hos oss har vi “familiemøte”, hvor vi planlegger neste ukes middager. Som regel handler vi mandager, og får derfor med oss de fleste nye tilbud, men det hender at jeg venter til fredager, for å slippe å ha godis i hus hele uka.. ! Barna synes det er helt topp å få være med på å bestemme, og på denne måten slipper vi unna sure miner når det kommer til “hva skal vi ha til middag?”, spørsmålet. “Ååja, det va det vi skull ha ja,” svarer de som regel. Og som oftest er det ting de liker, og er det ting vi feks aldri har prøvd før, eller at jeg gjør en liten vri, så kompanserer vi emd en middag som de har veldig lyst på, feks pannekaker..

Er det noe som virkelig slår an, så er det PITABRØD. Disse ugene kan faktisk spise det til enhver rett..! Her om dagen ville de ikke ha kyllinggryte likevell, men da pappsen kom med det briljante forlaget om å ha kyllinggryta i et pitabrød, ja da var saken en annen! Så med både kyllinggryte, salat og pitabrød, gikk middagen ned på høykant! Og når Hatting nå har lansert NYE pitabrød med 100% SPELT, nei da er det bare å spise pitabrød. SPELTpita, til og med! 

Vi hadde tacosalat på onsdag, og Filip er ikke spesielt god til å spise verken salat, paprika eller agurk. Vi puttet alt i et pitabrød, toppet med litt rømme og ekstra mais, og vips så var middagen godtatt, med salat og det hele. Så det er jo ikke fordi de ikke liker maten, men fordi de vet at det finnes noe annet eller bedre “der ute”. – og for vår del har vi valgt at dersom det er et pitabrød som skal til for at de faktisk spiser maten sin, ja, da skal de få det..


..og en av Liljas store favoritter, så er det fiskekaker i pitabrød.Det, og pannekaker er de to tingene hun foreslår hver uke, og som vi i grunn har ganske ofte. Så mens jeg og Robin koser oss med en grov fiskekake i et grovt speltpitabrød, har ungene oppskjært fiskekake med raspet gulrot, rømme, mais og salat. – og som Lilja sier, “Det e jo nesten som taco, bare at det ikke smake taco, men at det smake fiskekake”. Nettopp! 

Lørdagsmenyen består av pitapizza, og her velger vi grove speltpita fra Hatting som “bunn”, og fyller på med vårt favorittfyll. Barna vill ha bare skinke, ost og mais, og da er det superstas å kunne ha på akkurat det man vill, på sin egen lille pizza. Pitabrøene er veldig luftige, og både jeg og Robin var enige i at disse var bedre enn de som var før. Tommel opp!


..to som var veldig fornøyd med maten! !

Hvordan pleier dere å bruke pitabrød?

//annonse//

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg