hits

Kvalitetstid

 • 05.03.2014
 • kl.16:33

Det er ikke ofte vi tar oss tid til å finne på noe etter jobb og barnehagen. Som regel er vi ikke hjemme før rundt 17, og da er det middagslaging på planen, og vips er det leggetid. Det er nok sikkert flere som kjenner seg igjen, og etter å ha lest en facebookstatus fra en av mine venninner om tiden vi tilbringer med barna våre, og hva vi bruker den på, så følte jeg for å ta meg selv litt i nakkeskinnet. Fordi, jeg er som regel ganske sliten etter jobb, og ihvertfall om ungene ikke vil bli med hjem fra barnehagen og ramaskrik preger bilturen hjem. Da er jeg slitenmamma når middagen er ferdig, og ønsker helst at ungene bare skal legge seg. Det er mange ganger jeg tar emg i å se på klokka, og tenke "når kan jeg legge dem!". Enn så liten tid vi tilbringer med dem. Og det stikker i mammahjertet. Selv om ejg prøver åt a meg bedre tid på morningen de dagene det er jeg som skal levere, så veier ikke det opp for tiden man ikke får emd dem, og tiden man ikke bruker godt nok når man har den. Så, vi bestemte oss for å prøve å finne på litt mer på ettermiddagen, og heller ta med oss middagen ut fra huset, enn å alltid måtte spise hjemme.


Frøkna har på seg jakke fra RacoonOutdoor, og lilla SUPERDEILIG joggebukse (149kr) med matchende lue fra Molo (149kr). Hun hadde også DENNE supersøte tskjorta under. Plukket ut heeelt selv for anledningen!

Forslag vi har kommet opp med som er gjennomførbart etter barnehagen er:

 • pølsefest på tur - ta med termos med pølser/evt grill når det blir lov, og gå en tur tiø et vann som ligger like ved oss, elelr bare grille ute på verandaen.
 • besøke venner
 • be noen på middag eller kveldsmat
 • ta trikken eller bussen for å bare se og snakke sammen (ungene elsker trikk og buss)
 • dra ut å spise med noen eller alene
 • en tur på lekeland
 • sykkeltur i gata
 • baking av kveldsmat eller noe godt til matpakken dagen etter. Diverse matlaging.
 • kle oss ut, og late som at vi feks skal på stranden. Lage smoothie eller spise is.

..ja, det er mye man KAN gjøre. Det er bare å gjøre det. Noe annet enn å be barna sette seg for å tegne eller leke på rommet. Ofte vill de jo akkurat det, og da er det jo greit, men jeg føelr at noen anger må vi som foreldre ta initiativet til at familien skal gjøre noe sammen.

 

Filip har på seg Grønn Mini A Ture jakke som er kjøpt brukt på Trendsales til 149 kr (SOM NY!! - anbefaler å ta en titt der), og lue fra Racoon Outdoor.

Sjekk ut Kategorien for brukte Mini A Turejakker på Trendsales HER.


Forrige fredag ba vi med oss noen venner på middag. Vi tok trikken til byen og møtte fire andre par med barn på Egon for å spise. Unene storkoste seg, og det var ekstra stas å ta trikken. Lilja jublet og var i ekstase. Filip måtte holde i hånda hele turen, men "myknet opp" litt etterhvert. Både små og store koste seg, og var enige i at initiativet var bra, og måtte gjentas. Vi tok bussen hjem, noe som selvfølgelig var superkult, fordi da kunne de jo si i barnehagen at de hadde kjørt trikk OG buss! ! Vi spaserte hjem fra bussen med to fornøyde slitne barn på ryggen.

Hva pleier dere å gjøre på ettermiddagene?

5 kommentarer

Skrevet av mammantiljessica den 05.03.2014 kl.18:04

Bare våren kommer nå så skal vi være mer ute om ettermiddagene etter jobb og bhg.

Vi har vært litt ute nå også,eller så har Jessica og jeg tatt oss en skitur.Og vi har vært litt med venner.

Skrevet av gunnrandi den 05.03.2014 kl.18:13

Så bra! Kjenner meg igjen i å se på klokka for så å tenke "snart sovetid". Får selvfølgelig dårlig samvittighet når jeg tenker på det, men tror ikke vi er alene om de:) Her i familien bruker vi å spille spill, tegne, pæle eller bare kose oss med en bok eller film. Mener ikke at man absolutt må utendørs for å tilbringe tid med barna. Barna er fornøyd bare vi gir dem full oppmerksomhet. Slå av ting som tv og Ipad å gi barna den oppmerksomheten de fortjener :)

Skrevet av Ranveig den 05.03.2014 kl.23:26

<3 Trikken, så koslig lesning :)

Og en fin påminnelse om å bruke tida vi har med barna.

Skrevet av Hild Frøya den 06.03.2014 kl.11:40

Kjenner meg igjen i dette ja. Hverdagen tar litt overhånd. Man er sliten på kvelden. På tirsdag var vi å så på skirenn i Drammen, kjempekoselig, og unga storkosa seg! Det gav mersmak, og jeg skulle ønske vi hadde overskudd til å gjøre sånne ting sammen hver dag!

Skrevet av Janne Eilen den 08.03.2014 kl.23:17

Det blir vel bare sånn i blant. Men det er jo veldig koselig når man først er ute da :)

Hvordan legger du bildene dine ved siden av hverandre? Jeg får det ikke til, bildene blir mye større enn det jeg vil når jeg laster de opp på blogge. :)