hits

Smårollinger på tur!

  • 06.06.2013
  • kl.23:32

Det har gått en uke av ferien, og vi drømmer oss bort med rolige dager, is og bassengkos. Guttene har rukket å utforske havet med både vannscooter, snorkling og dykketur, mens vi jentene har holdt styr på barna. Guttene har også fått tatt seg en bytur, så vi mødrene er blitt lovet noen timers intensiv soling uten barn! Med unger som er oppe før den Greske hanen rekker å gale, og med en til vanlig hektisk hverdag, har vi tatt dagene helt med ro, og latt barna styre mye av løpet. 

I løpet av den første uken har vi rukket å lage ferierutiner på barna, og du kan tro vi gleder oss til at klokka skal bli 14.00 og det er sovetid i flokken! 

Her om dagen var det overskyet fra morgenen, så da benyttet vi anledningen til å teste ut lekeplassen. Her var det noe for både store og små, men jeg må jo si at det var no Lilja som fikk mest ut av lekeplassen. De har også "miniklubb" hvor man kan melde på barna eller være der sammen med barna i en gitt tidsperiode i løpet av dagen. Vi har ikke tatt turen enda, men kanksje blir det. Her kan man blant annet tegne, pusle, bygge lego og leke med andre unger som er på ferie, og som trenger en pust i bakken fra sol og bading!


...men LITT morsomt for de "store barna" var det jo også....!


Et av de vellkjente ordene på tur utenom "is", er "BÅT". Lilja ELSKER båter, og løper til verandaen med en gang hun hører en. Ekstra stas er det når vi drar ned til en ministrand rett ned for rommet, nemlig for å se på båtene som kjører forbi. Ja, også kaste litt stener i vannet da.. Set er jo faktisk et evighetsprodjekt!  Det finnes jo sååå mange stener man kan kaste, og Lilja blir aldri lei..Men når lillebror er utålmodig, og ettermiddagen lir på, må man bare lokke med det som er, og da ender vi raskt opp på IS...... og det å spise stein må jo utforskes det også? Til trodd for de to tennene som rakkerungen har fått, er det dårlig deal å putte bådte sand og stein i munnen, noe han raskt erfarte. Lilja kjefter og smeller fordi han IKKE skal spise sten, og sier "Fia, kaste vanne, ikke spis!!". Fia er da hennes form for Filip, og vannet uttaler hun "mannet". Elers begynenr setningene å komme, og hun overrasker stad i språkveien. Det er vel kanksje på denne turen at vi innser at vi har fått ei selvstendig jente og ingen liten jente. Med pågående bleieslutt er det rart å faktisk ha to så tette, men likevell forskjellige unger i hus.

Utsiktsbilder må man jo ha... og INGEN båt...! (det var det jeg lurte henne med meg for å se etter...)

 
Da Robin og Stephan skulle kjøre vannscooter ble det drama i klubben. Lilja skulle også kjøre BÅT, og ble illsint da pappsen kjørte avgårde uten henne. En liten redning var det at hun fikk sitte å "trøbåten" som sto på land, og se utover stranda. Ekstra stas var det selvfølgelig da hun fikk sitte på vannscooteren! !


Denne snuppa har mange venner her på Rhodos, og en av dem et kattepusen. Den sniker seg rundt oss støtt og stadig, og tilhører en av gartnerene her. Vi ga den siste rest av leverposteiboksen vår, og sannelig var det snadder gor en gresk pusekatt!  Lilja er også godt likt av vaskedamene her, og gjør seg ofte til når de kommer. Ellers så er vi inn i en fase hvor vi sier hei og hade til alt og ingenting, og når hun hører vi sier ting hun oppfatter som morsomt, så prøver hun seg på det samme.. Spesielt når vi ler av noe, så må jo hun også le..!


Kjærestebilder må til for å gjøre bildebuketten komplett. . .

Som dere ser så har vi det som plommen i egget, og stortrives på ferie. Noen utfordringer blir det når man skal samkjøre tre små, men det har gått overraskende bra. I morgen tenker jeg å skrive litt om tips som andre kan dra nytte av på ferieturen sin, og litt om utstyret vi har hatt med oss og brukt her nede. Litt om maten til de små i et land som Hellas, og småtriks vi har lært underveis.Kom gjerne med spørsmål ang dette om du skal på reise og lurer på noe, så kan jeg ta det med :) Du kan også lese min enkle pakkeliste HER

Følg oss gjerne på instagram, og se bilder du ikke får se på bloggen: RachelHauan

Kroppen er klar for noen timer stillhet før det braker løs 0600, og første skift er i gang....!

GOD NATT :)

5 kommentarer

Skrevet av Mamma til gutt 2 den 07.06.2013 kl.09:25

Hvor i hellas befinner dere dere? Vi er også i hellas på ferie nå.

Skrevet av Lena den 07.06.2013 kl.14:37

Ser ut som dere har det helt fantastisk:)

Haha, så morsomt at Lilja sier "manne" til vannet - akkurat det samme gjør Oscar!

Skrevet av Rachel den 07.06.2013 kl.14:48

Mamma til gutt 2: vi er i kalithea, og bor på sunwing kalithea Beach :) enn dere? :)

Skrevet av mammantiljessica den 07.06.2013 kl.21:05

Ser ut som dere koser dere:)

Skrevet av Mamma til gutt 2 den 09.06.2013 kl.01:31

Vi var på Kreta, agia marina het det. Vi er desverre hjemme igjen nå :)