hits

GOD JUL! !

  • 25.12.2013
  • kl.23:30

Jobbklærne ligger nederst i skittentøysdunken, joggenskoene er satt å øverste hylle, og vekkerklokka er skrudd av.Det var 23 desember 2013, og vi hadde endelig juleferie. Dagen før hadde vi startet tradisjonen med pynting av juletre og vasking av heimen, og forhåpentligvis hadde ungene fått en liten dose julestemning av det. Julestrømpa var hengt på døra, og Lilja ventet sent å Nissen. Hadde virkelig nissen tenkt å komme en tur ekstra bare for at hun skulle få noe i julestrømpa? Før hun la seg sa hu "Mamma, nisse e bare snill, vettu". "I mårra har æ fri, Mamma. Har du fri sammen med mæ?". Jeg kjente at tårene presset på. Den utslitte 27 år gamle kroppen i den perfekte boblen var i ferd med å sprekke. Klumpen i halsen ble bare større og større, og jeg svarte henne "Ja, vennen. I morgen er det julaften, og da har vi fri alle sammen! Da skal vi bare kose oss." før jeg kysset henne som vanlig, og sa god natt.

Jeg satte meg i sofaen og beundret det nydelige treet som Robin hadde kjøpt hos juletremannen på Flatåsen. En middels stor edelgran propet full av julekuler og glitter. Plastkulene var satt i en klynge fordelt på to grener nederst, mens den øvrige delen viste preg av flere års erfaring innen "faget". Jeg kjente endelig at julefreden bredte seg over meg, og at skuldrene sakte men sikkert senket seg. Ronja hadde laget deilig middag til oss, etterfulgt av en skravlekveld for oss to mens Robin var ute på runde. Den siste julegaven var enda ikke klar for min del, og resten av kvelden brukte jeg på å pusle sammen Robins gave, som kanskje var litt annerledes enn andre år.

Med nydusjet hår og julaften i vente, sovnet jeg på et blunk, og morgenen vi alle hadde gledet oss til kom fortere enn forventet. En morgen som satte minner, forhåpentlig for oss alle. Dagen startet vi med julefilm og kos i sofaen, etterfulgt av kalendergaver. Så ble det skikkelig julefrokost med mye godt på bordet, etterfulgt av oppakking av noen gaver fra våre nærmeste venner. Lilja og Filip viste stolt frem gaver de hadde til oss som de hadde laget i barnehagen. Lilja var sjefen for pakkene, så hun fikk i oppdrag å finne pakker til alle sammen. Hun tok jobben meget seriøst, så INGEN fikk åpne før alle hadde. Her fikk hun øve seg på bokstavene, og måtte bort å sniktitte på kjøleskapet der vi har magnetbokstaver for å se hvilken bokstav som tilhørte hvem. Overraskende nok klarte hun å dele ut pakker til de riktige navnene! Det ble kjapt tumt under treet, og turen gikk videre ut og til kirkegården hvor oldemoren og oldefaren min ligger.

 
To søte små som er meget fornøyde med pakker og godis tidlig en morgen! !Det har alltiv vært en tradisjon å tenne lys hos oldeforeldrene mine på julaften. I år tok vi med barna, og Lilja synes det var ekstra stas da hun fikk vite at oldemor het det samme som både mamma og Lilja. Hun heter Nemlig Rachel Ambrosia. jeg heter Rachel, og Lilja heter Lilja Ambrosia :)


Til tross for surt vær ble det en fin og forfriskende tur, som endte i trøtte unger og dupping.

Etter en liten blund ble det julefeiring hos farfar på Øya Helsehus. Ungene storkoste seg, og familien på pappas side fikk tid til å møtes før julemiddagen.Det ble to juleantrekk denne julaften! Første antrekk er fra Wheat, og favorittene er genseren til Filip og skjørtet til Lilja.

Og endelig kom julekvelden!

Ungene var ikke helt i fotohumør, og kamera ble nedprioritert. Juletreet var overfylt av gaver, og julemiddagen som mamma hadde laget var helt fantastisk. Vi spiser kalkun på julaften, og overlykkelig over det! Til dessert har vi alltid verdens beste riskrem som er laget av pappa. Vi begynner aldri å åpne pakker før etter middagen, og i år var ingen unntak. Etter middagen ble det en liten "nissepause" før det ble dessert. Nissen var først litt skummel, men etterhvert fikk han en liten klapp på hånda og et takk fra Lilja, men opptil flere klemmer fra Filip. Lilja ble overlykkelig over piano og egen saks fra Nissen, mens Filip fik biler.


Rundt midnatt takket vi for oss, bare to timer etter Lilja stupte i seng. Hun holdt det gående lenge, og var overlykkelig over alle pakkene. Vi hadde en helt topp kveld, og takker for alle gaver vi fikk!

Juleantrekket mitt er fra bikBok, Filip fra HM, Lilja fra LilleMartine (i love gorgeous), og Robin hadde skreddersydd dress fra Thailand :)

 GOD JUL til allde dere der ute <3 

3 kommentarer

Skrevet av Linda den 26.12.2013 kl.14:23

Høres ut som en fantastisk fin julefeiring:) Fine bilder av skjønne unger ( og voksne):) Kos dere masse i romjula.

Skrevet av Lene den 28.12.2013 kl.01:08

God jul:) nydelige antrekk :) kan du linke til antrekk som du og Lilja har på dere?

Skrevet av Anonym den 28.12.2013 kl.23:52

Når trekkes vinner av krølltangen?:)